Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2020 18:11 - Интересна информация, нова за мен!
Автор: bdenkov Категория: Забавление   
Прочетен: 127 Коментари: 0 Гласове:
0



Чувството за власт (даже и фалшиво)
Е КАТО НАРКОТИК!!!
Хората които са имали власт и
най-вече хората които са СИ МИСЛЕЛИ, ЧЕ ИМАТ ВЛАСТ
ИЛИ СА БИЛИ ЧАСТ ОТ НАЙ-ДОЛНИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТА
НО СА ВЯРВАЛИ, ЧЕ С ВРЕМЕТО ЩЕ НАПРЕДНАТА НАГОРЕ В ЙЕРАРХИЯТА НА ВЛАСТА (йерархията по времето на комунизма),
ОСОБЕННО ОНЕЗИ КОИТО НИКОГА НЕ СА БИЛИ НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДРЕБНИ КРЕСЛИВИ ПАРТИЙНИ АКТИВИСТИ БЕЗ КАКВИТО И ДА БИЛО МАТЕРИАЛНИ ОБЛАГИ ОТ ПАРТИЙНОТО СИ ЧЛЕНСТВО
ИЛИ ДАЖЕ ПО-ЛОШИЯ ВАРИАНТ - БИЛИ СА ДЪЛГОГОДИШНИ НАТЕГАЧИ-КАНДИДАТ-ЧЛЕНОВЕ НА БКП,
ТЕЗИ ХОРА САМО СМЪРТА ЩЕ ГИ ИЗБАВИ ОТ ПОСТОЯННАТА И ПАТОЛОГИЧНА НОСТАЛГИЯ ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА!!!
За жалост това е необратима патологична деформация на мисленето и психиката.
Те живеят със спомените когато са се сторачвали с ярост в безпартйните и С ВЪТРЕШНА НАСЛАДА СА НАБЛЮДАВАЛИ ЗАТАЕНИЯ СТРАХ В ОЧИТЕ ИМ.
Те бленуват ежедневно за връщането към това време, за да си "разиграят пак кончето" да карат хората да работят, а те да се правят на важни началници и да бездействат,
да шибат бригадирки пратени на задължителни бригади за да не ги пратят на другия ден на някоя тежка работа и на някой неприятен обект,
просто да се зверят на безпартийните без причина само и само да си повдигат тонуса и т.н.
Такива само приклад в мутрата и щик в червата може да им промени мисленето.

Вярно и точно!Всички тези унижения и гадости сме ги преживели!!!

Отново си перфектно точен !

Как забравят хората само!!!
През 1950-те и началото на 1960-те години 3-ти Март не само, че не беше национален празник,
но на тази дата обикновенно се ЗАКЛЕЙМЯВАШЕ ЛИЦЕМЕРИЕТО НА САМОДЕРЖАВИЕТО НА ЦАРСКА РУСИЯ, КОЯТО Е ИЗЛЪГАЛА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И ГО Е ПРАТИЛА НА ЗАКОЛЕНИЕ ЗА КОРИСТНИТЕ ЗАВОЕВАТЕЛНИ ИНТЕРЕСИ НА ДВОРЯНСТВОТО И РОМАНОВСКАТА ДИНАСТИЯ.
Вазов беше даже забранен или полузабранен като женкар, развратник и пропагандатор на велико-Български национализъм и шовинизъм.
И велико-Руския национализъм и той редовно се заклеймяваше и ни набиваха в главите,
че сега няма Руснаци,
а има СЪВЕТСКИ ХОРА,
КОИТО СА ОТ ВСИЧКИ НАРОДНОСТИ И РАСИ,
НО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ РУСКИ ЕЗИК,
ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ Е ОБЩИЯ ЕЗИК НА БЪДЕЩАТА СВЕТОВНА КОМУНИСТИЧЕСКА СИСТЕМА.

Този пост малко хора биха го разбрали. Повечето хора следват клишето /дори и аз/, че Русия ни е освободила. Малко хора биха се замислили, че наистина това не е била точно Русия, а Имперските интереси. Но и така да е, делото като цяло е положително за България в дадения момент.
За Вазов сме чели и чували, че бил умрял докато чука някаква доста по-млада от него, но това не е доказано, само е слух, но може и да е вярно. Така или иначе, може да допуснем, че Вазов е бил един развратен дядо. И до там. Така или иначе ще остане в историята и литературата не като развратен дядо, а като онзи, който е казал "Но мойте песни все ще се четат..." За щастие или нещастие, това ще е така.

Иван Вазов го бяха метнали, защото е бил писал някой фейлетони срещу комунистите.
Но постепенно обраха от библиотеките издадените преди 1944 съчинения на Иван Вазов и когато и власта беше вече стабилизирана и надали беше останало нещо издадено преди
9-ти лека-по-лека реабилитираха Вазов.
А и кой би се осмелил да размаха фейлетон на Вазов срещу комунистите след годините на червения терор през 1940-1950. Даже и да попаднат на някого, би си кютал.
А това, че Вазов е бил на 72 години, съвсем не означава, че е бил дядо.
Викали са му "дядо Вазов" от уважение, като патриарх на Българската литература. Иначе е бил здрав и корав балканджия и 50 и косур по-млади от него дами са го гонели и обожавали.
А и той никога не е бил безразличен към женския чар.

Идеята за признаването на Българите като отделен народ и отделянето им от Гърците т.е. ВЪЗРАЖДАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е била на висшия Отомански държавник и дипломат Българина (по произход) от Котел Стефан Богориди (1775-1859).
Той подсторва негови приятели Френски дипломати да поискат от Високата Порта официално отделяне на Българите от Гърците през 1838 в отделен милет и отделна църква под върховенството на Рим на който народ (Български) и църква Франция ще бъде покровител.
Това е било част от претенцията на Франция и Рим да бъдат признати от Високата Порта за официалните покровители на всички християни и Божи Гроб в Отоманската империя.
Плана му се реализира едва след неговата смърт когато през 1861 Султана издава ферман с който за първи път от 1396 Българите се признават за отделен милет (народ) в Отоманската империя.
Това става като следствое на Унията с Рим на малка група Български първенци.
Самия Български народ по това време в голямата си част не е бил готов за новото си признание и даже много хора които са говорели Български не са се определяли като Българи, а според рода на който принадлежат (Дядо Стояна и Баба ...), селото в което живеят или района.
За да се разчуе новината за нововъзкръсналия Български народ, сина на Стефан Богориди,
Никола Богориди (1820-1863) който е бил през 1861 дипломат в посолството на Отоманската империя във Виена вика при себе си съученика си от Великата Школа и приятел от детинство Георги Сава Раковски и му дава 5.000 златни Турски лири (около $1,200,000 щатски долара по цените на златото днес) с който да създаде един легион от Българи в Белград, да ги облече, въоражи и поддържа материално.
Раковски се справя прекрасно със задачата.
На следващата 1862 се представя в Белград за Български принц и създава там Първата Българска Легия,
която става известна в целия свят тогава след битката си с Турския гарнизон на Кале Мегдан и така Европа научава за НОВОВЪЗКРЪСНАЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.
Целта на Никола Богориди е била Българите да се отделят в отделна църковна общност, която по-късно да бъде призната за отделен вилает на който той да стане Валия и по-късно този Български вилает да стане автономно княжество с княз (каймакамин) назначаван от Султана.
Левски е бил ученик на Раковски и е следвал неговите идеи.
Истинската цел на комитетите на Левски не е била въстание и освобождение на България,
а създаване на Българска администрация в бъдещата отделна църкована общност или Български вилает.
Поради активната опозиция на Русия, Българската църква се отделя едва през 1870 и тогава и Никола Богориди е бил вече на Оня Свят, но третия сина на Стефан Богориди, Алеко Богориди е бил жив и той е бил потенциален кандидат за валия или каймакамин на Българския вилает.
Но поради промяна на политиката във висшите кръгове на Високата Порта, Митхад паша провежда друга административна реформа и наместо един Български вилает се формират 3 отделни вилаета в който Българския е официално само Дунавския със столица в град Русчук.
Валия е бил самия Митхад паша, но Върховния Съвет на вилаета е бил поделен между Българи и Турци. Главния Съдия и Главния Прокурор са били Българи, също така много съдии, областни управители са били Българи.
Най-важното е било, че Българския език е бил официалния език на вилаета наред с държавния Турски език и държавния вестник на вилаета е излизал на Български и Турски език.
Идеята за създаване на един голям Български вилает не е била напълно изоставена, но не е била и активно поддържана както по времето когато Стефан Богориди е бил все още жив.
ИЗОБЩО В БЪЛГАРИЯ СЕ ШИРИ СТРАШНО НЕВЕЖЕСТВО ПО ОТНОШЕНИЕ НА СОБСТВЕНАТА СИ И ТО НАЙ-НОВА ИСТОРИЯ.

така така, тва не го знаех но е още едно доказателство за шибания руски кърлеж

Интересна информация, нова за мен!Благодаря!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 360213
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930