Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2019 20:27 - Доктор Хаус. Как ще се оправи България?
Автор: bdenkov Категория: История   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Първите ученици в училището, сираци от Илинденско-Преображенското въстание, 1903 г.

Българчета - сираци в Американско училище на Балканите. А днес????

Американско земеделско училище (Солун)- за Българи
Българчета, сирачета от илинденско-преображенското въстание, са първите възпитаници на основаното през 1904 г. от протестантския мисионер д-р Джон Хенри Хаус в Солун

Американско земеделско училище
(до 1812 г. обучението е на български, преподава самият д-р Хаус)

Теорията в училището е слабо застъпена, а се залага на практическото обучение. Идеята на Хаус е „образование на цялата личност: главата, ръцете, сърцето“.
Училището предлага обучение по земеделие, градинарство, лозарство, животновъдство и бубарство, както и умения като дърводелство, зидарство и ковачество.

Внукът на Димитър Миладинов - Владислав Алексиев пише: „неизмѣрими бѣха ползитѣ, които това училище принасяше на селската българска младежъ и на селското стопанство“

"Тогава постъпиха в касата на Бургаската комисия за подпомагне на бежанците, които масово бяха надошли в България, доста значителни суми: от един българин от Малко Търново, живущ в Румъния, Иоаниди: 5000 лв., княгиня Клементина — 4000 лв., Св. Синод — 2000 лв., Славянското благотворително дружество в България — 1000 лв., застрах, д-во „Балкан” — 300 лв., в. „Вечерна поща” — 200 лв., Калоферския комитет за събиране волни пожертвувания — 100 лв. златни и 100 лв. сребърни, католич. епископ Менини от Пловдив — 200 лв.,...."

Българите трябва много отдавана да са вписани в книгата на световните рекорди на Гинес
за сране на големи лайна на благодетели на България и Българския народ.
На 17-ти Септемврий 1872 младия 28 годишен пастор John Henry House (1845-1936) от Painesville щата Ohio, USA се жени за

Susan Adeline Beers (1850-1947)
John Henry House е с висше образование от
Western Reserve University дипломиран през 1868 и
Духовен докторат от Union Theological Seminary в щата Ню-Йорк присъдено му през 1871 година.
Двамата решават да заминат в Оттоманската Империя за да помагат на Българското християнско население там.
Установяват се в Ески Заара (Стара Загора)
В Стара Загора остават до 1875, когато са прехвърлени в Американското мисионерско училище в Самоков.
Под неговото ръководство малкото училище с около 20 ученика става голямо училище за Българчета с две големи учебни сгради и една отделна сграда за Индустриално Училище и около 300 ученика.
През 1891семейството на John Henry House (съпруда и 4 деца) е прехвърлено към Американската мисия в Константинопол, където John Henry House, който е научил отлично Български език става главен редактор на най-стария и дълго излизащ вестник на Български език "Зорница".
През 1895 John Henry House и семейството му са прехвърлени в Салоника за да изградят там училище за бедни Българи.
В Салоника през 1901 е направен опит от бандата на Яне Сандански, John Henry House и съпругата му да бъдат отвлечени за откуп.
Но наместо тях бандитите отвличат Американската мисионерка Мисс Ellen Maria Stone и нейната Българска помощничка Мисс Katerina Stefanova–Tsilka.
Въпреки отвличанията, опити за убийството му и голямото бреме на парите за откупите,
John Henry House и съпругата му Susan Adeline Beers-House, не се отчайват и остават заедно с 4-те си деца да служат мисионерския си дълг.
През 1904 те успяват да съберат достатъчно пари с които закупуват 50 acres (50 ейкара замя - 200,000 кв. метра) на която построяват сгради за училище American Farm School и пълен пансион за Бедни Българчета.
През 1947 година Българските власти изгонват от България всички Американски мисионери и затварят училищата им в Симеоново, Самоков и Ловеч.
И СЕГА СИ ХАПЕМ ГОЛИТЕ ДУПЕТА!

Американско земеделско училище (Солун)

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5_(%D0%A1%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0
%BD)?fbclid=IwAR2YfDFfx14AJR6YkA7VqpQNr208G6DJ1YExb6nJPy0bTkju678a-VcgSko

Как ще се оправи България?
Преди време някой беше публикувал данни, че Съветското разузнаване още от 1930-те години е подкупило Български криминални полицейски началници да им дадат имената и адресите на лица съдени или подозирани в садизъм и други психични извратености.
Тези Български САДИСТИ и ИЗВРАТЕННИЦИ са били наети от Съветското НКВД веднага след окупирането на България от Съветската армия към средата на месец Септемврий 1944.
От този контингент се създават първите кадри на Народната Милиция и Държавна Сигурност и те вършат убийствата и изтезаванията в периода 1944-1953.
След 1953, а и даже още от 1949 самото Съветско НКВД в България вижда, че те са вече излишни и търси начини да се освободи от тях.
Само в много редки случаи са били ликвидирани и затваряни по затворите.
Повечето са били понижавани постепенно в длъжност и избутвани в глуха линия. Само по-агресивните са били изключвани от Партията и интернирани в дълбоката провинция.
Много са били реабилитирани през 1960-1980-те години и децата им са били големи началници.
В МНОГО СЛУЧАИ ДЕЦАТА НА ТЕЗИ САДИСТИ И ПСИХОПАТИ СА СЕГАШНИТЕ НАЧАЛНИЦИ И БИЗНЕСМЕНИ.
КАК ИСКАМЕ НЕЩАТА ДА СЕ ОПРАВЯТ?

Много вероятно.Ленин наема латишките стрелци,китайски садисти,спецове по инквизицията.Заплатени садисти за всяване на страх и ужас сред населението.

Имат известно право, че децата им не са участници и нямат вина.
Също така няма научен критерий според който да се определи със сигурност, че садизма проявяван от родителите се предава на децата и е генетично предразположение.
Няма и данни за извърш
ени садистични престъпления от техните потомци, но няма и информация.
Имаше публикация за един "другар", който е бил много деен след 9-ти Сеп 1944 в гонене, изтезаване и убиване на "врагове на народната власт".
Оказало се, че е проявявал садистични наклонности още като дете, но е бил достатъчно хитър да се представя като борец за свободата на Македония и в името на тази идея (използвана като извинение) е тормозил и убивал по най-садистичен начин, хора на които единственния грях е бил, че са имали пари и са имали наивността да повярват на този "комита".
Веднага след 9-ти Сеп 1944 се задоства с комунистите и става много деен преследвач на фашисти и кулаци.
Поради постоянни оплаквания срещу него в самите партийни среди започват да вземат мерки за озъптяването му.
Тогава той се насочва само срещу хора за които е имало някаква информация, че имат много пари в злато, ценности, валута.
От някой от жертвите си той наистина успява да изтръгне това което е търсил преди да ги убие.
НО УБИЙСТВАТА СТАВАТ НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕНИ, ЗАЩОТО ЖЕРТВИТЕ МУ НЕ СА ИЗВЪРШИЛИ НИКАКВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, И В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ ДОБРОВОЛНО СА ПРЕДАЛИ ЦЕННОСТИТЕ КОИТО ТОЙ Е ИЗИСКВАЛ.
ИЗЛИЗА НА ЯВЕ ВЪПРОСА:
ЗАЩО ГИ Е ИЗТЕЗАВАЛ И НАЙ-НАКРАЯ УБИВАЛ СЛЕД КАТО БЕЗ БОЙ СА СИ ДАЛИ ВСИЧКО ВЕДНАГА И ОЩЕ В САМОТО НАЧАЛО???
Едва дълги години след като е бил изключен от Партията, снет от всичките си постове и интерниран в провинцията (но никога не е бил съден), той сам малко пийнал си бил признал на негови колеги от времето когато бил в Народната Милиция:
"ВСЪЩНОСТ НЕГО НИКОГА ПАРИТЕ, ЗЛАТОТО И Т.Н. НЕ СА ГО ИНТЕРЕСУВАЛИ!!! ИЗПОЛЗВАЛ Е ПАРИТЕ, ЗЛАТОТО И Т.Н. КАТО ПРЕТЕКСТ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ИЗТЕЗАВА И УБИВА ЖЕРТВИТЕ СИ, ЗАЩОТО ТОВА МУ Е ДОСТАВЯЛО ОРГАЗМИЧНО УДОВОЛСТВИЕ.
Просто неговата физиология е била объркана и наместо нормалните неща като привлекателна жена, и т.н. да придизвикват в него сексуална възбуда,
при него измъчването на жертвите му е доставяло сексуално удоволствие.
Не е ясно дали е спрял да убива след като е бил свален от власт,
но до смърта си е обичал да разправя в компания на бивши колеги от милицията (които не са били садисти като него) за "славното време" когато е громил враговете на народа и особенна наслада му е правило да разказва с подробности за начините по които ги е изтезавал и накрая бавно и мъчително убивал.
Свидетели на тези разкази, смятат, че даже самото припомняне на тези зверства му доставя удоволствие и сексуална възбуда дори когато е бил вече доста възрастен.
ОПРЕДЕЛЕНО БОЛНИ И СБЪРКАНИ ХОРА, КОИТО СА БИЛИ ИЗПОЛЗВАНИ ЗА ПОДМЯНА НА СТРУКТУРАТА НА ОБЩЕСТВОТО.

Много години минаха и не помня имената.
Но това което ми направи силно впечатление тогава, беше, че почти до края на живота си,
тези изверги НЕ СА ИМАЛИ ЧУВСТВО ЗА ВИНА и всеки път когато са си пийвали в компания на бивши колеги са си
спомняли за тези зверства и явно им е правило удоволствие да си припомнят, което изумява комунистите и милиционерите които не са били част от тези зверства.
Но информацията за тези хора беше изчистена и сега вече поне аз не можах да я открия.
Подобна е ситуацията и с генерал (по-късно маршал на СССР) Сергей Семёнович Бирюзόв (1904 - 1964 (60 лет)),
който макар и непряко е бил виновен за масовите избиванията на стотици хиляди млади хора в България и Югославия в периода 1944-1947.
Израстнал по време на болшевизма, той е приемал избиванията особенно на стотици хиляди млади Хървати, Боснанци, Шваби, Унгарци и Албанци за нещо напълно нормално и даже се е чудил за какво толкова мразят Руснаците в Хърватия и Унгария?
За разлика от него маршал Фьодор Толбухин живял преди революцията, е живял с чуство за голяма вина за това което Съветската армия причинява на народите на Западна Европа в Югославия и Австрия.
Въпрос на поколения и психологическа нагласа?

Използваха всички криминали от затворите..и после след 90 пак




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 359067
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930