Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2021 14:02 - Против задължителната казарма
Автор: bdenkov Категория: Политика   
Прочетен: 837 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Да възпитала ги мъжете... да не нападат???
а  - "да се научат хората, че не се краде". Какво имаш предвит. Че всичките мутри и политици в България са минали през казарми и полиции, да не да са нещо повече. Ако си крадец, там ще те научат да си просто по-внимателне. И какво спечелиха от казармата хората - Войска, армия, чест, слава, пари, любов??? / Станали мъже - Какво е това мъж -ДОблестен и смел индивит, винаги говорещ истината и помага на по-слабите нему? Ами извинете но такъв индивит е рядкост, без значение, дали е ходил на казарма или не, а в България е тотален дефицит. В армията те учат да изпълняваш заповедите на по-гупави и бедни от теб, да убиваш и да мизарствеш.. не благодаря.  

На който много му е зор и иска казармената диващина комуняшка.. да се въведе закон и да заминават, ще чакаме песните и радостните им танци от кеф! Ура, другари , а ний сме едно момченце.. вий сте мъжете с големите патароци, ний хич не сме..... хахаха!! ГОВНАРЧЕТА с бащи я някоя фуражка, я някоя комуномутра или от сорта! Връщайте комунизма, де, какво чакате, нали сте върли висши мъжаги! Излизайте на бой по улици и мегдани да връщате комунизма и една от "хубостите" му, която беше казармата... хайде де, нали сте мъжаги, къде сте се изпокрили и никакви ви няама ?? хахаха

Писна ми от хора, които живеят в миналото и не могат да се отърсят от него. Разберете веднъж завинаги, че вие сте си живели във вашето, сега младите си живеят в тяхното си време. Тогава е било едно, сега е друго. Може да не ви харесва сега, но това сега не е ваше, а си е на младите.

Вие сте израснали в друго време, формирани сте като личности в него време, не можете да разберете и оцените настоящето, защото за разлика от мисленето ви светът върви напред и се развива. Затова престанете да критукувате сегашнита младежи, това е нормално, винаги старото поколение не е съгласно с младото. Едно време и вашите дядовци и баби не са били във възторг от някои ваши черти.

Разберете, сега е 2014, а не 1970. Времето върви напред, миналото не се връща, харесва ви или не. Не бъдете коне с капаци и се отворете за новото. Мислете малко по-иновативно. Прогресът и времето вървят ръка за ръка. Сега е информационна ера, светът се глобализира, хора се виждат от различни краища на света в реално време, пътуват физически до другия край на света за часове, хората не са по-лоши, а по-различни, вярно че според вашите представи всичко е лошо, нередно и какво ли не, но замислете дали наистина вашето мислене, формирано от преди десетилетия и то в соц. среда е меродавно. Историята е доказала, че комунизмът е утопия и няма място в настоящето, още по-малко в бъдещето, поне не в тази му форма.

Ох, че се връзвaте нa глупости;)
Aбсолютно невъзможно е дa се върне зaдължителнa кaзaрмa.
При нaй- мaлкият слух дори сaмо , зa нещо подобно, мaлкото остaнaли млaди бългaри ще изчезнaт от тaм.
A пък тези, дето и без товa сме нaвън, толковa бързо ще сменим нaционaлност, че Бг- то извъднъж ще се окaже без бългaри, нито тaм, нито в чужбинa.
Имaм 2- мa синa! Знaете ли когa ще стaне, дa ги зaвърнa в Бг, че в кaзaрмa дa ходят?! НИКОГA!!!
Сегa четa из сaйтове рaзни, изкaзвaне нa президентa, че видите ли обществото било в дълг към Бг aрмиятa.КВО? МОЛЯ?
Aз си го " превеждaм" кaто опипвaне нa почвaтa, опит зa нaсочвaне нa мозъкa в тaзи посокa.
Нямa тaкивa филми вече, те промитите мозъци от тотaлитaрният режим сa стaри, не им вършaт рaботa, пък млaдите имaт мнение
и възможност, aко не в Бг, то извън!

Хахах, в казармата имало дисциплина, в казармата момчетата ставали мъже, в казармата човек се учел на труд, в казармата човек се подготвял за реалният живот, в казармата имало хубава храна и физическа подготовка. Всичко описано по-горе са неща, които ги няма или не се случват в казармата. За казармата бленуват най-вече военни или свързани с тях, които с умиление си спомнят колко раздут беше щатът преди и колко сладка беше държавната хранилка. Военните и в момента са едни от най-големите пиявици в тази държава. Взимат високи заплати, за да не правят нищо по цял ден, а след като се пенсионират ги чака някоя хубава държавна службичка, за която нямат нито нужното образование, нито нужните умения. Затова им е мъчно, че вече няма наборна армия, понеже за доста от тях сладкият живот свърши и видяха как живеят обикновените хора. Българска казрама и дисциплина, това е точно мястото, където можеш нагледно да видиш какво означава лиспа на всякаква дисциплина. Относно това, че момчетата ставали мъже и се учели на труд, те и циганите всички до скоро са минали през казармата, ама нещо май не са се научили на труд. Като се замисля единственото вярно твърдение е, че в казармата има хубава храна, да там определено има доста хубава храна и хубави напитки, те обаче в никакъв случай не достигаха до обикновения войник. Тези благинки си бяха за офицерите и чат-пат за част от връзкарите, които им прислужваха. Иначе да, в казармата има маркови уискита, вина, шампанско, филета, лакомства и т. н., всички закупени с пари от нашите данъци. Как няма определени хора да искат да се върне казармата, какво по-хубаво от това!?




Гласувай:
3



1. germantiger - ВЯРНО
25.07.2021 17:46
Връщайте комунизма, де, какво чакате, нали сте върли висши мъжаги! Излизайте на бой по улици и мегдани да връщате комунизма и една от "хубостите" му, която беше казармата... хайде де, нали сте мъжаги, къде сте се изпокрили и никакви ви няама ?? хахаха
цитирай
2. batogo - !!!:))) Чест и почитания за Истината, която казваш, Денков!!
25.07.2021 20:48
Задължителната казарма беше удобен комунистически инструмент за зомбиране на неукрепналите психически млади хора и превръщането им в удобни за властта марионетки. А Истината трябва да се казва директно, защото е единственото лекарство срещу комунистическата пандемия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 356664
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031