Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2020 21:56 - Българският народ и Добро Желатели
Автор: bdenkov Категория: Забавление   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
0



Бръщолеви се една и съща глупост в България от край време:
"Българския народ е оцелял през мрака и издевателствата по време на Турското робство САМО ПОРАДИ ВЯРАТА В ДЯДО ИВАН, ТВЪРДОТО УБЕЖДЕНИЕ, ЧЕ ЕДИН ДЕН БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД ЩЕ ДОЙДЕ ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ РОБСТВОТО НА НЕВЕРНИЦИТЕ ТУРЦИ и
благодарение на ПРАВОСЛАВНАТА СИ ВЯРА"
(което особенно силно се забръщолеви след срутването на комунизма, тъй като преди същите хора които сега се пишат ФАНАТИЧНИ ПРАВОСЛАВНИЦИ, тогава бяха ЗАКОРАВЕЛИ-АТЕИСТИ-МАРКСИСТИ-ЛЕНИНИСТИ.
А най-повърхностния поглед на фактите от Българската история за този период от време СОЧАТ НЕДВУСМИСЛЕНО, ЧЕ ЕДИНСТВЕННО КАТОЛИЧЕСКИ РИМ НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯ БЪЛГАРИЯ И НЕПРЕКЪСНАТО ПРАВИ НОВИ И НОВИ ОПИТИ ДА ВЪЗРОДИ БЪЛГАРИЯ КАТО СЪЗДАДЕ В БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ БЪЛГАРСКА КАТОЛИЧЕСКА АРХИЕПИСКОПИЯ.
През същото това време Гръцката Православна Патриаршия в Константинопол на която Султана е предал управлението на всички християни в Европейската част на Отоманската империя, включително и Българите,
НАЙ-УПОРИТО ОТРИЧА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ОТДЕЛЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД И ЕЗИК И ЗАТРИВА, ИЗЧЕГЪРТВА И ИЗГАРЯ ВСИЧКО БЪЛГАРСКО ЗА ДА НЕ ОСТАНЕ НИКАКЪВ ПОМЕН ОТ НЯКОГАШНАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА.
И когато най-сетне през 1861 година Римския папа успява най-сетне да възроди Българската Архиепископия в Отоманската империя и да признае Българите като отделен народ и Българския език като отделен език, в следствие на което и Турския султан издава ферман с който признава Българите за отделен милет (народ)
ПОЗНАЙТЕ КОЙ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ, НАЙ-ГНЕВНО:
АМИ ПРАВОСЛАВНИТЕ "БРАТЯ" РУСНАЦИТЕ, ГЪРЦИТЕ И СЪРБИТЕ.
Нямало отделен Български народ -
за Гърците Българите били безпросветни славофонни Елини, които като се образоват ще станат Гърци,
за Руснците били безпросветни славогласни Славяни, които като се образоват ще станат Руснаци,
за Сърбите Българите са били винаги Източни Сърби, които просто трябва да се научат да говорят Сръбски правилно.
Руснаците направо отвличат Българския архиепископ Йосиф Соколски през 1861 само един месец след като Унията с Рим е подписана и го карат от Одесса да се отрече публично от Унията с Рим, НО ГО ДЪРЖАТ ДО СМЪРТА МУ В МАНАСТИР В РУСИЯ И НЕ ГО ПУСКАТ ДА СЕ ВЪРНЕ В КОНСТАНТИНОПОЛ.
А Гърците веднага поставят Българската Екзархия под схизма и не махат схизмата до 1953 когато се разбират с Българските комунисти да се унищожи Българската Екзархия е Цариград и да се замени с Комунистическата Патриаршия в София.
ЩО ЗА ТЪП НАРОД Е БЪЛГАРСКИЯ ПРОСТО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ПОВТАРЯ ТЕЗИ ОЧЕВИДНИ ПРОТИВОРЕЧАЩИ НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ ЛЪЖИ.

Чипровско въстание
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B8%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%B2%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5?fbclid=IwAR0fVrhgmpKI-MLHN_9GqmfQmTYvVW--kpsXhfuD66LWHYjrchy86A_MASY

Българите постоянно са възставали,но българските родоотстъпници историци повтарят руските измислици,и използват всякакви начини да запушат устата на истината.Но не се гаси туй що не гасне ,товарищи.Малко известно е Тетевенското въстание..

Пишат се едни нелепости в Българските учебници по история, за високата култура в България и Византия по времето на падането на тези страни под Турска власт или Турско робство, т.е. 14-15 век.
И в същото това време се повтаря хилядократно КОЛКО Е БИЛ ИЗОСТАНАЛ ПО ТОВА ВРЕМЕ ЗАПАДА.
Ами защо не отворите поне най-обикновенни справочници и прочетете кога е живял
Леонардо да Винчи (1452-1519)
Николо Макиавели (1469-1527)
Лоренцо Медичи (1449-1492)
И СИ ПОМИСЛЕТЕ, ЧЕ ТОВА СА ТИТАНИТЕ НА ЗАПАДНО-ЕВРОПЕЙСКИЯ РЕНЕСАНС, ЧИЕТО ИЗКУСТВО И КУЛТУРА СА НЕНАДМИНАТИ ДО СЕГА.
Ами да ви е направило впечатление, че те са живели във времето когато България е била вече 60-тина години под Турско робство и Византия току що е паднала.
И не е имало никаква "свещенна война" между християнството и исляма, ами християните са се ядели един друг и са използвали Турците като оръжие един срещу друг.
Ето един малко познат епизод от 1479 година.
Избягалия при Турците убиец на Giuliano di Piero de’ Medici на име Bernardo di Bandino Baroncelli е бил продаден на Флорентинците срещу известни отстъпки в цената на Флорентински платове закупувани от Турците.
Бил е върнат във Флоренция и е бил обесен там публично.
Присъстващия на обесването през 1479 година Леонардо е направил рисунка, която се пази сега в музея Байо̀н в Югозападна Франция.

Това не е западът а италийски лешояди. Венеция и рим. И разкош докато светът се тресе е много далеч от висока степен на развитие.
Западът използвал турците. Смех от типа на твърденията че Сталин използва Хитлер за да нападне Русия. Затва папата бяга
през глава от похода на Фатиха към Рим и пак затова генуезците тръгват да търгуват със ... САЩ?
ВИСОКО е развитието на държавата, която успява да обедини десет различни религии докато цветущ запад гори еретиците живи. Висока е културата на армията масово въвела аркебузите, топовете, обсаждала с фугасни бомби още през 14 век. Висока е културата ва изобретатели, пуснали първият делтапланер и балон. Не са Мангалфие. И тва е висока култура и то се вижда на сцената на народите.

Срещу тях един пишман художник дето е ваемал хузажници да му правят произведения и приписаните му, вероятно задигнали ги отнекъде чертежи на неща които така и само чертежи останали

Искаш да кажеш,че Ленонардо да Винчи е бил пишман художник ли???

Искам да кажа че е търговска марка

Пишман художник не е , но ПИШМАН конструктор ,със сигурност .Освен това е откровен крадец ,както на идеи ,така и на разработки.Да не споменаваме и другите му нелицеприятни опитности..

Тотални глупости,Византия и България подценяват османските орди,мислели са че ще минат и заминат В Константинопол е имало цял венециански квартал.Връзките между Запада и Изтока са били много близки.А бе четете бе хора ,за да не говорите ,пишете глупости.Наскоро излезе една великолепна книга по тези въпроси-,,Византия между Изтока и Запада"".





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 359657
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930