Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2020 02:53 - Национална катастрофа на Царство България
Автор: bdenkov Категория: Видео   
Прочетен: 98 Коментари: 0 Гласове:
0



Всички днеска са залитнали по патриотизъм и героизъм.
Но никога не трябва да се забравя,
че преди всичко е най-важно
да има любов и обич
и тогава всичко става по ноти.

Кой е ордена на седлото на Царя???
Дали не е Ордена на Жартиера, който се е носил на жартиера, който е поддържал бронята покриваща подбедрицата на левия крак на рицаря или на селото на коня отзад отляво???
https://bg.wikipedia.org/…/%D0%9E%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%…

Министърът на войната ген. Иван Вълков и Н.В.Цар Борис ІІІ на празника на ордена “За храброст” и войската на Гергьовден, 6 май - София, 20-те години на ХХ век

Търговската академия във Варна 1924.
На която във Варна викат само "Академията" и по времето на комунизма ВИНС-а.
Сградата май първо е построена за сграда на Държавната Търговска Гимназия функционираща от края на 19-ти век.
Но след като Търговската Камара-Варна решава да създаде висше Търговско Училище,
новата Търговска Академия избутва Турговската Гимназия.

Комунистите и русофилите НЕ СА ЕДИНСТВЕННО ВИНОВНИ ЗА ИЗФАБРИКУВАНЕТО НА ЕДНА НАПЪЛНО ИЗКРИВЕНА ИСТОРИЯ ЗА БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ ПРЕЗ 18 И 19 ВЕК.
И Фердинанд и неговото обкръжение са лансирали СЕГАШНАТА, ПОВТАРЯНА И ПРОПОВЯДВАНА СКЪЛЪПЕНА ИСТОРИЯ ЗА "ОСВОБОЖДЕНИЕТО" БЕЗ КОЕТО СМЕ ЩЕЛИ ДА СИ СЕДИМ ПОД ТУРСКО РОБСТВО ДО ДЕН ДНЕШЕН.
Малко Българи са имали КУРАЖА НА СТЕФАН СТАМБОЛОВ И НЕГОВОТО ОБКРЪЖЕНИЕ да кажат простата истина:
"БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СИ Е ИМАЛ ВЕЧЕ БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ ОТ 1870,
РАНО ИЛИ КЪСНО Е ЩЯЛ ДА ПОЛУЧИ АДМИНИСТРАТИВНА АВТОНОМИЯ И В КРАЙНА СМЕТКА ПЪЛНА НЕЗАВИСИМОСТ
И БЕЗ ПРОВОКИРАНОТО ТО РУСИЯ АПРИЛСКО ВЪСТАНИЕ И РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА ОТ 1877-1878,
БЕЗ РАЗРУШЕНИЯТА И ЖЕРТВИТЕ КОЙТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДАВА ВЪВ ВРЪЗКА С АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ И РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА ОТ 1877-1878 И РАЗКЪСВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ ОТ 1870 НА 5 ЧАСТИ В РЕЗУЛТАТ НА РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА ОТ 1877-1878 ОТ КОИТО САМО ЕДНА Е БИЛА ПРИСЪЕДИНЕНА ОБРАТНО КЪМ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1885 И ДРУГИТЕ 3, ПО-ТЕРИТОРИЯ И НАСЕЛЕНИЕ МНОГО ПО-ГОЛЕМИ ОТ СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ СА БИЛИ ОБРЕЧЕНИ НА ЕТНИЧЕСКА АСИМИЛАЦИЯ И СА БИЛИ БЕЗВЪЗВРАТНО ЗАГУБЕНИ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
Истината е, че Руската империя е имала нужда от една Руско-Турска война, защото на Русия е бил жизннно необходим мирния договор в края на тази война.
Всеки мирен договор в края на една такава война би отменил УНИЗИТЕЛНИЯ И ОГРАНИЧАВАЩ РУСКАТА ИМПЕРИЯ ПАРИЖКИ МИРЕН ДОГОВОР ОТ 1856 КОЙТО РУСИЯ Е БИЛА ПРИНУДЕНА ДА ПОДПИШЕ СЛЕД РАЗГРОМА СИ ПО ВРЕМЕ НА КРИМСКАТА ВОЙНА.
При това отбора от най-прекрасни Руски дипломати на Държавния Канцлер на Руската Империя Княз Горчаков "изпипва" този договор няколко години от напред и всеки детайл в него е бил много добре споразумян с дипломатите и държавниците на Австро-Унгария и Великобритания със най-голяма сигурност, както и с много други страни подписали по-късно през 1878 Берлинския Договор.
И при това да не споменаваме даже и факта, че една по-малка цел на Княз Горчаков е била да се раздроби на 5-6 по-малки части Българската Екзархия от 1870 с цел да се отслаби и асимилира Българското население в тези раздробени части, за да не представлява една единна голяма и силна България ПРЕПЯТСТВИЕ на пътя на Русия към Проливите при една бъдеща война с Оттоманската империя, КОЯТО ЦЕЛ СЪЩО ТАКА ВОЙНАТА ПОСТИГА и България е надробена на 5 части.

ВРЕМЕ Е ТЕЗИ НЕЩА ДА ГИ ЗНАЯТ И ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ, А НЕ ДА ГИ ИЗКАРВАТ НЕБЛГОДАРНИ И ГУЗНИ ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ ЦЕЛУВАТ РУСКИ ЗАДНИК ВСЕКИ 5 МИНУТИ.
ТАЗИ ПРОСТА ИСТИНА С НИЩО НЯМА ДА НАРУШИ ДОБРИТЕ ЧУВСТВА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КЪМ РУСНАЦИТЕ ИЛИ НА РУСНАЦИТЕ КЪМ БЪЛГАРИТЕ.
Имало е Руски държавен имперски интерес и гениални Руски държавници и дипломати са го преследвали и осъществили много успешно.
Това, че в хода на преследването на техни
те имперски интереси ТЕ СА ЗАБЛУЖДАВАЛИ БЪЛГАСКИЯ НАРОД,
РУСКИЯ НАРОД, РУСКОТО ОБЩЕСТВО И ДАЖЕ СВЕТОВНАТА ОБЩЕСТВЕННОСТ, не променя с нищо резултатите от техните действия и историческите факти.
Единственнното което се променя е ИНТЕРПРЕТАЦИЯТА НА ИЗВЕСТНИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ и благодарение на тази нова и много по-реалистична интерпретация много исторически факти премълчавани или игнорирани до сега може да се включат в общата история на периода и да имат напълно правдоподобно обяснение.
Със сегашната "освобожденческа" и "благодарственна" версия на Българската история от 19-ти век се изтъкват само някой "УДОБНИ" исторически факти, а всичко друго се или премълчава, или подминава, или даже ЗАТРИВА И ДАМГОСВА.
Историческите факти и събития СЪЩЕСТВУВАТ ОБЕКТИВНО,
А НЕ ЗА ДА ОПРАВДАЯТ НЯКОЯ СЪВРЕМЕННА ПОЛИТИЧЕСКА ТЕОРИЯ

Цар Фердинанд Първи още като княз има подписан таен договор с Австро-Унгарския император за разделяне на територията на полуострова от устието на река Тимок до устието на река Струма - по границите на Царство България до 1915 г. Договорът е в един екземпляр и е архивиран в Тайната канцелария, която Царя взима със себе си при абдикацията. Цар Борис Трети Обединител има голям проблем със спазването на този договор и желанието на народа за обединение! Този таен договор е едно от проклятията на Династията в България. Трудна и неразрешима "царска" задача

След време ще се появи, ако Цар Симеон Втори реши да го изиска от германските власти.
(Няколко човека са виждали договора и го посочват в спомените си.)

Всички тайни договори на Австро-Унгария са публикувани много отдавна.
Благодарние на това разсекретяване на Австро-Унгарските договори след 1918 от Австрия и Унгария стават известни тайните протоколи на Райхщадската Конференция от 1876, чието съществ
уване Руската и дори Съветска страна е отричала дълго време.
Едва през 1940-1950-те години Съветски историци публикуват извадки от тези протоколо ЗА ДА ИЗОБЛИЧАТ ЛИЦЕМЕРИЕТО, ДЕМАГОГИЯТА, ГРАБИТЕСКАТА И ХИЩНИЧЕСКАТА ПРИРОДА НА ЦАРСКИЯ РЕЖИМ.
След това кратко появяване, всичко изчезва отново и никой няма достъп до сега.
Докато всички Австро-Унгарски архиви са публично достояние.
ТОВА, ЧЕ ФЕРДИНАНД Е БИЛ АВСТРО-УНГАРСКИ ИЛИ НЕМСКИ АГЕНТ СИ Е ЕДНА ЧИСТО И ПРОСТА ДЪЛГООПАШАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ЛЪЖА!!!!
Фердинанд е бил добре свързан със старата Европейска аристокрация, чиято сила е била на залез през края на 19-ти век, но самата стара аристокрация Е ОТКАЗВАЛА ДА ПРИЕМЕ РЕАЛНОСТИТЕ, ЧЕ СВЕТА СЕ КОМАНДВА ВЕЧЕ ОТ БАНКЕРИ И ИНДУСТРИАЛЦИ, а аристократите и политиците са само марионетките които играят на политичесакта сцена. Искал е да се дистацира от Стефан Стамболов и да изгради една нова България по Европейски образец, но вярата му в кръвните връзки с Руското дворянство му изиграва лоша шега и става Първата Национална Катастрофа за България.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 360050
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930