Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2021 04:44 - Дискусия. България е мишена на руски престъпници и агенти, НАТО и Европа да й помогнат
Автор: bdenkov Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 303 Коментари: 0 Гласове:
-1




image

19 APR 2015
Кремъл използва комбинация от икономически, криминални, пропагандни и разузнавателните стратегии за подкопаването на едно демократично правителство
Томас Тинър, Euromaidan Press

Точно както Финландия и България е в безопасност от войната, но не заради силата на своите въоръжени сили: Русия смята, че може да подкупи България да премине на нейна страна. България е отличен пример как Кремъл използва комбинация от икономически, криминални, пропагандни и разузнавателните стратегии за подкопаването на едно демократично правителство.

Най-очевидният опит да бъде корумпирана България е манията на Русия да бъде изграден идиотският газопровод „Южен поток“ по дъното на Черно море. Единствената причина, заради която Путин буквално искаше да потопи € 10 милиарда в морето, бе да бъдат дадени на Русия икономически лостове за влияние върху България. Освен това, с изграждането на „Южен поток“, заобикаляйки Украйна, Русия целеше да засили възможността да изнудва българите и да прилага корупционните си схеми в политиките и икономиките на Гърция, Сърбия, Унгария и Австрия посредством газовата тръба, която щеше да мине на територията на тези страни.

За щастие Европейската комисия бе категорична, че никога няма да освободи руския „Газпром“ от правилата на европейския пазар, според които „Газпром“ трябва да позволи на производителите на газ от трети страни да използват тръбата на „Южен поток“. Играта по европейски правила направи „Южен поток“ безинтересен за руския режим, тъй като по този начин бламира корупционните схеми на Кремъл да работят в България и другите страни от ЕС. Това накара Путин да се откаже от проекта на 1 декември 2014 година.

След като бе осуетен план „А“ на Русия, Путин одобри разширяването и ускоряването на план „Б“, призовавайки

ключови активи на българската икономика:

вестници, телевизионни канали, банки, дори и фабрики за боеприпаси да се купуват от западняци, действащи като подставени лица на бизнесмени-руснаци, санкционирани от ЕС за тяхното пряко участие във финансирането и разпалването на военния конфликт в Украйна. Обикновено Русия работи много по-внимателно, когато се опитва да покварява членки на ЕС, но след „Южен поток“ дори и руските журналисти успяха да разконспирират разигравания от Русия маскарад.

Изкупуването на стратегически активи стана възможно благодарение на свободните и отворени пазари на ЕС и използване на граждани на Съюза като подставени лица на Русия. За пореден път страната на Путин се възползва от световните свободни пазари и демократични системи, за да се инфилтрира в тези народи. Това трябва да бъде спряно. Правителството на България трябва да блокира продажбата на стратегически активи на Русия, а ЕС трябва да помогне на България да засили своите медийни закони, за да се гарантира, че телевизионните канали, собственост на руснаци, няма да водят своята необуздана пропаганда в страната.

Русия ще продължи да разширява своята пропаганда сред българите. Тя ще бъде фокусирана най-вече върху това как Русия "печели" независимостта на България в Руско-Турската война от 1877-78, която всъщност е само една от 12-те Руско-Турски войни, водени по царско време от Русия. След като видях как Русия злоупотребява с националните митове на други нации, създавайки проруски пропагандни филми, като например жестокият антиукраински филм за Тарас Булба през 2009 г., аз очаквам съвсем скоро Русия да направи филм за спомената по-горе Руско-Турска война от 1877-78. Такива пропагандни филми трябва да бъдат забранени в ЕС.

Русия също така ще продължава все по-активно да се инфилтрира в България по криминален и интелектуален път лица, които са изцяло в компетенциите и задачите на руското ФБР /ФСБ/. Точно като в Гърция, Сърбия, Кипър и Черна гора, Кремъл ще използва различни комбинации, като мръсни пари, корупция, подкупи, икономически инвестиции, сътрудничество с местната мафия и класическите похвати на разузнаването, чрез които първо да проникне, а след това

да отслаби българските държавни институции

Затова България трябва да се фокусира върху това да подобри и разшири дейността си срещу мафията и повиши капацитета на своето контраразузнаване. Теоретически тя може да разчита на другите европейски страни и на американската ФБР, които да я подпомогнат в тази област. Освен това, САЩ трябва значително да разшири военното си присъствие в България.

В момента в американската армия имат възможност да се обучават до 2500 войници в района на Ново село и да се използва като Логистичен център Айтос, където да бъде струпано оборудване, докато военновъздушните сили на САЩ имат разрешение да използват въздушните бази в Безмер и Граф Игнатиево за стратегически транспорт. Тази година българо-американския договор за отбрана ще бъде подновен автоматично за още 10 години, но САЩ и България трябва да постигнат съгласие да има постоянни сили на НАТО в България. В случай, че Русия изостави напълно налудничавата си идея да заплашва България с военен конфликт, опасността за страната остава единствено по дъното на Черно море. Следователно тогава няма да е необходимо да има американски сухопътни сили в България, вместо това те трябва да бъдат базирани в

Румъния и Полша.

Това, което наистина може

да засили отбранителната мощ на България,

е да се позиционират US Fighter Wing с две ескадрили F-16C Block 50/52 изтребители на летището в Безмер. Освен това САЩ трябва да осигурят на българските военно-въздушни сили с 24 американски F-16C / D на Block 40/42 изтребители, които да заместят зверски остарелите български джетове Су-25 и МиГ-29. Изтребителите Block 40/42 могат да бъдат модернизирани в Турция чрез лицензирана в САЩ обща програма за конфигуриране на изтребители, които са вариант на F-16, използвани във всички съседни страни, членки на НАТО – Гърция, Турция и Румъния…Ако бъдат базирани тези американски изтребители F-16 в България и в същото време страната бъде обучена как да ги използва, ще бъде осигурено координирано въздушно командване на НАТО (AIRCOM) на 48 изтребители. Това ще направи възможно да бъдат неутрализирани всички руски въздушни и военноморски атаки срещу България и Румъния.

Въпреки, че от присъствието на гореспоменатото американско оборудване за въздушните сили в базата на Безмер ще се възползва най-вече България, това ще бъде и отличен стратегически ход за САЩ: със създаването на постоянна база в Безмер, в която ще бъде изградена цялата необходима инфраструктура, ще има помощен персонал и екипи по поддръжка, ще се съхраняват гориво и боеприпаси и пр., военно-въздушните сили на САЩ ще могат да нанасят удари на всички страни в Централна Източна Европа с F-16, базирани в Безмер или с тежки бомбардировачи, които ще бъдат зареждани с KC-10 или KV-135, както и презареждани въздухоплавателните средства от временно установената база в Безмер.

Що се отнася до българския военноморски флот - не е необходимо той да бъде разширяван. Черноморският флот на Русия е много по-силен от флота на България, но американо-българските изтребители F-16, оборудвани с най-новите AGM-84L противокорабни ракети, подпомогнати от отлично подготвените и добре оборудвани турски военновъздушни сили, могат да потопят целия Черноморски флот за минути, ако някога се доближи до брегове на НАТО. Освен това турският флот разполага със свои 13 подводници, 16 фрегати и 14 корвети, които го правят лидер сред военноморските сили в Черно море. Като прибавим и наличните гръцки, френски, италиански, испански и американски военни подкрепления, единственият начин Русия да спаси ръждясалите си кораби е да ги скрие дълбоко в залива край Севастопол, където ще бъдат под закрилата на двете анти-въздушни ракети S-300, които Русия премести в окупирания украински полуостров Крим.

На този етап българската армия е оборудвана изцяло със съветски боклуци, затова всичко трябва да се подмени. Преди това обаче България трябва да преструктурира своята армия. След това трябва да закупи ново оборудване, за да модернизира армията си: основни бойни танкове, верижни и колесни пехотни бойни автомобили, модерна артилерия, противотанкови управляеми ракети, изкуствени преносими системи за въздушна защита, модерни строителни разтвори, нов стандарт пушки и т.н.

За щастие на този етап България няма нужда да бърза с модернизацията на армията си, тъй като никоя от съседните й страни не я заплашва, а самата Русия си мисли, че може да я спечели на своя страна. Докато Русия вярва в този мираж,

България трябва да се стреми да получи американските изтребители F-16,

като едновременно с това повишава ефективността на сухопътните си сили и води енергично борбата с престъпната икономическа и интелектуална инвазия на Русия посредством реформираните национални институции. Единственият проблем за България е, че бюджетният й дефицит е вече на -3,0%, което е границата, позволена от правилата на Европейския съюз. Въпреки че данъкът върху личната и корпоративна печалба е фиксиран само на 10%, България трябва да се опита да увеличи макар и минимално тези такси, и да обяви ясно, че събраните от тях средства ще бъдат използвани за подобряване на военната боеспособност на страната.

В по-голямата геополитическа игра България, заедно с Турция, Румъния и ЕС трябва да инвестира сериозно в ускоряването на строителството на Транс-Анадолския газопровод (TANAP) и не на последно място в изграждането на Транскаспийския (TCP) и „Набуко-Запад“ газопроводи. По този начин ще бъде свързан газовият пазар на Европа с огромните газови находища на Азербайджан, Туркменистан и Казахстан. Освен чувствително намаляване на зависимостта на Европа от руския газ, тези тръбопроводи ще освободят Казахстан и Туркменистан от необходимостта да изнасят газ през Русия и Иран. Това съответно ще позволи на Европа в бъдеще да се свърже с газовите находища на Ирак, Иран, Кувейт, Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн и ОАЕ. Така Европа ще стане напълно независима от руския внос на газ. Другото предимството е, че веднага след като започне изграждането на тръбопроводите „Транскаспийския“ и „Набуко-Запад“, газът, който Путин предлага сега на Унгария, Турция и Австрия, ще остане без потребители.

Но докато Финландия, поради силната си бойна готовност и България - заради местоположението си и демонстрираните "братски отношения" с Русия, са в безопасност от руска агресия, Румъния е съвсем различен случай: Русия все още няма имперски проекти към Румъния; националистическите лидери на Русия изобщо не се интересуват от тази страна, за разлика от Румъния, която се готви да атакува и унищожи руските сили в Украйна.

Превод: Faktor.bg

http://euromaidanpre...nals-and-spies/



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 359133
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930