Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2021 22:40 - Жена получи по Viber снимка на къщата си в Пловдив с оферта за продажба
Автор: bdenkov Категория: Регионални   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  •  
image

 

Жена разбра, че къщата ѝ се продава онлайн, след като нейна приятелка ѝ пуснала снимка с обявата по Vibre. Освен да разбере кой продава къщата ѝ и защо, тя решава и да подаде сигнал в прокуратурата и в Комисията за защита на личните данни. 

На скрийншота, който ѝ изпратили, се виждали снимки на къщата, в която живеят със съпругът ѝ, публикувани във Facebook, заедно с обява, че къщата се продава. Били дадени и координати за контакт.
От снимката се виждало, че обявата е публикувана в социалните мрежи от съпругата на брата на съпруга ѝ. Имотът е съсобственост между жената и съпруга ѝ, които притежават ѕ идеални части, докато брат му държи едва ј идеална част от къщата.

Отношенията между семействата на двата брата отдавна били обтегнати и нагнетени от имотни спорове. След продължителни години спорове за подялба на имота и граждански дела, съдът обаче решил да разреши казуса като даде имота на ЧСИ за публична продан. 

Така именно по времето, в което търгът бил публикуван в портала за търгове на Камарата на частните съдени изпълнители, съпругата на брата си публикувала обявата споделяйки линк към портала на ЧСИ. Така въпреки, че пловдивчанката опитала да съди роднините си, всички институции ѝ обръщат гръб.

Районна прокуратура Пловдив е отказала да образува досъдебно производство. В постановлението е описано, че ответната страна, срещу която е насочена жалбата е потвърдила, че действително е публикувала в личния си профил във Facebook линк към сайта на камарата на частните съдебни изпълнители, където е обявлението за насрочената публична продан било качено.

От изисканата информация от ЧСИ е видно, че обявлението за публична продан съдържа детайлно описание на имота, както и трите имена на страните, съсобственици. Това обаче е напълно законно и дори задължително.

От друга страна от КЗЛД също прекратяват производството, защото жалбата е недопустимо поради простата причина, че физическото лице по правило нямат качеството на администратори на лични данни, а и регламента за защита на лични данни изключва приложението за обработване на лични данни за лични и домашни занимания - каквото е продажба на къща. 

Снимката е илюстративна!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 356796
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031