Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2019 21:02 - Блаженни години и Валутен Контрол
Автор: bdenkov Категория: Регионални   
Прочетен: 295 Коментари: 0 Гласове:
0



Лятното кино в курорта "Златни Пясъци" на 16 км от град Варна.
Снимката изглежда е направена през ранните 1960 години.
Някой да помни имената на хотелите тогава?

image

...огромно....на входа на киното имаше голяма статуя на Орфей с лира...

image
Това хотел Бриз ли е?

...киното беше пред хотелите "Бриз" и "Хоризонт"...на неговото място сега е нещо огромно с не българското име "бендита маре"...

Наскоро другарката Елена Йончева споделя снимка озглавявайки я:
"Под дъжд от куршуми"
на която се вижда бягаща млада руса журналистка с видео камера и от фона на снимката може да се помисли, че това е зона на военни действия в някоя мюсюлманска държава.
Снимката е поместена с коментар, че е от личния архив на Елена Йончева.
Поради този коментар и това, че журналистката е с руса коса, МНОЗИНА ОСТАВАТ С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО, ЧЕ ТОВА Е САМАТА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА, КОГАТО Е БИЛА ПО-МЛАДА И КОГАТО ТЯ САМООТВЕРЖЕНО СИ Е ЖЕРТВАЛА ЖИВОТА ЗА ДА ПРАВИ РЕПОРТАЖИ ОТ ЗОНАТА НА ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ!!!
Обаче се оказва, че на снимката е Западно-Германската журналистка Rebecca S. Neimakr направена от фотографа на Асошиет Прес Olivier Coret.
Снимката е използвана за корица на книгата
"The First Casualty: The War Correspondent as Hero and Myth-Maker" написана от писателя Phillip Knightley,
когато другарката САМОЗВАНКА Елена Йончева Е БИЛА 11 ГОДИШНА.
Ако беше жив поета, може би би написал поема започваща с:
"Измамници клети, отломка нищожна,
..."

ЛЪЖИ!!! При Елена Йончева всичко е ЛЪЖИ!!!
Оказа се, че и "снимката", която тя самата пусна за себе си, "под дъжд от куршуми в Сирия"... е на НЕМСКА ЖУРНАЛИСТКА снимана в Ирак!

Нали никой не е учуден? Снимката разпространявана из ФБ, как Елена тича под куршумите, е стара снимка, от списание и няма нищо общо със нашата Офшоркова ! Това е да си измисляш легенди за живота, и да ги разпространяваш, като факти !
• Валери Гицов: Ф
илип Найтли е носител на награди на разследващ журналист от Sunday Times в продължение на двадесет години. Той е написал множество книги, включително The Master Spy: Историята на Ким Филби и мемоари A Hack"s Progress. Той живее в Лондон и пътува страшно много, за да пише и изнася лекции и няма нищо общо с дейноста на Йончева.Разбира се много от разследващите журналисти се опитват да му подражават,но специално за Офшорковата Елена срещу него да бяга ,пак не може да го стигне.....!!!!
Валери Гицов Първата жертва: военният кореспондент като герой, пропагандист и мит, създател от Крим до Виетнам ...............9 октомври 1975 г.
от Филип Найтли
Твърда корица
Това е първото издание на книгата когато Елена Йончева е била ......11 годишна и си е нямала представа даже от военна журналистика...........!!!!!

image
На снимката жената е с панталони тип "чарлстон" , които отдавна не се носят. Носеха се в моята младост, тъкмо по онова време.

Онзи на Райхстага беше отначало с два часовника ,та тази няма да е с гол тумбак ! За пари сърпичуковете са готови на всичко !

И това ли си позволи да лъже

Отдавна писаха , че тази снимка не е нейна. Имаше голям спор, но фактите доказаха, че Елена лъже. И не само тая снимка , а и подобни на нея показваха,но изчезнаха, защото русите жени доста се различаваха-видимо. Оставиха тази, на която приликата е по-голяма!

Лъжкина номер -1!? Изпреварва Нинова с едни гърди!?

Това беше ясно от самото начало, както и че бясната Еленка си е чист хибриден шпионин от време оно. Фактически соцнаивници те гласуваха на за да изпратят поне два троянски руски хибрида в ЕС-президентския човек иво христов и бясната милиончева.

Трябва да си много тъп за да се опиташ да пробуташ това за Йончева !

На тази снимка е Западно-Германската журналистка Rebecca S. Neimakr направена от фотографа на Асошиет Прес Olivier Coret.
Снимката е използвана за корица на книгата на The First Casualty: The War Correspondent as Hero and Myth-Maker
от писателяPhillip Knightley

когато другарката САМОЗВАНКА Е БИЛА 11 ГОДИШНА.

Все едно да вземе една снимка от Плейбой с готиния орган на някоя секс звезда и да пише:
"Това беше моята готина ..., когато бях млада и зелена и сина на другаря Секретар на ЦК на БКП Димитър Станишев ме шибаше.
И ЗА ТОВА ДНЕС ВИЕ ТЪПИ БЕЗ- ПАРТИЙНИ ТРЯБВА ДА МИ ПЛАЩАТЕ!"
ЛЪЖИ!!! При Елена Йончева всичко е ЛЪЖИ!!!
Оказа се, че и "снимката", която тя самата пусна за себе си, "под дъжд от куршуми в Сирия"... е на НЕМСКА ЖУРНАЛИСТКА снимана в Ирак!

През 1980-та година в Народна Република България можеше да те арестуват за ПРИТЕЖАВАНЕ НА ВЕЩИ ПОД ВАЛУТЕН КОНТРОЛ
за носене на еспадрили и дънки "SUPER RIFLE" купени от Кореком, но без да имаш право на притежаване на валута.
След като прекараш един ден в следственното и те разпитат, най-подробно как и от къде си придобил тези вещи под валутен контрол, ти ги отнемат с протокол и най-сетне бос и без гащи те пускат да си ходиш в къщи като делото ти за съда ти е насрочено за няколко месеца по-късно.
На деня на делото се явява вещо лице и оценява еспадрилите и дънките на 250 лева.
Съответно съдията те зашлевява с 3 месеца лишаване от свобода (затвор) условно и глоба в петорен размер, т.е. 1,250 лева.
Плащаш глобата с твоята мизерна заплата от 150 лева на месец и разгръщаш тревата като стъпваш, защото ако те хванат (или натопят) за нещо колкото и да било малко през изпитателния срок отиваш в затвора.
От работа те изхвърлят защото си съден.
Не можеш да намериш никъде свястна работа, защото навсякъде искат свидетелство за съдимост и на твоето пише ОСЪЖДАН ЗА ВАЛУТНО ПРЕСТЪПЕНИЕ СРЕЩУ НРБ.
Трябва да отидеш на работа на някой национален обект където никой не иска да ходи, но там приемат и без свидетелство за съдимост.
Но си подсвиркваш "Рокендрола беше млад" и като деменциите по Фейсбук въздишаш по времето когато един пакет "Стюардеса" беше 60 стотинки.
И ако се объркаш в Родопите и влезеш по грешка в "Граничната зона" те застрелват И "ДОБЛЕСТНИТЕ" ГРАНИЧАРИ СА МНОГО РАЗОЧАРОВАНИ КОГАТО НЕ НАМИРАТ НИЩО ЦЕННО ПО ДЖОБОВЕТЕ ТИ ОСВЕН МАЛКО СТОТИНКИ И НЯКОЛКО СМАЧКАНИ ЕДНО-ЛЕВКИ.
И цялата застава те псува три месеца след като дивите парасета и чакалите са ги оглозгали трупа погребан набързо в плитък необозначен гроб някъде из гранината зона.

https://www.youtube.com/watch?v=ryCrxg_gW3w&fbclid=IwAR1J2cwfEFzRn2gmqlQ6ldKIiOGT_WfgLh0ah6niU1wm_SvJSQUuftmfuwY


На 29-ти Май 1453 година при поредната атака срещу стените на обсадения Константинопол, Турската артилерия успява да разбие част от крепостната стена и Турците нахълтват в града.
Много историци смятат, че Гръцката Патриаршия и Мега-Дука на Византия Лука Нотарас са съдействали на Турците са съдействали на Турците с цел, чрез тях да се избавят от Генуезците. Но им излизат криви сметките.
Наистина чрез Турците се оттървават от Генуезците,
но се оказало, че не е така лесно да се оттърват от Турците след това.
Общо взето всички участници в това събитие са постигнали това което са искали.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fall_of_Constantinople?fbclid=IwAR0Na3ZNIpkGVqHq93YGDgHJvgk9Fqnn9JC3mYYwV_onm2XBlt87WIbwIpE
image

Новият канал и първия понтонен мост свързващ Варна със Сес Севмес/дн.Аспарухово/.

image

Реката към морето със стария каменен мост.Преди 1908 год.

image
Прокопаване на канала Езеро-Море.Открит 1908 год.При свързването нивото на езерото е спаднало с 140 см.и е станало от сладководно на солено.

  image




Тогава и сега.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 360213
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930