Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2020 20:54 - Партизани
Автор: bdenkov Категория: Изкуство   
Прочетен: 140 Коментари: 0 Гласове:
0



Мине, не мине време и в Българския Фейсбук се подеме с голяма ярост дискусия:
ЗА ДА СЕ ИЗДИГНЕ ПАМЕТНИК НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ ЧУЖДЕСТРАНЕН ПОЛИТИК ОТ МИНАЛОТО ИЛИ НАСТОЯЩЕТО.
Толкова много време и нерви се хабят,
че искам да патентовам една моя идея която ще спести на Българския народ много време и нерви.
А именно:
НА ГЛАВНИЯ ПЛОЩАД НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАД
ДА СЕ ИЗДИГНЕ ПО ЕДИН ПАМЕТНИК
НА НЕЗНАЙНИЯ ЧУЖД ГЪЗ (който искаме да целуваме).
Така въпроса ще бъде решен много икономично и практически.
На който му се иска да целува чужди задници да отива там и да лепи вендузи и да не се дере и нервира по Фейсбук.

До задника да има един червен изплезен език по подобие на ролинг стоун

Хиляди травматизми от времето на комунизма,
ни преследват всеки ден без даже да се усетим.
Станали са ни условен рефлкс.
Днес отидох на една вечеря - стил бюфет.
Домакина доста заможен купил най-различни храни и напитки и всеки минава през масата и си взема какво то си иска.
Сложих си в чинията някой храни, просто за да ги опитам от любопитство, защото никога не съм ги пробвал и една бира, която никога не бях опитвал.
Оказа се, че и храните и бирата не ми харесват. И седя и въпреки, че не ми харесват преживям и пия. ЗАЩО? ЗАЩОТО АВТОМАТИЧНО СЕ ВКЛЮЧВАТ НАВИЦИТЕ ОТ ВРЕМЕТО КОГАТО НЯМАШЕ НИЩО И ТРАБВАШЕ ДА ИЗЯДЕШ ТОВА КОЕТО СА ТИ ДАЛИ, ЗАЩОТО ДРУГО НЯМА ДА ИМА.
Изведнъж се усетих и ги изхвърлих в боклука, след което си взех това което вече знам, че ще ми е вкусно.
Но ако ума ми беше зает с нещо, щях да изям и изпия това което не ми харесва, както на времето си преживяхме храната по столовете, защото друго нямаше и ако се обадиш можеше да те емнат.

От памти века населението на това което е сега Западна Чехия или по-голямата част от Бохемия Е БИЛО ЧИСТИ НЕМЦИ - БОХЕМИ.
През 1945 Съветската армия прогонва от домовете им около 5 милиона и избива над един милион.
Металургията и сребърните залежи са били в Судетския Край (или Бохемия), и всичко с което Чехия днес се гордее от машините до бирата и кнедлите СА СИ НЕЩА КОИТО БОХЕМСКИЕ НЕМЦИ СА ОСТАВИЛИ ТАМ.
Чехите са били главно земеделци и по-късно стават и работници в индустрията създавана главно от Немци.
Още по времето на Мария Терезия и сина и Йосеф Първи започва да се насърчава мултикултурализма и мултиетнцизма и по времето на Метерних те стават държавна политика на Австрийската Империя и мотото и става
"Viribus Unitis" (Различни но Единни)
Първоначалната идея е била да се използва мултикултрализма като средство за привличане на християнските народи под власта на Оттоманската Империя и по този начин Австрия да разширява на Изток.
При Метерних има и много силен елемент на даване на алтернативно решение на тоталната Германизация в съседна Прусия, която се възприема от почти всички Немски държавици на Свещенната Римска Империя на която по традиция Австрийския Херцог е бил Император.
Самочувствието на Австрийската аристокрация е било, че те са били винаги много по-високо от бедна и малка Прусия и не да могли да преглътнат факта за възхода на Прусия и доминиращото и положение в Германския свят през 18-19 век.
За това в Австрия се окуражава и насърчава мултикултурализма, местното самоуправление и етническото, езиково и религиозно разнообразие.
В последна сметка през 1918 се оказва, че това е било една грешна политика, но благодарение на нея и образованието което Австрийската империя е дала на малките, бедни и слаби народи, са се родили много добри неща и живота на тези народи се е подобрил радикално и те са станали Европейци.
Днес сякаш никой не си спомня за трагедията на победените народи след ПСВ и ВСВ???
Само прокудените от Судетската Област Немци са около 5 милиона и избитите са около 1 милион (някой смятат яе са повече), от Източна Прусия са прокудени около 4 милиона Немци и са избити около 2 милиона,
6 милиона Германски военопленници са били отведени на принудителна работа в СССР - през 1950-те са освободждавани етапно, но общия брой на засърналите се живи по домовете си в Германия е едва около 350,000,
което означава, че около 5 милиона са починали докато са били военопленници в СССР.
Само в бивша Югославия след войната са избити около 2 милиона потенциални противници на режима на Тито. повечето местни етнически Шваби, Унгарци, Хървати, Словени, Албанци и даже местни етнически Българи от Банат и Босилеградско.
В самия СССР според преброяванията на населението през 1930-те години е имало над 16 милиона етнически Германци (Волга Дойче и т.н.). След войната са само около 100,000 и то пръснати в Сибир, Казахстан, и т.н.
Ами който помни малка България от 1940 и 1950 във всяко село има поне двама убити след 1944 и общия брой на убитите и изчезналите през 1940-1950 е около 320,000.
Повечето хора са били набедени и са убити без съд и присъда.

САНАТОРИУМЪТ НАПРАВЕН СЪС СРЕДСТВА НА ЦАРИЦА ЕЛЕОНОРА,УНИЩОЖЕН ОТ ДРУГАРИТЕ СЛЕД 44Г.!

На 8-ми Сеп 1944, Морска пехота на Трети Украйнски Фронт извършва десант във Варна.
При нахлуването на Съветските войски във Варна,
те не срещат никаква съпротива от страна на местния гарнизон по заповед на командирът на 3-а армия ген. Никола Христов.
Но същия ден прибирайки се в дома си и вървейки пеша сам по улицата командирът на 3-а армия ген. Никола Христов е убит от някакъкъв местен натегач на новите господари.
Нямам по-подробна информация, но така съм чувал.
Явно е, че на 8-ми Сеп 1944 веднага след като всички Варненци са видели от една страна нахълтването на Съветските десантчици и от друга бездействието и парализата на местните Български власти и въоръжени сили, се е получил момент на безвластие.
При тази обстановка на безвластие управата и охраната на Варненския уставен затвор,
построен като са се съблюдавали всички международни конвенции за правата на застворниците,
просто се е разотишла по домовете си,
вратите на затвора са били отворени и
всички затворници, които са искали да напуснат са го напуснали.
Разбира се имало и затворници, както навсякъде, на които им е било добре в затвора, където са имали покрив над главата и къде да спят на топло вечер, там са ги хранили 3 пъти на ден без пари, обличали са ги с чисти дрехи и бельо и са ги водели на баня един път в месеца (много Българи поонова време са ходели на баня само за Коледа и Великден). За това са се офлянквали и не са искали да напуснат Варненския затвор строен по тогавашните стандарти на Обществото на Народите за Правата на Затворниците като образец, но след като най-накрая са ги изритали навън насила Съветските товарищи е трябвало да напуснат,
НО ПЪК В ЗАМЯНА СЪВЕТСКИТЕ ТОВАРИЩИ ВЕДНАГА СА ИМ ДАЛИ НОВИ СЛУЖБИ В ГРАДСКИЯ И ОБЩИНСКИ КОМИТЕТ НА БКП - ТАНТО ЗА КУКУРИГУ,
ЗАЩОТО В ГРАДСКИЯ И ОБЩИНСКИЯ КОМИТЕТ НА БКП СА ПРОДЪЛЖИЛИ ЛЕШПЕРСКИЯ СИ ЖИВОТ КОЙТО СА ВОДИЛИ ВЪВ ВАРНЕНСКИЯ ЗАТВОР.

Вярно..Катя Максимова ,моя близка въпреки женена за руснак и сталинистка става свидетел на гаврата на криминали с нормалните хора,грабежи убийства..нещо страшно.Полк.Миланов Бкп..комендант тогава на Варна и баща на моя приятел художника Милан Миланов лично ми е казвал за пълни стаи с ограбени от мними "фашисти" ценности..същото е било и в Русе.. и навсякъде.Настъпва краха на българщината и нормалния живот





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 359114
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930