Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2019 19:02 - „За „живота“ в Народната република! Откровенията на един нормален Българин!
Автор: bdenkov Категория: Политика   
Прочетен: 525 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„За „живота“ в Народната република! Откровенията на един нормален Българин!!!! Четете!!!!………

„Понеже бях на 17-18 години, когато формално падна управлението на овчарите-комунисти, най-простия и селяндурски сбирщок от малоумни и кръвожадни цървули, които биха могли да се сбЕрат из оборите на Отечеството, да ви кажа – Не вярвайте, че тогава България е била хубава и спокойна. Ще разкажа на малките, за да не вярват на старите:
1. В България се строеше грозно и некачествено. Липсваха всякакви инструменти, машини и материали, липсваха и нормални кадри. Не се спазваха никакви норми. Липсата на качество е видно и до днес. Говореше се, че в София има само един пътен участък, който е построен според нормите. Той се намира между Орлов мост и Университета.
2. Хората бяха изолирани и в мнозинството си прости. Скотове.
3. Мърсотията беше повсеместна. Млякото прокисваше поради липса на хигиена и хладилни камиони, а не защото беше истинско.
4. Легендарните разкази за басейните, в които се правеше киселото зеле и циганина, който ги разбърква с вила и се секне….
5. Плъховете, които запушваха крановете за боза.
6. Обществените тоалетни излъчваха нечовешка смрад, а ползването на нарязан вестник закачен на ръждив пирон за бърсането на задници – норма. Весникът се е ползвал и от Балкантурист.
7. Стая в курорт със санитарен възел се смяташе за нечовешки лукс.
8. Парцали и лигнин помагаха на дамите всеки месец.
9. Външните кенефи бяха във всеки двор, а населението ги смяташе за удобно предимство.
10. За пречиствателни станции и норми в сметосъбирането не можеше да става и дума.
11. Населението се насърчаваше да доносничи. Морални изроди донасяха на милицията за съседи, приятели, съпрузи и родители.
12. Колегите на баща ми работеха пияни от ранни зори. Бесни пропадняци. Не само там беше така.
13. Най-закоравелите пияници в квартала, набор 66-69, започнаха да пият и пушат от 3-4 клас. Вече поизмряха, но обяснявам на какво ниво беше „морала“ на пионерите и комсомолците.

14. Буен съученик се върна от СССР закоравял наркоман. Техните го заведоха там, за да го откъснат от престъпната среда. После Лебеда стана пънкар и умря някъде по безистените в центъра на София.
15. Дете от моето училище умря с плик с лепило на устата, докато беше в четвърти клас.
16. През лятото ходех да бачкам в ТКЗС и децата от селото пушеха още във втори-трети клас. Пушеше се и в сеновалите, в междината между сеното и покрива. Как не сме изгорели не знам.
17. Мизерията в ТКЗС-то беше епична. Такава смрад и лайна най-вероятно няма и в третия свят. България беше Третият свят.
18. Престъпността беше норма. Всички крадяха от държавата, а тия които не крадяха си мечтаеха да имат достъп до ресурс, който да откраднат.
19. Доченото работно облекло и брезентовите шуби се носеха и в ежедневието, а баба ми обръщаше яките на ризите на дядо ми, като се протриеха. Нямаше.
20. За липсата на стоки и на нормални условия за живот даже няма да говоря.
21. Телефонните услуги, тока и нафтата за отопление бяха скъпи спрямо заплатите.
22. Рушвети се даваха за всичко, защото нямаше нищо.
23. Връзкарството беше норма. Без връзки си заникъде.
24. За извращенията в армията се носеха легенди. Не една прекършена съдба е заради казармата и дебилните военни.
25. Циганите пак ровеха по кофите и пак не работеха. И пак крадяха и… сега нищо ново не се случва.
26. В болниците имаше специални отделения за чужденци, за да не гледат мизерията в останалата част. Така събираха и по малко долари от тях. Чирков казваше, че в Германия в подобни сгради не биха си гледали и прасетата.
27. Лятото се крадяха дрехите от просторите на чужденците по морето. Дънки, шарени кърпи, бански…. а бе, лукс.
28. Черноморието смърдеше на кенеф. То и досега си смърди. Ако видите възрастен българин да казва „Замириса ми на море“, да знаете че му е замирисало на тиня, пикоч и кенеф.
29. Храната в столовете на почивните станции беше повръщня. Тая смрад на паприкаш няма да ми излезе никога от носа.

30. Градският транспорт беше ужасТ. Влаковете си бяха мръсни, като сега, с всички възможни атрибути: засъхнало говно в тоалетната, милион туберколозни храчки по стъклата, пикня в коридорите, щото като е мръсен кенефа, пикаеш в коридора….
31. Хомосексуалистите бяха същия процент от населението, като сега. Само, че хората бяха преследвани и бити. Кенефът в Докторската градинка си е легендарно място, или не?
32. Да си разведен беше лошо. Наричаха жените, които не можеха да имат деца ЯЛОВИ и ги презираха. Който не можеше да има деца плащаше Ергенски данък, за да му напомнят изродите всеки месец за драмата му.
33. Терминът НЕЗАКОННО дете е оттогава. Мигар има незаконен човек.
34. Диктаторът беше овчар. Най-вероятно не е имал и завършен 8 клас. Изключителен дебил, простак и селяндур. Кръвожаден дебил и селяндур.
35. Децата се биеха с палки. В Детска педагогическа стая, каквато имаше във всеки район, децата се биеха.
36. Нямало престъпност? Я гледайте Оркестър без име и репликата „Айде да слизаме, че долу съм оставил колата отключена“.
37. Крадяха се чистачките на колите.
38. Нямаше автомобилни гуми. Милиционерите измислиха начин да им щамповат номерата на колите, защото искаха да прекратят практиката хората да взимат гумите на съседа, за да минат успешно на преглед.
39. Нямаше СВОБОДА. За простака това не е проблем, но не един свободен дух се удави в алкохол.
40. Хората се събираха да си разказват какъв е живота на запад. Ако някой беше излизал, то гарантирано можеше да е център на внимание във всяка компания. Всички го слушаха и попиваха. Част от тия сега ви разправят колко хубаво е било зад завесата.
Мога да изброявам изродщините на комунизЪма до второ пришествие. И мисля да живея, за да разказвам на децата и да ги предпазя от лъжите. К‘во беше: който не познава историята рискува да я повтори.

Лъжата е лъжа, не е истина. Войната е война, не е мир. Доносникът си е доносник, овчарят си е овчар, а Милка не е соц. марципан.
СВОБОДАТА Е ПО-ВАЖНА ОТ ХЛЯБА!

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }

 

 

pre { background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }pre.western { font-family: "Liberation Mono", monospace; font-size: 10pt; }pre.cjk { font-family: "DejaVu Sans Mono", monospace; font-size: 10pt; }pre.ctl { font-family: "Liberation Mono", monospace; font-size: 10pt; }p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; }



Гласувай:
2



1. 1997 - От коментарите в http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2259076
30.12.2019 22:36
се вижда, че текстът не отговаря на съвремието.
Прочее по това време други са били на 12- 13 г
https://dnes.dir/comments/vladimir-putin-20-burni-godini-kato-lider-na-rusiya-arhivni-snimki
а трети на 40.
https://www.facebook/groups/408357202701232/permalink/1229128663957411/

Всички с една лъжа, като тухлички в стена.
цитирай
2. morskipesni - Става КРИСТАЛНО ЯСНО, че говедото говори за "ДЕМОКРАЦИЯТА" след 1989
31.12.2019 12:53
Друго няма смисъл да се добавя!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 359875
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930