Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2021 10:28 - Отново и отново България се управлява от децата и внуците на червената номенклатура
Автор: bdenkov Категория: Политика   
Прочетен: 68 Коментари: 0 Гласове:
-2



Българите сме заспали в код червено от почти век и спинкаме сладко, чакайки добър живот, високи доходи и силна руска ръка, която да ни пази и храни, но времето не стои на едно място и народите покрай нас се развиват и вече ни изпреварват с десетилетия ...

А България продължава цели 27 години след дворцовия преврат от ноември 1989 г. да се управлява от червените наследници пребоядисани ту като демократи, ту като десни граждани за европейско развитие, ту като патриоти ... 

Агенти на ДС определят бъдещето ни за пореден път избрани от заспалата рая ...

Истински европейци! Агент на ДС откри 44 Народно събрание, патриотите ни се обявиха за първи радетели и поддръжници на НАТО, комунистите целунаха ръката на патриарха почти на колене, а Марешки се кръсти от трибуната, молейки се лично Бог да слезе от небето и да ни спаси.
Аз нямам нищо против политическия цирк, но ви уверявам, че България се управлява от мафия написа във Фейсбук Николай Марков.

И този път репресивният апарат на комунистическия режим си осигури свои хора във всички парламентарно представени партии. Нещо повече – те дори могат да сформират своя ДС парламентарна група, защото са повече от 10 души. Но както се знае, ДС тактически разполага уж „ бившите" си служители, за да може да дърпа конците както в управлението, така и в опозицията.

Всеки го знае, но въпреки това трябва да се припомня ежеминутно: хора от структурите на бившата ДС продължават да дърпат конците в България. И са особено активни в периоди като сегашния.

 Според журналиста Христо Христов, разследващ престъпленията на комунизма, ДС определено ще си има своя „парламентарна група“ и в следващото Народно събрание - сред обявените досега водачи на листи на БСП най-малко четирима са свързани с тоталитарните служби, при ДПС става дума за двама или трима души, а един от лидерите на т.нар. “Патриоти“ е агент на Шесто управление на ДС. Подобни „специалисти” има и в служебния кабинет на президента Радев.

Според бившия шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев, въпросните фигури никога не са преставали да бъдат активни. „Но сега вече са станали твърде нагли”, казва Андреев и посочва, че след като са изградили олигархично-мафиотския модел, наричан „статукво“, днес тези хора се занимават основно с източване на европейски средства. „Кръговете на лицата от този вид „бизнес“ са два”, пояснява Андреев: „Единият кръг е съставен от корпоративните мрежи на бившите тоталитарни служби, а другият включва фирмите, свързани с руски капитали. 

БСП продължава да използва стария си изпитан метод, като вкарва в изборните листи свои „сигурни“ хора - тоест, хора, минали през школата на Държавна сигурност. 

image

На 9 декември 1996 г. Бойко Борисов е регистриран в оперативния отчет на ЦСБОП, като информатор. Мотивът за вербовката е, че контактува с „оперативно интересни лица“. Според водещия офицер кандидатът Борисов има качества и перспективи за регистрация в по-горни категории секретен сътрудник. На жаргона на службите това означава, че Борисов е дал съгласие да бъде агент-информатор, заведено му е „картонче“ и в архивите се пазят негови донесения, подписани от водещия оперативен работник.

Тази неизвестна до момента информация излиза от копиe на автентичен документ, получен в нашата платформа за анонимно получаване на документи Balkanleaks, работеща на същия принцип като Wikileaks.

Борисов на повод в „Шесто“

Предложението за регистрация на секретния сътрудник Бойко Борисов е подписано от оперативен работник обозначен като НБ-22. С него се е съгласил (но подпис липсва) колегата му НБ-20. Предложението е утвърдено от началника на сектор „НБ“ в ЦСБОП – подполковник Спас Спасов. Това е и единственото име с подпис в документа.

Тук трябва да се припомни, че ЦСБОП всъщност наследява голяма част от Шесто управление на Държавна сигурност. Почти всички офицери в службата са бивши „шестаци“. Такъв е и подполковник Спас Мирчов Спасов, разкрит с решение на Комисията по досиетата от 20.07.2010. След промените кадровият разузнавач от Шесто управление на ДС работи в МВР като началник на сектор от 26.03.1990 г. до 04.03.1997 г., после като началник на направление от 04.03.1997 г. до 19.11.1997 г. 

Иво Беров пише за това:

Защото и Бойко Борисов е бивш комунист. И то бивш комунист, който се отказва от членството си в партията едва през 1995-та година.

Бойко Борисов е един от малкото бивши комунисти, може би единственият, който си позволи /понеже е готин, може би едва ли не/, откровено да хвали и превъзнася най-тъпия и най-гадния комунистически диктатор в цяла източна Европа – Тодор Живков. Негов работодател, между другото.

Все припомня, че дядо му е бил убит от комунистите( дори преди два дни на пресконференция в парламента отново напомни този факт, който обаче не го прави нито десен нито различен от комунистите-б. ред.).

И никой от онези, които приемат убийството на Борисовия дядо като убедително доказателство за десничарството на внука му, не се сети да го пита примерно следното:

- Абе, байно, като дядо ти е убит от комунистите ти защо стана член на партията им? И защо остана член чак до 1995-та година?

- Абе байно, като дядо ти е бил убит от комунистите, ти защо искаше да те приемат в най-гадното комунистическо учреждение – Държавна Сигурност?

- Абе байно / може и бате/, като дядо ти е бил убит от комунистите ти защо се нае да обслужващ най-тъпия и най-простия комунистически вожд – Тодор Живков?

Такива въпроси, обаче немА. Никой не се осмели да ги зададе.

От страх.

Защото същият човек, който уж бил свалил комунистите от власт започна полека-лека да пробутва на обществото най-отблъскващите комунистически табиети.

 

Ето и досието на Красимир Каракачанов (1965). Той е завършил Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „История” през 1990 г.

.Председател е на ВМРО – Българско национално движение (ВМРО-БНД). Бил е народен представител в 38-то Народно събрание с листата на ОДС. Тогава е член на Комисията по национална сигурност. Преди парламентарни избори 2001 г. напуска коалицията ОДС. ВМРО-БНД, заедно с движение "Гергьовден" участва на изборите, но не успява да влезе в парламента.

През пролетта на 2005 г. ВМРО влиза в предизборна коалиция Български народен съюз (БНС), заедно с БЗНС-НС на Анастасия Мозер и Съюза на свободните демократи (ССД) на Стефан Софиянски. БНС влиза в парламента с 13 депутата, между които и Красимир Каракачанов.
Той беше огласен от комисията по досиетата още през 2007 г. при проверката на народните представители, като агент „Иван” на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия, вербуван през 1989 г.

За първи път неговата принадлежност към Държавна сигурност стана известна през май 2006 г., малко след скандала с изваждането на досиетата на група журналисти от тогавашния министър на вътрешните работи Румен Петков. Разкриването му става в резултат на отговор на министър Петков на въпрос на журналиста Николай Бареков за общо 47 водещи политици и духовници. Съдържанието на документите за Каракачанов тогава не са огласени. След разкритието Каракачанов заявява, че той е бил причислен към Трети отдел на Шесто управление, който се е занимавал с Македонския въпрос и че и може да се подпише под становищата, които е писал тогава.

Досието му разкрива, че интересът на Шесто управление на ДС към Каракачанов датира от февруари 1989 г. Тогава той е студент ІІІ курс в университета и е на 24 години. Първоначално е воден като кандидат агент под псевдонима „Дончо”. В това си качество с него са осъществени 5 срещи, на които той е предал 4 донесения. В една от справките е посочено, че кандидат агентът има положително отношение към органите на ДС.

Каракачанов е вербуван на 11 май 1989 г. , като вербовката се извършва в хотел „Родина”. Използван е по линия на „промакедонския национализъм”. В материалите по делото му се съдържат агентурни сведения, включително и собственоръчно написани още като е бил кандидат агент „Дончо” и след това под псевдонима „Иван”. Каракачанов е предавал информация до декември 1989 г. Досието му не съдържа данни кога точно е преустановена работата с него.

Делото е оформено едва през август 2007 г. Това е в нарушение, както на инструкцията за оперативния отчет на Държавна сигурност, така и на инструкциите за оперативния отчет на съвременните служби. От номерацията на страниците в делото личи, че материалите в него са били пренареждани.

 

Архивните документи се публикуват със заличени данни на т. нар. трети лица, съгласно изискванията на Закона за разкриване на документите и за установяване на принадлежност на български граждани към ДС и РУ-ГЩ на БНА.

 

imageimage

image

image

image

image

image

image

image

image

http://desebg.com/2011-01-06-11-34-32/443-2011-10-20-15-26-05

В едно видео на Георги Жеков може да научите и нещо любопитно и червено за другата патриотична патерица на новата коалиция - Валери Балевски Симеонов...

http://burgas-podlupa.com/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%B6%D0...

Простотията гарнирана със страх, наивност и заблуждения не е от вчера, но ...

Българската рая не се лъже от март 2017 г., а от 1878 г. насам ...

То не са били князе, царе, политици и всички са лъгали и скубали народната снага ...

Съветският период от 1944 до 1989 г. достигна също своите върхове в изкуството да се стриже народецът, но т.нар. преход удари всички рекорди ...

Загубихме 27 млрд. долара в приватизацията. Това бе третата вълна на икономическата престъпност, свързано именно с приватизацията, започнала през 1997 година. Това заяви преди време бившият главен прокурор Никола Филчев.

„В крайна сметка през периода 1997-2001 година беше приватизирано имущество за 30 млрд. долара, а срещу него държавата реално получи едва 3 млрд. долара. В резултат на това България се превърна в най-бедната страна в Европа. Населението силно обедня.

Основият приоритет на ГЕРБ е следващ мандат, през който партията ще вдигне стандарта на хората бе обещавано още от 2009 г.

Десет години след приема ни в ЕС обещанията на политиците и реалността се разминаха драстично. Еуфорията се изпари - България продължава да е най-бедната страна в ЕС, а съдебната ни система и държавната администрация да са сред най-корумпираните в света.

В официалните годишни статистики на бедността в Европейския съюз, България винаги заема последното место. 

България при управлението на ГЕРБ с подкрепата, първо на "Атака", после на Обединените патриоти се оказва една от малкото държави-членки на ЕС, където ситуацията с недоимъка е отбелязала влошаване - през 2014 г. хората в тежко материално положение са били малко над 33% от населението, докато през 2015-а броят им вече надхвърля 34%. Да припомним: според европейската статистическа служба, хора в „тежко материално положение“ са онези, които не са в състояние да си платят сметките, да се отопляват редовно, да консумират месо или риба поне през ден, да излизат в отпуск най-малко за седмица годишно, да ползват автомобил, телевизор и телефон.

Пет от общо шестте региона в България са в топ 10 на най-бедните части на Европейския съюз. 

След 10 години в ЕС, страната ни продължава да е с най-нисък или между най-ниските БВП на човек от населението, най-ниска производителност на труда, най-ниска конкурентоспособност, най-голяма бедност и най-лоши икономически, технико-икономически, финансови, социални, екологични, демографски, институционални, здравословни, санитарно-хигиенни, корупционни и други показатели, присъединявала се до сега към ЕС.

България е втора по смъртност в света, изпреварвана само от южноафриканското Кралство Лесото.

Страната ни продължава стабилно да се движи към върха на отрицателната класация, като се изкачва с още едно място след миналата година, когато бе обявена за трета в света по този показател. Според обновената американска статистиката за 272 държави у нас на 1000 души умират 14,5. Година назад цифрата е била 14,44. При първенеца Лесото също има ръст – от 14,89 за 2015 до 14,9 за 2016-а. Третото място е за Литва, а четвъртото е за Украйна. „Ние сме даже на първо място. 15,3 промила е смъртността за 2015 г., дадена от НСИ. Така ние изпреварваме всички. 

 

Видно е, че протести няма да има и отляво и отдясно, раята спи послушно в код червено и е готова за стригане като увеличение на цени на газ и парно до 38%, ток до 1%, вода -18%, както и на всички стоки и услуги свързани с тях ...

Популизмът и лъжливите обещания на червените наследници в ГЕРБ и Обединени патриоти са заслужена награда за раята ...

Спете спокойно ! 

"Под лупа"

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 360203
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930