Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2020 06:53 - Варна и Траките
Автор: bdenkov Категория: Регионални   
Прочетен: 934 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бай Тодър е бил голям поклонник на Немската технология и култура още от времето когато е отишъл да учи в Орхание прогимназия на 12 годишна възраст. В Орхание се е покръстил и станал много активен член на местната Немска Лютеранска Църква.
Още през 1970-те години започват лични контакти между Бай Тодър и Германски политици интересуващи се да помогнат на България по сантиментални причини или като част от инициативата на Немското правителство тогава за делови и търговски отношения със Съветския блок за намаляване на напрежението между Изтока и НАТО.
По времето когато Западно-Германското правителство преговаря със Съветското за сделката "Газ-Тръби" към края на 1970-те години,
България получава чрез Баварския министър-президент Франц Йосеф Щраус предложение за пълно обновяване и модернизиране на работещата на загуба или пред фалит Българска социалистическа държавна индустрия, както и модернизиране на траспортната инфрастурктура.
Баварските авромобилостроители са били готови да изградят заводи за сглобяване на автомобили и депа в България за техните пазари в Близкия Изток и района, като БМВ стане нацоналния автомобил на България както Фиат в Полша.
Но за жалост Съветските товарищи казват НЕТ.
Няма никакво съмнение, че ако не бяха го махнали, Бай Тодър щеше да приеме този Германски план след краха на СССР.
НО КОМУНИСТИТЕ НАЙ-ПРЕДВИДЛИВО ГО МАХНАХА СВОЕВРЕМЕННО И НАПРАВИХА СВОЯ СОБСТВЕННА РЕФОРМА С КОЯТО ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА.
А баламите в България си мислеха тогава, че имат демокрация.

С партизаните не става заиграване Ще те ограбят, ще те бият и може и да те нае..

Далече преди да се появи Християнската религия,
Траките са празнували от най-дълбока древност празник подобен на Великден по същото време от годината.
Името на този древен празник на Тракийците не е запазено и обикновенно древните източници го наричат с терминологията дадена за тези Тракийски пролетни празненства с терминологията на древните Елини и Римляни за тези Тракийски тържества.
Най-често Тракийския Великден е бил наричан от Римляните
Тракийски Пролетни Вакханалии.
Същественна част от тези празненства е било правото на жените да изискват от мъжете всичко което те си пожелаят.
Празника е продължавал около една седмица с подготовката, ритуалите, празничните трапези, надпивания, музика, песни и танци.
Някой съвременни историци смятат, че е бил архаистичен остатък от времето когато и хората както останалия животински свят са имали пролетни и есенни периоди на разгонване, единственно по време на които жените са можели да зачеват и имат деца.
И за това както и при животните жените са се стремели да имат колкото се може повече контакти за да може най-силния ген да се предаде на следващото поколение.
Легендата твърди, че митическия певец и музикант Орфей е бил убит от разбеснели се Вакханки (Менади) именно по време на тези тържества, тъй като по това време все още е тъгувал по почилата си съпруга Евридика и не е искал да има контакти с вилнеещите по време на празника жени.

Дори и древните Елини, които пишат много унизителни неща за Траките и се отнасят към Траките с голямо презрение,
допускат, че Орфей е бил Тракиец, живял е по-голямата част от живота си и е бил убит на източните склонове на Родопските планини, които са
сега почти изцяло в България, а дори и цялото Беломорие въпреки, че е било анексирано от Гърция през 1918 винаги се е считало за Българска земя поне до 1944.
Даже когато Гърците анексират Беломорието през 1920-те години, ТЕ ОТКРИТО ПРИЗНАВАТ, ЧЕ АНЕКСИРАТ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ КАТО КОМПЕНСАЦИЯ ЗА ЗАГУБЕНИТЕ ЗЕМИ ОТ ГЪРЦИТЕ В МАЛА АЗИЯ СЛЕД РАЗГРОМА НА ГЪРЦИЯ В КРАЯ НА ГРЪКО-ТУРСКАТА ВОЙНА ОТ 1919-1922.
Само Българите се страхуват сега да не засегнат с нещо Гърците и после да им направят ингели когато искат да отидат на почивка или екскурзия до Гърция.

Евала на външното разузнаване на Сърбия!!!
Българския народ плащаше на техния агент Цветан Василев да съсипва Република България.
Не както обичайно се прави - чуждата държава се охарчва да поддържа финасово агентурата си в държавите срещу който те работят.
И преди да дуфне в Сърбия, Цветан Василев ЗАКЪРПИ изпосталяла България с над 8 милярда Евро, които Българския народ плати, за да избегне финасов срив от мащабите на 1996.
И освен това Цветан Василев натресе на Българския народ да издържа създадената от него ПП "България без цензура" и да плаща заплати на нейните депутати следните 4-5 години.
ЕВАЛА НА СРЪБСКОТО РАЗУЗНВАНЕ В БЪЛГАРИЯ!!!
А КОЛКО ОЩЕ ЧУЖДИ АГЕНТИ РАБОТЕЩИ СРЕЩУ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,
ХРАНИ В МОМЕНТА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД??????
В министерството на отбраната на средни позиции е ПЪЛНО С АГЕНТИ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ! Тъжна статистика!

Има конкурс - кой ще ни натресе по-вредни идиоти. Някои успяват да назначат цели правителства, а осемте милиарда са капка в морето в сравнение с постигнато от тях. Аматьори.

Забележете колко повече от сега са високите обелиски (каменните дървета) и колко по на гъсто са каменните обелиски в Декелиташ (Побитите камъни).
Така се бяха запазили до като се започна строежа на заводите в Девненската Низина.
За заводите бяха необходими много нови работници и те придойдоха от всякъде и се започна едни масов строеж на къщи в селата Девня, село Река Девня и голото поле между тях.
За основите на новите къщи трябваха камъни и тайно през ноща с каруци, със знанието и без знанието на горските "вкаменената гора" се стопи лека по лека.
Когато от Варна се усетиха и забраниха краденето на камъни от Декелиташ беше вече много късно.

image



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 358872
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930