Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2022 22:40 - Рохипнол в питието – „малката мръсна тайна“ на Хонконг
Автор: bdenkov Категория: Туризъм   
Прочетен: 689 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Последното, което Алекс си спомня от прекараната в изпълнената с барове ивица в хонконгския район Ванчай е, че е говорил в нетрезво състояние с млада жена от африкански произход пред някакъв бар малко преди полунощ.

Шест часа по-късно той дошъл на себе си и осъзнал, че се вози в пътуващ към предградията влак като кулминация на дългата нощ – но това било началото на финансов кошмар.

Едва държащ се на краката си и дезориентиран, 43-годишният британски емигрант слязъл от влака и се опитал да изтегли пари от банкомат, за да си вземе такси до дома, но открил, че от сметката му са изтеглени повече пари, отколкото е нейният лимит.

Помислих си, че е някаква грешка“, каза той.По-късно той разбира, че има три тегления на суми над дневния му лимит от 20 000 хонконгски долара (2575 щатски долара). Той заключил, че картата му трябва да е била открадната и после да е била върната обратно в портфейла му.

Изглежда Алекс е станал жертва на опасната тенденция, при която сексуални работнички сипват в питиетата на мъжете упойващи вещества с хипнотично действие и после опразват банковите им сметки.

Използвайки наркотични вещества за изнасилване като например рохипнол, гама-хидроксибутират и золпидем, те водят мъжете до банкоматите и ги гледат, докато те набират своя пин код, казват от полицията.

После взимат картите и теглят суми от различни банкомати, докато жертвите спят в някой частен пансион или зад някой бар вследствие на интоксикацията.

През 2003 г. финландски полицейски инспектор беше открит мъртъв в хотелската си стая, като в кръвта му бяха намерени следи от рохипнол. Китайската проститутка, която беше заподозряна, че го е упоила, не беше открита.

Оттогава голям брой хора, предимно емигранти на средна възраст и мъже туристи твърдят, че в питиетата им са сипвани упойващи вещества в барове във Ванчай и после са им изпразвани сметките. Повечето се чувстват в твърде унизителна ситуация, за да потърсят полицията.

На 31 март беше арестувана 44-годишна китайка, след като е извършила множество тегления от банкомати на обща стойност 33 000 хонкогски долара от сметката на 22-годишен емигрант.

Предполагаемата й жертва е бил с нея, но се намирал в полусъзнание и очевидно не е знаел какво се случва, каза източник от полицията. Жената беше обвинена в кражба и се очаква да бъде изправена пред съда през юни, макар че се твърди, че направеният на жертвата тест за наркотични вещества се е оказал неубедителен.

От полицията призоваха другите жертви да се явят в полица предупредиха мъжете, които излизат сами във Ванчай, да се пазят от сипване не упойващи вещества в питието им.

Пиещите „постоянно трябва да са нащрек за възможността да консумират напитка, в която да е сипана субстанция без цвят, мирис или вкус“, заявиха от полицията.

„Жертвите трябва веднага да съобщават за подобни съмнения. Те трябва да отидат в полицията, след това до някоя болница и да си направят тест“, каза полицейски служител.

Банкер, който твърди, че познава трима свои колеги, които са станали жертви на подобно престъпление, каза: „Донякъде това е идеалното престъпление. Ако съобщиш за него, съпругата ти и шефовете ти ще поискат да узнаят какво си правил в такива барове“.

Един блогър емигрант описа как се събудил на някакво стълбище, след като му сипали упойващо вещество в нощен бар. По-късно открил, че банковата му сметка е изпразнена.

„Рохипнолът те прави покорен, прави те сервилен – и после ти изтрива спомените.Това е малката мръсна тайна на Хонконг и никой не знае кой го прави“, написа той.

Междувременно Алекс няма друг избор, освен да си извлече поука от излязлата му скъпо вечер миналото лято във Ванчай, защото е отишъл твърде късно до полицията, за да си направи тест за наркотични вещества.

„Тръгвайки си от полицейското управление, полицейският инспектор ми каза: „Ти си късметлия. Загубил си само 20 000 хонконгски долара. Един дойде тук, след като загубил 80 000“.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 355752
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031