Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2020 07:27 - Гинетика и 09.09.1944 год.
Автор: bdenkov Категория: Спорт   
Прочетен: 293 Коментари: 0 Гласове:
0



След като се пренесли в София на "Върбица" в блока на Президиума на Народното събрание, жена му ходела из махлата с подпетени стари мъжки обувки, облечена по селски.
В това одеяние се изтъпанва пред касата в операта и поисква 2 билета.
Касиерката учтиво я попитала:
"За кой спектакъл. За "Мадам Бътерфлай" ли тази вечер или за друг.
Другарката Терпешева троснато отговорила:
"Не за мадам Терпешева!"

Тази традиция е жизнена и днес.Негов "принос" е предаването на пълен списък на агентите на бъл. разузнаване в Македония на сръбските власти.В резултат на това около 20 000 души са избити за седмица от сърбите.

Тази статия повдига един много важен и премълчаван МНОГО ДЪЛГО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЕШИТЕЛЕН ЗА ВСИЧКИТЕ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ епизод от най-новата история на България.
За съжаление в нея има неточности, несъзнателно или умишлено допуснати.
1) Изфабрикуваното С
ЛЕД 9-ТИ СЕП 1944 съвещание на 4-ти Сеп 1944 в дома на Петър Вранчев на което УЖ СЕ РЕШИЛО ИЗВЪРШВАНЕТО НА ПРЕВРАТА НА 9-ТИ СЕП 1944
Е ДОСТА МАЗНА КОМУНИСТИЧЕСКА ЛЪЖА!!!
Такова съвещание и да е имало в действителност, не е можело да има никакво влияние върху политиката в Царство България, тъй като цитираните присъстващи не са имали никави въоражени сили да извършат каквото и да било. Въоражените сили на комунистите преди 9-ти Сеп 1944 са били способни само на дребни акции и обири!
ВОЕННИЯ ПРЕВРАТ НА 9-ТИ СЕП 1944 Е ИЗВЪРШЕН ОТ ВОЕННИЯ СЪЮЗ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ПОЛКОВНИЦИТЕ КИМОН ГЕОРГИЕВ И ДАМЯН ВЕЛЧЕВ.
Преврата има политическа подкрепа от политическия кръг "Звено" и именно звенарите докарват комунистите в Отечествения Фронт и с тях и Бай Добри Терпешев.
ПРЕВРАТА НА 9-ТИ СЕП 1944 Е БИЛ ТИХ "ДВОРЦОВ" ПРЕВРАТ И ВЪПРЕКИ, ЧЕ Е БИЛ ОПОВЕСТЕН ПО РАДИОТО, НИКОЙ НЕ МУ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ, следните няколко дена, когато се разбира, че Съветската армия окупира Царството и подменя местние власти навсякъде където стъпи Съветски ботуш.
Едва тогава хората разбират, че става въпрос за нещо сериозно и това не са обичайните промени, които не са засягали живота на цивилните в Царство България.
Цитат:

ти умен комунист виждал ли си?Те спират до трети клас,от там нататък стоят за диплома!Остават си в трети-тъпи,нагли,нахални и необразовани крадци!

Макар и малко преди 9-ти в Царство България е имало и известен брой образовани комунисти-идеалисти, хора с заможни и независими в парично отношение.
Но тях Съветското разузнаване пренебрегва и след 9-ти изтиква в глуха линия.
На Съветското НКВД им
са трябвали прости НО ИЗПЪЛНИТЕЛНИ И ЗАВИСИМИ ОТ СЪВЕТСКИТЕ ТОВАРИЩИ ХОРА.
ТОВА Е МОЖЕ БИ ТАЙНАТА ЗА ГЛАВОЛОМНОТО ИЗДИГАНЕ НА ЕДИН ВСЕОБЩО ПРИЗНАТ ЗА ТЪПАНАР ЧОВЕК КАТО БАЙ ДОБРИ ТЕРПЕШЕВ, който никога не е завършил 4-то отделение и в армията е имал чин кандидат-подофицер (което е сегашния чин Ефрейтор), който се е давал на всички участвали във войните редници при уволнение от армията.
Предателството е много по-дълбоко!
Първия въпрос е защо полковник Кимон Георгиев е взел един такъв простак в правителството си???
Това за въстанническите армии и слизането на партизанските отряди на 9-ти Сеп 1944 от Балкана и участието им в преврата Е ЕДНА ЛЪЖА ИЗФАБРИКУВАНА ПО-КЪСНО.
Даже в Българските учебници по история за училищата до към 1955 си пишеше черно на бяло.
Преврата на 9-ти Сеп 1944 е бил извършен от "Военния Съюз" и политическия кръг "Звено" в отчаян опит на либералните кръгове на Българската буржоазия да предотврати победния ход на Трети Украински Фронт на Балканите.
Лека полека започнаха да добаваят и участието на партизаните и най-накрая през 1980 пишеше, че без решаващата роля на другарите Тодор Живков и Добри Джуров победата на въстаналия срещу монархо-фашистката диктатура народ никога е нямало да успее.
Разтършувайте се за стари учебници по история за Българските училища и сам ще се убедите.

историята не ми е силна страна,но основните работи са ми ясни,та за това и така съм писал по-горе! А и г-жа Маргарет Тачър много точно го каза на времето: Комунистите си отиват,когато свършат парите (естествено-чуждите) !И в тоя аспект съм притеснен-България върви напред,БВП се увеличава,това води до увеличение на финансите,а аз не искам комунистите да остават...!!!!...

Територията на България е стратегически важна за Евро Съюза и за това България беше приета без да е изпълнила критериите за прием.
Как Европа ще се справи с проблемите които комунистите и Съветското пряко вмешателство са оставили в наследство НЕ МИ СЕ ДАЖЕ ГАДАЕ, НО ЕВРОПА НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ИЗОСТАВЯ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.
Търговския път минаващ през България е много важен за Европа.

Mоята пралеля .супруга на Кръстьо Сарафов ,ги наричаше семейство ПЪРДЕШЕВИ. Бяха съседи

Когато през 1948 Йосип Броз-Тито съвсем неочаквано:
1) Отказва да се яви в Москва през Февруарий
2) Започва пропагандна война с Кремъл

3) Прогонва с оръжие Съветските "съветници" от военните им бази по протежение на границата между Гърция и Югославия от където те са снабдявали Гръцките комунисти окопали се в Северна Гърция и планиращи ако не успеят до една година да сразят подкрепяното от САЩ и Великобритания правителство в Атина, да обявят самостоятелно правителство на Северна Гърция.
В КРЕМЪЛ ИЗВЕДНЪЖ ПРОУМЯВАТ СТРАШНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ТОЗИ ХОД НА ТИТО - ТЕ ГУБЯТ С ЕДИН УДАР И ЮГОСЛАВИЯ И ГЪРЦИЯ (СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ), КОИТО СА СЧИТАЛИ ЗА В КЪРПА ВЪРЗАНИ ДО ТОЗИ МОМЕНТ.
Тогава Сталин побеснява и иска да му се даде виновника за този огромен провал на Съветското външно разузнаване.
От България веднага предлагат Бай Добри Терпешев.
Арестуват го и е бил в затвора с предложение за смъртно наказание.
Но според непотвърдени сведения Сталин го задрасква като казва:
"Това е един пълен ИДИОТ, който не е способен на нищо!"
В последна сметка Георги Димитров обира пешкира.
А Бай Добри Терпешев продължава да си развява байрака в България и цвъка идотщина след идиотщина воден от най-добри намерения, но просто толкова му е бил ума.
Но когато публично заявява на един от откритите пленуми на ЦК на БКП за младия Тодор Живков:
"Тоя ако изобщо е бил някога комунист преди 9-ти, то той е бил токова дребен, че ние старите кадри, никога даже не сме го забелязали."
Това прелива чашата на търпението на Бай Тодър и той го подгонва, като първо го сваля от постовете му, после го изключва от БКП и след това го изселва в провинцията където е бил дълго време под наблюдение.
Но на пълен идиот като Бай Добри Терпешев, който по идотизма си е можел да се мери само с Храбрия Войник Швейк, това не му се отразява ни най-малко и доживява до най-дълбока старост лапайки с апетит пражолите в стола на Активните Борци.

Тези се възпроизвеждат. Последните изцепки на едно от "новите лица" на БСП-синчето Зарков показва по категоричен начин генетично увредени мозъци на тези тъпанари.

Този Крум Зарков ако беше направил подобен гаф в страни като Полша, Унгария и Хърватско биха го убили на улицата или най-малкото трябваше да мине е нелегалност за няколко години, да се крие по чужбина и т.н.,
а в България влиза в парламента като депутат-социалист.
В Унгария и Хърватско щяха да му теглят куршума още на излизане от НОВА ТВ или просто тълпата на улицата щеше да го разкъса.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 356686
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031