Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2020 19:21 - Нация на която и е промиван мозъка цял век се нуждае от същото време за да стане нормална...
Автор: bdenkov Категория: Регионални   
Прочетен: 600 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Напоследък във връзка с годишнината от обединението на Западна Германия с ГДР-то на 3-ти Октовмврий 1990, русофилите в България леят сълзи и сополи за това:
"Как загубихме ГДР-то."
Но май нещо ги гони болеста "червена амнезия" която се характеризира с това, че болните
помнят много добре неща които никога не са ставали,
но на тях им изнасят,
докато в същото това време,
забравят много неща КОИТО СА БЕЗСПОРНИ ФАКТИ,
но на тях не им изнасят.
Днес един от главните източници на валута за Русия и страните от бившия СССР, ИДВА ОТ ИЗНОС НА ПРИРОДЕН ГАЗ.
АКО НЕ БЕШЕ ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ ДА ПОСТРОИ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЗА СССР ГАЗОПРОВОДИТЕ, СЪВЕТСКИЯ ПРИРОДЕН ГАЗ И ДО СЕГА ЩЕШЕ ДА СИ ИЗТИЧА В АТМОСФЕРАТА И ДА ЗАМЪРСЯВА ПРИРОДНАТА СРЕДА В СВЕТОВЕН МАЩАБ.
Само смелостта, постоянството и риска на редица Западно-Германски политици в периода 1955-1970,
които те поеха да дадат на СССР НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЗА СССР ПО ОНОВА ВРЕМЕ,
едно гигантско съоражение, КОЕТО СТРУВА НА ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ МИЛЯРДИ ДА БЪДЕ ПОСТРОЕНО,
и от което СССР започна да лочи Западна валута веднага след като то беше построено за тях от Западна Германия.
Ако бях аз не само ГДР-то щях да им дам ами и Украйна за бакшиш.
И СЕ ЗАБРАВЯ СЪЩО ТАКА, ЧЕ ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ НЕ САМО ОПРОСТИ СЪВЕТСКИЯ ДЪЛГ, НО И ПЛАТИ ОГРОМНИ СУМИ ЗА ГДР-ТО, ПОЕ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА ГДР-ТО И СЪЩО ТАКА ПОСТРОИ В СССР МОДЕРНИ КАЗАРМИ И ЖИЛИЩА ЗА СЪВЕТСКИТЕ ВОЕННИ ЕВАКУИРАНИ В СССР ОТ ГДР-ТО

Имах възможност да видя истински диви Американски пуйки, такива каквито са живели в природата преди да се появят Европейските заселници в Америка.
Има ги все още много в диво състояние навсякъде в Северна Америка в дивата природа по горите и планините, но в градовете се появяват рядно.
Оказа се, че дивите Американски пуйки са много силни мусколести птици, без мазнина и излишно тегло,
които могат да бягат като зайци и да летят като орли, а ако са нападнати се бият като лъвове и може да наранят или даже убият с коравия си клюн много по-голям от тях нападател. Месото на дивите пуйки не е вкусно, не е много, то е жилаво и не става за ядене.
От друга страна от научно-популярен филм научих, че сегашните пуйки продавани в супермаркетите за Тянксгивинг обяд (Деня на Благодарноста, третия Четвъртък на месец Ноемврий) са изкуственно селекционирани породи пуйки, които се отглеждат в птицезаводи, където се хранят много и по график, като движението им е ограничено от клетки и така те натдават тегло много бързо до момента в който теглото им започва да надвишава способността на краката им са го носят и тогава те се колят и отиват по супермаркетите за месо. Месото им е крехко и вкусно за ядене.
И си спомням Бългаските пуйки навремето, които са били някаква междинна порода между дивите оргинални пуйки и сегашните отглеждани за месо в клетки.
Българските пуйки не можеха да летят, но бяха силни и големи птици, които понякога нападаха даже и хора и месото им беше крехко и вкусно. Но пуйките не можеха да се грижат сами за малките пуйчета и бабичките по селата гушеха малките пуйчета със зрънца и кашичка докато станат достатъчно силни да се хранят сами.
И се чудя дали и Българина днес не е като Българските пуйки???
Комунизма му отне ума, силата и дивата самостоятелност която имаше преди 1944,
но не до степента да бъде напълно зависим от изкуственно хранене, живот в клетка и да става само за месо и да бъде заколен когато му дойде времето?
Сега като Български пуяк или пуйка, Българския народ се разхожда по двора и света, но не може да полети - краката му са издръжливи, но крилата му са закърнели.
Звери се и налита на този и онзи, пери се като пуяк, и се кукушини като пуйка, но всъщност не знае кой път да хване и в последна сметка си седи в двора където всичко му е познато и се чувства господар на положението, докато всъщност и неговата съдба е предопределена и един ден стопанина реши да го заколи?

Имам наблюдения от работата на Руснаци и Поляци от преди рухването на комунизма и след това.
Преди да рухне комунизма, Руснаците се славеха като съвестни работници, които се напиват само в Петък вечерта и обикновенно махмурлука им траеше до Вторник. За това всеки гледаше деня на производството на стоките от СССР и гледаше да купи произведени в Сряда или Четвъртък.
Поляците бяха известни далавераджии и всеки Поляк му търсеше цаката и гледаше да не работи държавна работа, а да изкара пари по някакъв друг начин. И Поляците пиеха винаги и когато има пиене и колкото могат да изпият независимо дали е работен или неработен ден.
Но след като се срути комунизма и Поляците плъпнаха по света се оказа, ЧЕ НАВСЯКЪДЕ ПОЛЯЦИТЕ ИМАТ РЕПУТАЦИЯ НА ДОБРИ РАБОТНИЦИ, КОМПЕТЕНТНИ И СЪВЕСТНИ, които пият само в Петък вечер и до Понеделник сутринта машмурлука им е минал напълно.
ИЗУМИТЕЛНА ПРОМЯНА!!!
Докато Руснаците и хората от бившия СССР, особенно онези, които са били в работна възраст по времето когато комунизма все още съществуваше,
ИМАТ ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ С НАМИРАНЕТО И ЗАДЪРЖАНЕТО НА РАБОТА.
Поради липсата на постоянен контрол и наблюдение, оставени на собствен самоконтрол, бившите граждани на СССР, ГЛЕДАТ ДА НЕ ПРАВЯТ НИЩО ВИНАГИ КОГАТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ И ДА ИЗКАРАТ РАБОТНИЯ ДЕН СЕДЕЙКИ, ПУШЕЙКИ, ПИЙВАЙКИ СИ ТАЙНО ОТ СКРИТА БУТИЛЧИЦА И СЪРФИНГ ИНТЕРНЕТА НА МОБИЛНИЯ СИ ТЕЛЕФОН. Пишат се болни и използват "болничните си дни" винаги когато имат такива, въпреки, че не са болни, но просто си седят в къщи и нищо не правят.
И изобщо гледат да намерят работа със заплата но без работа, където да могат да седят по 8 часа и да пият чай и да се шматкат.
СТРАННА РАБОТА!
На какво се дължи тази трансформация след рухването на комунизма???

Руснаците са генетично скопена нация.Генното инженерство завършва преди 70-80 год,когато за разплод са оставени САМО бурлаки и пияндурници.И какво да се пръкне от тях??

А нима у нас по Девети не е избит цвета на нацията...

В значителна степен.Но при тях е десетилетия на тотален геноцид.За 100 год нямат един човек със световна значимост.Цитират само големи творци от царско време.

Недейте така, все пак са топли хора, славяни. И все пак ако можех да попътувам бих предпочела сигурността на Европа, пред Русия, въпреки че май вече много няма разлика.

Кой е Славянин в Русия само Дядо Господ знае.
Кой от онези които в чужбина и говорят Руски е Славянин пак само Дядо Господ знае.
До колкото чувам времената когато в Русия беше евтино за Западните туристи (което включва и Българите сега) са отдавна
минали. Русия има своя богата върхушка, която е много по-богата от върхушките в повечето страни в света и стандарта на живота в големите градове на Русия е по-висок от този на Запад.
Имат и голяма беднотия, но беднотия има навсякъде.
Въпроса е, защо поколението живяло в работна възраст по времето на комунизма не може да се адаптира към условията на работа в частни фирми и частни предприятия?

Аз от малък съм се учудвал на твърдението че рускините били топли славянски души. Най - лошите и студени учителки в училище бяха рускините. Гледат като хъски. Голяма лъжата е това за "топлината и за "славянството". Българките са 100 пъти по-хубави, топли и разбрани. И не са славянки! !!







Гласувай:
2



1. rezervatnagrafoman - Точно така е!
25.01.2020 19:24
Точно така е!
цитирай
2. apostapostoloff - Ама рускините пък са
25.01.2020 19:32
по- големи и долни курви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 356637
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031