Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2020 11:41 - Москва възпрепятства разследване за пране на пари във Великобритания
Автор: bdenkov Категория: Бизнес   
Прочетен: 192 Коментари: 0 Гласове:
0



Според Централната банка на Русия изнесените капитали от държавата по време на управлението на Владимир Путин надвишават 1 трилион долара

  image

21 MAR 2017 Според Централната банка на Русия изнесените капитали от държавата по време на управлението на Владимир Путин надвишават 1 трилион долара

Русия е обвинявана, че възпрепятства разследване за пране на пари във Великобритания, пише "Гардиън".

Обединеното кралство среща проблеми при опитите си да спре прането на пари на потенциално големи суми в страната, защото разследванията са възпрепятствани от руските власти, каза Дейвид Литъл, директор на звеното за борба с финансовите измами към Националната агенция за борба с престъпленията.

Според Централната банка на Русия изнесените капитали от държавата по време на управлението на Владимир Путин надвишават 1 трилион долара.

Литъл поясни, че са разтревожени от количеството пари, внасяно в Обединеното кралство. Той подчерта, че Лондон първо не знае за какви конкретни суми става въпрос и откъде точно идват тези пари.

Не си сътрудничим достатъчно с руската страна. Те не желаят да ни съобщят дали парите са от незаконна дейност, добави той.

По думите му екипът му разменя информация с руския отдел за борба с финансовите престъпления.

Но Литъл намекна, че обтегнатите дипломатически отношения между Великобритания и Москва и мъглявата вътрешна политика в Русия правят невъзможно проследяването на парите.

Вчера "Гардиън" разкри, че в Източна Европа се разследва как най-малко 20 милиарда долара са изнесени от Русия за период от четири години от 2010 г.

Детективи разкриха схема за пране на пари, наречена "Global Laundromat", която е ръководена от руски престъпници, които имат връзки с правителството и с бившото КГБ.

Британското издание се е сдобило с документи, които показват, че регистрирани във Великобритания фирми са играели важна роля в мрежата за пране на пари.

Документите също разкриват подробности за около 70 000 банкови транзакции, включително 1 920 във Великобритания и 373 в САЩ.

Информацията се предполага, че е част от доказателства, които са събрани при разследване на полицията в Молдова и Латвия.


Може би си спомняте, че по времето на комунизма СТОПАНСКА МИЛИЦИЯ арестуваше, конфискуваше, съдеше, глобяваше и даже се лежеше в затвор ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА СТОКИ ПОД ВАЛУТЕН КОНТРОЛ, като купени от Кореком дънки "Super Rifle", касетки за касетофон, еспадрили, шоколадови яйца, видео касети, касетофони, видео плеъри, и притежаване на Западна валута даже и нищожни количества от 1 до 5 Щатски долари, Дойч Марки, Френски Франкове и т.н.
И ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ ЗАКОНИ БЯХА ВСЕ ОЩЕ В СИЛА ПРЕЗ1996 И ЖАН ВИДЕОНВ НЕ СЕ ПОТРУДИ ДА ГИ МАХНЕ, А ГОНЕШЕ ЗАПАДНИТЕ ФИРМИ ОТ БЪЛГАРИЯ "ЗА ДА НЕ ДОПУСНЕМ НИКОГА, ЗАПАДА ДА НИ ЗАРОБИ ИКОНОМИЧЕСКИ, КАКТО ПРЕДИ 1944"!!!!!!
ЩО ЗА УРОД?
Арестуват хората за притежаване на НЕЗАКОННИ $10 И ГИ ВЛАЧАТ ПО СЪДИЛИЩА С МЕСЕЦИ И ИМ НАЛАГАТ ГЛОБИ В ПЕТОРЕН РАЗМЕР, ЗАЩОТО СИ БИЛИ КУПИЛИ $10 НА ЧЕРНИЯ ПАЗАР,
И В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ ДАВАТ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ КРЕДИТ НА "НАШИ ХОРА" ДА ТЕГЛЯТ ОТ БНБ И ИМ СЕ ИЗДАВАТ РАЗРЕШЕНИЯ С ТЕЗИ НАРОДНИ БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ ДА КУПУВАТ ОТ ВЪНШНО-ТЪРГОВСКА БАНКА ИЛИ САМОТО БНБ ЩАТСКИ ДОЛАРИ ПО 82 СТОТИНКИ И СЛЕД ТОВА ДА ИЗНАСЯТ ТЕЗИ ЩАТСКИ ДОЛАРИ НА ВЛОГОВЕ В ЧУЖБИНА.
И ВИЕ ШЕ МИ КАЖЕТЕ ЧЕ ЖАН ВИДЕНОВ БИЛ "ЧЕСТЕН"???
И ФИНАНСОВИЯ МУ МИНИСТЪР РУМЕН ГЕЧЕВ БИЛ ЧЕСТЕН И НЕ ЗНАЕЛ КАКВО СТАВАШЕ??????

Чудя се на акъла на онези които постоянно дращят и дърдорят:
Как по времето на комунизма от 1944 до 1997 всеки си стоял в България, никой не имигрирал и за всеки имало работа в България???????
АМИ ТЕ ДАВАТ ЛИ СИ СМЕТКА, ЧЕ САМО АКО СЕ ДОБЛИЖИШ ДО ГРАНИЦИТЕ ТОГАВА ТЕ СТРЕЛЯХА КАТО ДИВ ЗАЕК!!!
Иначе всеки искаше да излезе поне на ексурзия или за малко, но никой не искаше да бъде убит за това. И въпреки шанса да те застрелят при опит да премининеш държавната граница, пак се намираха "луди глави" да опитват и ги убиваха за това.
И АКО ОСТАНЕШ БЕЗ РАБОТА ИЛИ НАПУСНЕШ САМ РАБОТА И НЕ РАБОТИШ САМО ЕДНА СЕДМИЦА,
КВАРТАЛНИЯ ИНСПЕКТОР ОТ МВР ЦЪФВА НА ВРАТАТА ТИ И ТИ ЗАЯВЯВА:
"ГРАЖДАНИНО, ИМАМЕ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ НЕ УПРАЖНЯВАТЕ ОБЩЕСТВЕННО ПОЛЕЗЕН ТРУД.
АКО ДО ЕДНА СЕДМИЦА НЕ ЗАПОЧНЕТЕ САМ РАБОТА, МИЛИЦИЯТА ЩЕ ВИ УСТРОИ НА РАБОТА ПРИНУДИТЕЛНО!"
И ако не си намериш работа сам, те арестуват и те пращат на работа там където никой не иска да отиде да работи.
И ако се отклониш от тази натрапена ти от милицията работа и престанеш да ходиш на работа, те изселват по Указ на МВР в някое забутано село на майната си където никой не иска да живее и там те крат да работиш в ТКЗС-то и всеки те следи да не избягаш и те карат да ходиш всеки ден по обяд в кметството да се подписваш, че не си избягал от селото.

През 1940 и 1950 започнаха да правят тези гранични зони,
ЗА ДА ПАЗЯТ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ ОТ ШПИОНИ И ДИВЕРСАНТИ пресичащи нелегално Българските граници от Турция и Гърция.
Даже и тогава хората се чудеха защо са тези гранични зони, след като самите ком
унисти казваха, че Запада праща шпиони и диверсанти в България със самолети и те скачат от самолетите с парашути из вътрешността на страната.
Тогава из цялата страна се търсеха парашутисти и диверсанти.
И докато бяхме увлечени в търсенето на диверсанти, шпиони и скрити класови врагове влезли нелегално в НРБ-то от Турция и Гърция, и както си мислехме, че граничните зони ни пазеха от чужди врагове,
стана нормално да виждаме туристи идващи от Турция и Гърция с цели автобуси на екскурзия в България.
И даже който и Западен гражданин да поискаше да премини през България или да посети България и даже да остане в България за известно време на почивка, курорт или бизнес НА НЕГО МУ СЕ РАЗРЕШАВАШЕ ВЕДНАГА И ДАЖЕ БЕШЕ НОСЕН НА РЪЦЕ В НРБ-ТО.
И стана така, че родните граници бяха най-зорко пазени само за да не могат живеещите в България хора да излязат (избягат) извън НРБ-то.
И даже опита да напуснеш НРБ-то се смяташе за най-тежко престъпление наречено:
"опит за измяна на социалистическата родина" и се наказваше с най-тежкото наказание тогава - 20 години лишаване от свобода или смърт.
Та ако не те убият при опита за преминаване на границата, да те вкарат в затвора за 20 години или да те застрелят в затвора.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 360158
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930