Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2020 02:22 - За краката на лъжата-поговорка
Автор: bdenkov Категория: Политика   
Прочетен: 215 Коментари: 0 Гласове:
0



В България, комунистите СЕ БЯХА НАПРАВО НАСРАЛИ КОГАТО ПРЕСЛЕДВАХА "БОГАТИТЕ И КУЛАЦИТЕ" ПРЕЗ 1940-1950 И ДАЖЕ ПРЕЗ ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА 1960-ТЕ ГОДИНИ УЖ ЗА ДА НЯМАЛО ПОВЕЧЕ БЕДНИ И БОГАТИ И ДА ИМА УРАВНИЛОВКА НА ДОХОДИТЕ.
Ама сега забравят за онова време, дето бяха стигнали да гонят бабичките дето си гледаха в саксийки домати, пиперки и разни треви и билки по прозорците в къщи през зимата на топло (в стаите).
Викаха "Как не ви е срам, къде ви е съзнанието, да ядете домати, пиперки и на ХОРАТА ДЕТО НЯМАТ ДА ИМ ТЕКАТ ЛИГИТЕ. Хората гладуват, а вие се глезите със зеленчуци през зимата?"
И конфискуваха на хората саксийките с доматите и т.н. и им налагаха глоби.
Също така започнаха да гонят хората които имаха плодни дръвчета в дворовете си, да предават плодовете на общината. Тези дръвчета изискват грижи, варосване през лятото, ашладисване, загърляне на стеблата със слама и рогозки през зимата (особенно за средиземноморските култури, които без човешка грижа не могат да виреят в България) и хората се принудиха да занемарят дръвчетата за да изсъхнат или където можеха направо ги отсичаха за да нямат неприятности.
На един познат дядо му гледаше лимонови дръвчета в малки бъчвички в къщи през зимата и ги изнасяше когато стане топло навън.
Като го изкудошиха започнаха да го тормозят всеки няколко дена да идват да му броят лимоните и да плаща глоби ако не ги предава в общината.
Човека се мъчи, мъчи и накрая ги остави да изсъхнат за да има мир.
СЕГА СЪЩИТЕ КОМУНИСТИ ИЛИ ТЕХНИТЕ ОТРОЧЕТА СИ НАПЪЛНИХА ДЖОБОВЕТЕ И СМЕТКИТЕ ПРИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА И СЕ ЧУДЯТ НА КОЙ КУРОРТ В ЧУЖБИНА ДА СЕ ИЗЛЕЖАВАТ ЗА ДА СЕ РАДВАТ НА ПАРИТЕ СИ.
А НА ВРЕМЕТО ГОНЕХА БАБИЧКИТЕ ЗА ЕДИН ДОМАТ И ЕДНА ПИПЕРКА ДА НЕ БИЛИ ЗАБОГАТЕЕЛИ И ЗА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ ОТ СЪЗНАНИЕТО НА ХОРАТА КОРЕНА НА ЗЛОТО НА ЧАСТНО-СОБСТВЕНИЧЕСКАТА СТИХИЯ.

Малък бях тогава още, но който беше останал жив се радваше и нищо друго нямаше значение.
Който беше успял да оцелее до 1956 (говоря за целия Български народ, а не само за членовете на комунистическата партия).
Родените след 1955 започнаха да живея
т без постоянен страх за живота си.
Родените преди 1955 живееха съзнателно или подсъзнателно със постоянен страх от произвола на властите, а родените през 1920 и 1930 които бяха преки свидетели на зверствата, изчезванията на хора, постоянни намирания на обезобразени тела и т.н. живееха с постоянни кошмари.
Трудно е дори и сега да се разбере защо точно Хрушчов не изби противниците си след като взе власта в КПСС, но най-вероятно не се е чувствал сигурен колко дълго ще остане на власт и за това не е искал с него да стане това което е ставало с противниците на Сталин.
Преди Хрушчов практиката е била - след всяка смяна на власта на кое да е ниво да се провежда ЧИСТКА. Обикновенно ръководството е било избивано, а по-дребните са били пращани на заточение.
По Хрушчовско време се
1) Понижаваше
2) Сваляне от постове
3) Изключване от Партията
4) в много редки случаи се прилагаше изселване от София (или окръжните градове) и принудително въдворяване по местоживеене в дълбоката провинция.
Само наистина тежки случаи са били преследвани юридически или убити, като заговорниците на Горуня.

За комунистическата Българска армия е по-правилно да се каже:
"ДЪЛГ ПО ПРИНУЖДЕНИЕ И ЕДИН НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕН ТОРМОЗ, ЗАГУБА НА ВРЕМЕ, ЗДРАВЕ И НЕРВИ!"
Още в началото на 1970-те години по линия на Варшавския Договор, Главно Политическо Управление на Съветската Армия прави обективно и безпристрастно НАПЪЛНО АНОНИМНО проучване на духа и състоянието на боеспособността на армиите от Варшавския Договор.
За голямо тяхно удивление те установяват че при условия на пълна анонимност, над 70% от Българските войници на въпроса:
"Ако при условията на действителна бойна ситуация, на войниците бъдат раздадени по 4 пълнителя пълни с бойни патрони, бихте ли използвали оръжието си за да си отмъстите за нанесените на вас обиди, неправди, побои и т.н. от СТАРИТЕ ВОЙНИЦИ, СЕРЖАНТИ И ОФИЦЕРИ?"
НА ТОЗИ ВЪПРОС НАД 70% ОТ БЪЛГАРСКИТЕ НАБОРНИ ВОЙНИЦИ СА ОТГОВОРИЛИ С "ДА"
Един вид Българския войник е понасял ежедневните неправди, извращения, обиди и побои КОИТО БЯХА ЕЖЕДНЕВИЕ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА БЪЛГАРСКА АРМИЯ, само защото е нямало как да си отмъсти, но гнева е клокочел тихо, чакащ за подходящ момент да изригне.
Българския войник по време на комунизма не е имал никакво намерение да се бие с Американци, Западняци, Турци, Гърци, НАТО-овци и т.н., А Е САМО ЧАКАЛ ДА МУ СЕ ДАДАТ БОЙНИ ПАТРОНИ И ДА ЗАПОЧНЕ ДА ЧЕШЕ С ТЯХ ТЕЗИ КОИТО СА ИЗДЕВАТЕЛСТВУВАЛИ НАД НЕГО В КАЗАРМАТА.
ГПУ на СА веднага алармира ГПУ на БА за вземане на спешни мерки за оздравяване на психологическия климат в БА, но май нищо не е било направено на практика освен много отчети и дейности на хартия и по събрания, семинари и конгреси.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 356870
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031