Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2021 02:04 - Как успявате да заделите за автомобил с тези заплати
Автор: bdenkov Категория: Поезия   
Прочетен: 3324 Коментари: 21 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Мъж на 28. Вземам малко над 2000лв чисто, висококвалифициран труд, работа от понеделник до петък 9 до 5. Искам да си купя личен автомобил без кредит - с мои спестени средства. Това е единственото разумно решение според мен ако се купува 10 годишен автомобил - кеш + отделно авариен фонд за непредвидени разходи. През студенството си ходех в чужбина и с работа за 3-4 месеца си купих автомобил за 5000 лв и после нямах пари да му сменя накладките. Продадох го с голяма загуба и си казах - никога повече. В момента ходя до работа с градския транспорт.

Заделям всеки месец минимум 20% от заплатата си - поне 400-500 лв - за една година съм спестил около 6000 лв, 1200 лв от които съм инвестирал в акции/крипто и курсове за професията ми и чисто спестени 5000 лв, които ги държа като авариен фонд т.е това са пари, които ги пипам само ако излезе нещо спешно, не за прищявки.
Де факто съм с 0 лв спестени за кола. И това с година работа на 2000лв чисто. Ако спазвам правилото, че колата не трябва да струва повече от 5-6 пъти месечния доход т.е в моя случай 10-12 000 лева - трябва да се движа с градския транспорт още поне 2 години. И това е на 2000 лв чисто - 1000 лв са ми основните нужди - квартира 400/храна 500-550/сметки 100-150; 500 лв за желания - социален живот, някоя дреха, фитнес, бръснар, зъболекар и 400-500 лв пестя/инвестирам.

Как и за колко време успявате да спестите за коли - всеки втори е с автомобил въпреки че доходите масово са по-ниски от 2000 лв. Да заборченееш заради единия автомобил е изключително неоправдано. Дори и да имаш авариен фонд - с кредит за автомобил не е ок. Питам приятели дали имат буфери в сметките си - масово нямат и 1000 лв заделени. Как го правите???

После как няма през 15 минути да слушам реклами за пари навреме от оня плажен т*флек Нейков както го беше нарекал покойният проф. Вучков. Моля за съвети.



Гласувай:
2



1. bdenkov - 1
09.07.2021 02:05
Пич, знаеш ли къде ти е грешката? Че приемаш прекалено буквално всичките тия проценти, колко заплати трябвало да държиш фонд, колко трябвало да струва автомобила, па колко процента трябвало да инвестираш. Това е супер, ама супер относително. Ти ако чакаш да изпълниш всичките тия проценти, никога няма да си купиш кола. Тези проценти са коренно различни за хора с 1000, 2000, 5000 лв заплата. Да не говорим, че те масово са сметнати за западното полукълбо. Един американец взима 3-4-5 000 долара чисто и може да спестява и 60-80% от дохода си, ако иска. Ама ти и 2 бона да взимаш, колкото и много да звучи за България, пак е далеч от американския стандарт. Отделно има значение и смата държава. В някои държави има много добра социална политика и реално авариен фонд почти не ти трябва. Просто никой няма да те остави нито без работа, нито неизлекуван, нито на улицата. Съвсем друго е в САЩ, където се оправяш сам с всичко. Отделно зависи и от въззрастта - ако си млад, можеш да управляваш парите си по-рисково, защото имаш право на начало, ако си на 60 е свъсем друго и искаш нещо по-сигурно. Много зависи и дали имаш собствено жилище и къде и колко струва. Изобщо тия неща са толквоа относителни. Има значение и тази кола колко пари ти спестява, защото ако живееш на майната си, може и по-скъпо да ти излиза в обществен транспорт. Има значение и каква кола искаш - ако не разбираш и си вземеш някой бирник, естествено, че не е добре, но има коли, които са финансово ефективни, но си трябва разбирач при покупката.

И всичко това е само от икономичекс агледна точка. Но нещата не се изчерпват с това. Какъв е смисълът например да пестиш по 50 лв на месец, но губиш 2 часа повече в път или пък се блъскаш с 200 души по метрото и това ти причинява стрес, който в някой момент ще избие от някъде.

Аз никога не съм ги разбирал такива като теб, които прочели някаква книжка и там видял някакви проценти и се придържа към тях сляпо като робот. Ама то има Балкан разлика между потребностите,
цитирай
2. bdenkov - 2
09.07.2021 02:07
Аз никога не съм ги разбирал такива като теб, които прочели някаква книжка и там видял някакви проценти и се придържа към тях сляпо като робот. Ама то има Балкан разлика между потребностите, приоритетите и начина на живот на всеки един от нас. Отделно има сума ти и други аспекти освен финансовия.

Прецени си кои са твоите приоритети, начин на живот и си прецени какво искаш и кое ти е важно. Ако толкова ти е важно да имаш кола, купи си. Да не мислиш, че като инвестираш в акции 1000 лв, ще станеш милионер. Те акциите колкото поскъпват, тези доходности в голямата си част се изяждат от инфлацията. Или утре ще стане някаква криза или инвестиционния посредник фалира и кой ще ти плати тия лишения после.

Познавам хора, които цял живот са инвестирали, бачкали, живели са като скотове и на края свършват сами и болни от работа, защото са били прекалено ангажирани с пари. И каква файда от тия пари после? Няма лошо, имай си планове и т.н., но съблюдавай баланса. Както е лошо да живееш ден за ден, така е лошо и да не поглезиш от време на време. Не мжое само работа и пари цял живот. Ти ако не се възнаградиш и не се мотивираш и поощриш сам себе си, кой да го направи? Ти сам ще се сдухаш в един момент от толквоа сметки, лишения и планове.

Едно време бях като теб и да ти кажа богат не станах, но пък се депресирах. Сега гледам да балансирам нещата и пак не съм по-беден, но определено съм по-щастлив.

Има и един природен закон, който многократно съм го изпитвал на гърба си и съм го ззабелязал. КОлкото повече се пънеш да направиш нещо, планираш, смяташ, толкова повече непредвидени проблеми излизат, сякаш на пук на това, което си планирал. Като се пъна да пестя, постоянно ми излизат непредвидени разходи. КАто спра да смятам, на края на месеца винаги съм с повече пари. Просто се отпусни, живей си живота без много сметки, разбира се без да прекаляваш с живота и всичко ще си дойде на мястото от самосебе си.
цитирай
3. bdenkov - 3
09.07.2021 02:08
Пич като те чета, ще бъдеш на пълен с градския цял живот. Първата ми кола беше 18 годишно бмв, за смешни пари на времето, които всеки можеше да извади. Отвозих се без да пипна нищо по него. После го продадох на един авер, и той 5 години се отвози, само един акумулатор беше сменил и една гарнитура на главата. Живота ще ти изтече между пръстите, до като ти правиш сметки как да направиш от пръдня боя.
цитирай
4. bdenkov - 4
09.07.2021 02:09
Еми знаеш ли как си позволяват? Като не им дреме за правила и финансови норми.

Имат пари - взимат. Нямат пари - теглят кредит и взимат, после си карат.

Ти щом една таратайка за 5к не можеш да поддържаш изобщо не ти трябва кола - НИКОГА.

Пестиш по 400-500 лева, ама за какво? Ако си покриваш всички нужди, имаш пари и за инвестиране... за чий пестиш тея другите финанси? Разбирам да имаш една отделена сума за черни дни, ама да не живееш не си е работа.

Ключовата дума, що се отнася до финанси, винаги ще е - ПРИ-О-РИ-ТЕ-ТИ.
цитирай
5. bdenkov - 5
09.07.2021 02:10
Пестят, батенце, защото прикрадват. От девет кладенеца вода ще извадят, за да ти обяснят колко си несъстоятелен, а реално живееш почти нормално. Ето аз, например, с 300 лв. по-малко от теб, но имам жена и дете. Питай ме как си поддържам колата, как си купувам дрехи и колко "социален живот" имам. И дали ще ида на почивка.... :)
Съвсем разумно пестиш и инвестираш, а за кола, вземи си някоя за 1000, в която има живот, дай още 1500 ако трябва да ти я оправят и си свиркай. След време ако имаш възможност, ще си вземеш и друга.
цитирай
6. bdenkov - 6
09.07.2021 02:11
Ами никак. Не става. Заплатата ми беше колкото твойта, но имам и семейство (което всъщност не ми е голяма финансова тежест). Карах до последно един Ситроен за 1200 лева. Почти нищо не съм ремонтирал по него, но вече има много. Няма смисъл. Терминал 2 и се надявам за половин година да посъбера 5-6 К€ и да докарам нещо от Германия с надеждата да е в най-добро техническо състояние.
цитирай
7. bdenkov - 7
09.07.2021 02:13
Еми масово се теглят кредити. Аз познавам момчета, които вземат 1000лв. нето, но карат коли за 20, 30 бона. Живеят при родителите си, за да избиват комплекси с новата си кола....

Няма как в България с честен труд да спестиш за нова кола.

То 2000лв. чисти са си смешни пари на фона на цените.

Ако работиш в чужбина може за 1 год. да спестиш 10 000 евро, но в Б-я, много трудно за сам човек.
цитирай
8. bdenkov - 8
09.07.2021 03:02
Ами познавам хора, които изтеглиха кредит за кола, познавам и такива, които са на лизинг. Истината е, че просто много поскъпна живота, човек колкото и да спестява, пари все не стигат. Ако човек няма заем за апартамент, се ядва една кола на лизинг.
цитирай
9. bdenkov - 9
09.07.2021 03:04
Мерси много за различните гледни точки. Както очаквах има хора, които казват да се хвърля на сляпо с кредит за употребявана кола, която тепърва ще се обезценява още повече и ще се наливат пари за ремонти.
Всичко е до приоритети - съгласен съм, но на първо място не трябва да правим необмислени стъпки.
Може би ще заделя част от парите си от буфера за кола за 2000-2500 лв и още толкова ще имам настрани.
Наистина не разбирам подобни ходове - да сме с 0 лева в сметката заради автомобил и да живеем зле и в лишения. Очертава се тенденция да ми расте заплатата и ще се вземе нещо по-хубаво по-напред
Поздрави!
цитирай
10. bdenkov - 10
09.07.2021 03:05
Мерси много за различните гледни точки. Както очаквах има хора, които казват да се хвърля на сляпо с кредит за употребявана кола, която тепърва ще се обезценява още повече и ще се наливат пари за ремонти.
Всичко е до приоритети - съгласен съм, но на първо място не трябва да правим необмислени стъпки.
Може би ще заделя част от парите си от буфера за кола за 2000-2500 лв и още толкова ще имам настрани.
Наистина не разбирам подобни ходове - да сме с 0 лева в сметката заради автомобил и да живеем зле и в лишения. Очертава се тенденция да ми расте заплатата и ще се вземе нещо по-хубаво по-напред
Поздрави!
цитирай
11. bdenkov - 11
09.07.2021 03:07
Как се купуват ли ? С кредит! Лъскавите играчки, които виждаш по софийските улици 90% са на лизинг. Разни сополанковци-програмисти, които не могат още млякото около устата да си обършат ги карат, защото взимат между 3 хил. и 5 хил. лева масово и не им е проблем да дават 1000 от тях за лизинг. Само че ако ги изместят от трудовия пазар или им фалира фирмичката и им спре "кранчето" - трябва да напускат апартамента - на кредит, да връщат колата - на лизинг, айфончето - на лизинг, да сменят мястото за почивка от Париж с Мъглиж и да се връщат обратно на село!

Ти ако се напънеш малко и съкратиш разходите за храна и забавления - докъм края на годината ще събереш за една прилична кола. Не си споменал за семейство, деца и т.н. - приемаме, че нямаш - парите са ти предостатъчно - купувай си малко по-простичка храна, не яж винаги навън, не излизай всеки петък и събота и т.н. Имай предвид, че веднъж купена колата също има разходи - горивото, гражданска, винетка, преглед, гуми. Парите, които то този момент ще си събирал за колата, част от тях ще ги даваш за поддръжката на същата кола - на месечна база.
цитирай
12. bdenkov - 12
09.07.2021 03:08
Очевидно нищо не си разбрал. Никой не е казал да си даваш последните пари или да теглиш кредити. Това е крайност. Но крайност е и да заделяш за по 1000 фонда, докато стигнеш до колата, ако тя наистина ти е необходима и през това време да си е** душата за 50 лв повече дохдоност. Не е казано да си купиш някаква за 20 бона. Може да си купиш и 5 и пак да не се чупи през месец и да ти върши работа.

Неслучайно в номер 1 споменах за баланс. Ако теглещите кредити за всичко са в едната, ти си в другата крайност. И какво? След 50 г. ше направиш 20 бона доходност и като си купиш кола, младостта ти ще е минала. За това ли искаш да си е** душата 50 г.? Аз бях като теб и ми трябваха доста години да го осъзная. Аз съм пестял и съм инвестирал всичко и съм се скръндзил за всяка дреболия, защото съм гледал само от финансова гл. т. Но живота не е само финанси, а има още 1000 други аспекта, ама явно още си твърде млад, за да го разбереш.

Тогава ще ти дам следния съвет - пести и инвестирай всяка стотинка и след 20 г. си дай равносметка дали си е струвало.
цитирай
13. bdenkov - 13
09.07.2021 03:09
Не, нямам жена и деца. Само неангажиращи връзки. Не смятам да създавам на този етап. Като си вдигна доходите спокойно да посрещам моите разходи отгоре семейните - да, ще мисля и за семейство.
Сега по темата: наясно съм, че има разходи. Затова продадох старата си кола, която пак взех изцяло с мои пари, но работих много здраво като общ работник през студентските си години и пестих. Но нямах пари после за обслужване. Това ми е урок и смятам да не повтарям стари грешки и да не робувам на емоциите над разума.
цитирай
14. bdenkov - 14
09.07.2021 03:11
Ха-ха, "кредит за употребявана кола"...

Абе вземи си нещо евтино, дето няма да ти е жал нито да му огънеш ламарините няколко пъти (докато се научиш да караш и паркираш), нито да го потрошиш до нула...

Преди много години си взех Ситроенче C4 - чисто новичко от магазина (той точно тогава беше излязъл този модел). Имах финансова възможност тогава. Е няма такова овътряне! Особено при тогавашното състояние на българските пътища... За тези пари можех да си купя цял авто-парк и да го карам до ден днешен, но не - бях твърдо решен да налея трудно спестените си пари във френската икономика...
Да не говорим жената колко пъти ѝ сгъна ламарините - ремонти и т.н. Прецаках горивната помпа с някакъв некачествен био-дизел миг след като ѝ изтече гаранцията. Застраховки, каскота, скъп сервиз, абе ужас! Като цена излезе сигурно двойна...

Имай предвид също така, че изкараш ли колата от магазина, цената ѝ вече е наполовина, а след 2-3 години не е нула или отрицателна, просто понеже трябва да е някаква положителна и някой би ти я взел все пак.
цитирай
15. bdenkov - 15
09.07.2021 03:13
"Как и за колко време успявате да спестите за коли - всеки втори е с автомобил въпреки че доходите масово са по-ниски от 2000 лв.""------ веднага ти отговарям. Имам две висши образования, степен магистър съм, 7-8 години след завършването не успях да си намеря/уредя работа близка до моите икономически специалности, накрая почнах каква да е работа за да не съм на издръжка на родителите повече. В среден-малък град съм. Работните заплати в града са масово около минималната. Получавам чисто 750 лв нето. Живея с родителите, те плащат битовите сметки. За храна ми отиват около 400 лв (имаме си и градина със зеленчуци и плодове) 100 лв други разходи, от рода на паста и четка за зъби, за постригване, обувките ми са от 20лв. не пуша и не пия. Всичко около 500лв. Останалите 250 лв спестявам. Двама мои съседи си продаваха колите....голф 3-ка много запазен на бензин и другия със ситроен ксара. 400 лв и 600 лв. Избрах голфа защото ми харесва хечбег 3-ката и защото бе много здрав. 400 лв ги спестих за два месеца. След третата заплата си взех голфа, за да мога и да го обслужа и т.н. Баща ми помогна само с 50лв. Сега ходя на работа вече с голфа и съм супер щастлив и доволен. Мисля да заделя и едни 1000 лв за зъби или нещо за здравето ако изникне спешно и това е.
цитирай
16. bdenkov - 16
09.07.2021 03:15
Като човек сменил няколко коли, 2 от тях дадох направо за скраб, тъй като ремонтът щеше да е колкото стойноста им, реших да тегля кредит и да си взема 2-годишна кола. Активен шофьор съм, работя в друго населено място, карам децата по градини, училища, тренировки и т.н. средно около 150км. на ден. Колата ми е жизнено необходима и реших, че рискът си заслужава. Вноската за сега не ми тежи по някакъв начин, колата е много икономична, ремонти за сега не съм правила и като тегля чертата излиза, че давам едни и същи пари.

Авторе, изключително правилни разсъждения имаш. Просто българинът има доста ниска финансова култура и масово не може да си прави сметката за каквото и да е било. Така че дали заплатите ще са 600 или 6000 лв, все тая, пак ще реват, че нямат пари. Не отричам, че цените спрямо стандарта са доста високи, но за българина е нормален животът на кредит. Ами не, живот на кредит НЕ Е нормално нещо.
Всичките ми познати си взеха коли с кредит, смятай...

Егати смехорията. Какви са тези проценти, крипто, инвестиции, резервни фондове... само ги въртиш напред назад и пак протриваш подметките. Хем си затормозяваш мисленето, хем губиш време, хем пак си недоволен. С твоите доходи за точно 3 месеца можеш да си вземеш СУПЕР кола. Убива ме също как харчиш за храна повече отколкото за квартира. Какво ядеш сам човек за 550 лева на месец?

Изключително лесно се харчат 550 лв за храна, номер 16. Просто на някои ни е по-важно да се храним здравословно, отколкото да ядем боклуци, за да спестим за една ламарина.
А и да не забравяме, че храната в България е една от най-скъпите в Европейския съюз.
Благодаря на модераторите, че ми изтриха коментара! Авторе, всичките ми познати в България си взеха коли с кредит. Българите имат изключително ниска финансова култура и цял живот го карат на кредит.

Мод: никакъв коментар не съм ти трил. А иначе изключително е лесно и да НЕ се харчат 550 лв за храна и то без да ядеш боклуци.
цитирай
17. bdenkov - 17
09.07.2021 03:17
Никак. Преди работех в УК и автомобила си взех със спестени те пари от там. Как ще си купя нов не знам :)

Егати аз в скандинавието не харча 550лв/ 280 евро на месец за храна. И се храня доста здравословно. А си похапвам доста. Закуската ми е шест кюфтета три домата половин краставица една глава лук половин хляб и 1л. йогорт. Сега да не казвам какъв ми е обяда и вечерята. Половин огромна тава мусака заминава на едно ядене. Един дълбок тиган боб или леща излиза около 2 евро всичко на всичко и два дена можеш да ядеш от него. И това е възможно най-здравословната храна. В България вероятно излиза 2лв. Автора не може да си направи сметката, а пък се чуди защо не може едни накладки да смени на една стара кочина.

Ами явно като не му мислим толкова много и не се заравяме в сметки. Поработих в чужбина за три месеца, взимайки по 800 лв на месец. Веднага като се прибрах в бг си купих първата кола - 1000 лв още толкова заделени за ремонти. Да, дъртичка е хондичка, но вече 3 години ми върши страхотна работа и съумявам да си я поддържам, частите и ремонта за нея не са толкова скъпи. Да, изпадам понякога в дупки и не мога да си позволя туй и онуй, напоследък работя с 500лв на месец и не ми стигат. Не му е майката да хвърлиш големите пари за кола нов внос. Ако можеш да си повзолиш купувай само нова кола, тя си заслужава, защото ремонти няма да и правиш доста години, инак залагай на старо и прилично поддържано. Инак с нашите пътища и менте горива са си пари на вятъра покупката на скъп и взискателен автомобил.

Ако не можех да си правя сметката как спестявам по 400-500 лева на месец? Тези пари ги трупам за кола, но с 500 лева на месец ще има да събирам още 2 години докато си купя свестен автомобил, а имам книжка от 18 годишен. Омръзна ми близо 10 години вече да ходя пеша :)
Смятам, че живея нормално без прекалени разхищения. Като започнете да ги дробите такива става смешно….

цитирай
18. bdenkov - 18
09.07.2021 03:20
Защо казваш "550лв / 280 евро"?
Ще взема датските цени, дето ги видях в магазина. 400 грама кайма, дето ще ти стигне за 5-6 кюфтетата е 6.85 лева, грубо. Литър йогурт е 3.16 лева. Половин краставицаа е 1 лева, 250 грама домати, ще са ти не по-малко от 1.05 лева. Лука ще не повече от 15 стотини, но хляба ... дори да е гадния тостерен хляб, пак гледаме поне 1.5 лева
Сумирано, това са 13.71 лева.
За месеца са 411.3 лева.
Това е за закуска.
За да не достигнеш бюджета от от 550 лева, който твръдиш че не достигаш, ще трябва някак си, да се справиш със 138.69 лева.

Да, можеш да "намериш по-евтино", но едва ли ще е с повече от 15%, което пак ти прави смектата крива.

След това твърдиш, че ядеш и още. А напитки? Не се ли броят? Някаква храна, когато си навън? Не взлиза ли в бджета? Но както и да е.

Другото - Това не е здравословна диета, поради количеството храна. Това са едни солидни 2500 калории за закуска. То това трябва да ти е макса, освен ако не си активно спортуващ. Като добавим останалите калории, трябва да си велоездач, тежкоатлет, културист или боксьор, готвещ се за състежание, иначе фигурата ти няма да издава особено добро здравословно състояние.

А и последно - Диетата ти е ужасно скучна. Кюфтенца, домати, мусака и боб. Няма лошо в тези храни, ама малко разнообразие. И си в скандинавска страна, нали? В голям град! Порадвай се поне малко на разнообразието от храни.

Колко за хранта - Ами да, за в Бъглария са си малко повече, ако го караш само на кюфтета и боб, но в момента в който почнеш да разнообразяваш, както и да търсиш здравословна хранта, да добавяш хубави подправки и съставки в хранта, да си взимаш хубава бира и вино (да, това също трябва да се включва в бюджета за хранене), като нищо ще удариш 500-600 лева. Че може и по-малко може, но повечето съвети тук са в стил "живей си живота", а хубавото хапване е много важна част от това!
И до автора - Ами трудно се отделят пари, защото няма. И всички карат стари коли, не винаги в много добро състояние и това е
цитирай
19. bdenkov - 19
09.07.2021 03:21
Не знам как точно си я правиш тази сметка, но щом при 2 000 лв доход спестяваш 4-500 лв, значи харчиш 1500-1600 лв сам човек. Ние сме трима и харчим 2000 лв (без ипотечния) и не се лишаваме от нищо, даже пуша и ходя с кола на работа и си я поддържам без лишения. Освен ако не плащаш 800-1000 лв наем, значи не си правиш сметката.

Авторе една тарелка български кюфтета тук е 3,15 евро и са десет кювтета. Забрави за датските цени на каймата. Ако пазаруваш и от пазара не от супермаркета поне тук е сравнително по-ефтино. И в България си има начини как човек да се храни хем здравословно хем ефтино. Не можеш каквото да изчукаш това да изпукаш пич. Според мен Тонкин и доктор Емилова са ти промили мозъка.

цитирай
20. olivie - Ще го кажа само веднаж
09.07.2021 12:12
Знаеш ли каква е разликата в/у счетоводител и икономист? Не е, че първият може да смята, а вторият може да прави икономии, а единият вижда дървото, вторият гората. Подобно на милиционер и прокурор, ма на тебе ли да го обяснявам? Ти явно си наследник на милиционер, последовател на Фрунзе, а не на Дзерджински... Компренде? Там основният принцип беше: Ако още не сме те осъдили, значи просто още не сме стигнали до теб..., а у нас: Щом си още жив, значи си престъпник с тая заплата, дато ти даваме.... Какво ново допринасяш с шизофренната си статия дето сам си отговаряш горе в коментариите? Само декларираш простащина! Целият капиталистически строй се гради върху кредитирането, а не върху счетоводството. Аз цял живот не съм имал по-голяма заплата от 1000лв на четиричленно семейство. В момента имам 3 коли - 1-та от кредит /4400лв/, втората от наследство /5000лв/, третата от от 4 пенсии накуп при пенсионирането ми /3200лв/ и всичко е законно. Оди разследвай младитеу които карат лъскави коли и според тебе всички са програмисти... Ама ти това го знаеш и си тръгнал да правиш кариера с голяма кошница по блоговете, вместо да те опраскат някъде, нали?
ПП. Все пак по темата: Такъв безумен финансов разчет го правят само малоумните, социалистите /такъв е целият ни държавен бюджет откакак се помня/, американците и "тъпите" /в същност много хитри/ "СЕТА" бизнес планове. Те не боравят с понятия като приоритети, както сам се досети в едно от "мненията" си, но и нямат понятие от заместване на ресурс, вариянт на което са фондовите борси /но балонов вариянт/
ППП. Ако искаш кариера, трябва да имаш дупце /сухо дупе риба не яде/, хващай да гониш младоците с лъскавите, нови коли, гдето не могат да се купят с 5000 лв и кредит, или поне провери дали са програмисти...., или парите са от "каки и прашец"
ХАЙДЕ ХОЛАН, АМАН ОТ МИЛИЦИОНЕРСКО МИСЛЕНЕ!!!
цитирай
21. anonimnik - Най- сетне в "Поезия" нещо свястно
09.07.2021 19:32
Ами това е животът. Това е Илиада.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 356662
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031