Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2021 13:24 - Да бъде волята агентурна... за избора на новия патриарх
Автор: bdenkov Категория: Други   
Прочетен: 723 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Между агент Ковачев и друг доносник - Йоаникий Сливенски (вербуван е под името агент Кирилиевич) днес Светия Синод избра за наместник председател митрополит Кирил Варненски (агент Ковачев). Ръководител на извънредното събрание на Синода беше агент Ваньо (Григорий Великотърновски)

Сочения за фаворит при избирането на нов патриарх през месец март – митрополит Николай няма агентурно минало, но дължи израстването си на баша си, който е бил един от командирите на легендарните червени барети от времето на Тодор Живков, разкри в миналия си брой „Акцент”.Бивши служители от обвитото с мистика поделение срещу резиденция „Враня” обясниха за вестника, че таткото имал железен характер, партийна праволинейност и честност.

11 от кандидат-патриарсите са агенти на ДС

Фаворита Николай обаче не е, но пък баща му е "достоен" човек в лобито на ДС.

Защо ДС има такова силно лоби в църквата и с какво божиите служители са заслужили мерцедеси и линкълни? Църквата прави много пари и сигурно това е причината комунистическите атеисти да я държат в ръцете си.

Просто в църквата е същата ченгесарница, както и в цялата държава, даже процентно е по-голяма.

Добре че си изписал правилно "демокрация", защото каквото мине през червени ръце после все на вас прилича, затова и нашето е "демокрация" и капитализъм". И не се опитвай да пробутваш, че алтернатива на сегашното е онзи правешки простак от цигански произход.
Алтернативата е да ги няма всичките червени боклуци и цялата номенклатурно-ченгесарска мафия, както и разни задръстени типове като тебе, иначе всичко в тази държава ще бъде в кавички.

И как предлагаш да стане това, да излезем всички с к**ки и б***ви и да ги из***м до крак. Ама няма да стане щото народа ни е съставен от овчедушни хорица, дето всеки си гледа своята паничка и да има нещичко в нея колкото да преживее. Това да застанем един до друг единни и да се опълчим по един или друг начин просто няма да стане, щото сме едно кротко стадо.

Ще си търпим и ще се ежим само пред монитора и в кръчмата-това е положението. Както беше казал някой-изтърпяли сме 5 века робство-един социализъм и демокрация ли ще ни се опънат

А да не би вашите "другарчета" да са света вода ненапита и за нищо да не са виновни? Песента винаги е една и съща, както и тези които властваха и преди, а след 10-ти вече техните деца и внуци.
И не се притеснявай, аз не разчитам на държавата и/или някой друг да ме "оправи", за разлика то такива като теб, дето Т.Ж. ги е оправял...

Много бих искал, но за съжаление благоприятното за такива действия време беше изпуснато и затова сега сме на това дередже. Иначе отдавана е известно, че срещу комунисти трябва да се ползват собствените им методи, иначе както виждаш продължават да наглеят и да ни ходят по главите.
Напълно вярно е, че сме кротко стадо заспало, но това не означава, че трябва да продължаваме да им търпим глупостите поне по форумите.

Това, че когато свалихме тоталитарния режим на Живков, се оказахме неспособни да го заменим с по-добро държавно устройство не прави социализма добър, а демокрацията лоша. Тези неща, които изброи: ред, дисциплина, уважение, производство и възпитание ги има в Германия, в Южна Корея и още много напреднали държави, които не са помирисвали комунизъм. Има ги дори в съседна Турция, която също напредва много бързо, така че балканския, или ориенталския манталитет вече не е оправдание. Ако не можем да се развиваме без някой с "твърда ръка" да ни управлява живота, по-добре изобщо да изчезнем като нация, защото не заслужаваме да живеем в 21-ви век. А църквата е същата като държавата, даже по-зле, защото съчетава най-лошото от обществото ни и от религията.

Обяснението е просто. Когато "комунистите" взимат властта сред населението е имало голям процент вярващи, свещениците са голяма група, интелигентни, образовани и с голямо влияние сред вярващите, следователно за да държат нещата под контрол службите е трябвало да си създадат агентура (предполагам част от агентите са били такива още от царско време). Паралелно с това поповете имат достъп до много информация, кой какво направил ходи да се изповядва, или поне казва какво е чул. Само че както всичко соц. и тука нещата са извратени, службите са почнали да "побутват" агентите си да се изкачват в йерархията, в резултат по някое време по върховете повечето са агенти. По някое време идва т.нар. демокрация, и вече има избор - можем да изберем друг агент.
Разбира се, сега и да ги питате - те са станали СС към Културно-историческо разузнаване (поначало е абсурдно да има такъв отдел в разузнаването, той трябва да е на съвсем друго място) само за да помагат за опазването на културните ценности, в никакъв случай за да пишат доноси и да се издигат с помощта на ДС.

А в нормалните страни на запад, където са нямали бай тошо няма ли ги тези неща? Айде стига с тая долнопробна червена пропаганда.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 359598
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930