Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2020 21:12 - А бе чист късмет си е..
Автор: bdenkov Категория: Регионални   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
0



В България много интересен феномен е това, че неща които са очевидни ЛЪЖИ, СЕ ПРИЕМАТ ЗА ОФИЦИАЛНИ ИСТИНИ И ОФИЦИАЛНИ ТЕЗИ НА БЪЛГАРКАТА ИСТОРИЧЕСКА НАУКА.
И не говорим за спорни събития в далечното минало, а неща СТАНАЛИ ВЧЕРА.
През 1940-1950-те и даже е началото на 1960-те, когато спомените бяха прекалено пресни,
събитието на 9-ти Септемврий 1944
ВИНАГИ СЕ ОКАЧЕСТВЯВАШЕ КАТО
ТИХ "ДВОРЦОВ" ПРЕВРАТ ИЗВЪРШЕН ОТ ПО-ПРОГРЕСИВНАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА БУРЖОАЗИЯ, А ИМАННО ВОЕННИЯ СЪЮЗ И ПОЛИТИЧЕСКИЯ КРЪГ ЗВЕНО, С ЦЕЛ ДА СПАСИ И ЗАПАЗИ ВЛАСТА НА БУРЖОАЗИЯТА ОТ ПРЕДСТОЯЩАТА НЕИМЕНУЕМО ОКУПАЦИЯ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ ОТ ТРЕТИ УКРАИНСКИ ФРОНТ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ.
И живите свидетели казваха, че никаква революция не е станала на 9-ти Сеп 1944 и никакви Партизански отряди (които през годините нарастнах на Партизанки бригади и даже армии) не са слизали от планините на 9-ти Сеп 1944 в София.
Бил си е един обичаен тих ден и никой не е обърнал внимание на съобщението за преврата в София, въпреки, че е бил оповестен по Българското национално радио.
В действителност партизани се появяват само там където местната власт е била вече превзета от настъпвающата и окупираща Царство България Съветска армия.
Партизани на самия 9-ти Сеп 1944 може да са се появили някъде около Варна и районите вече окупирани от Съветската армия, но в Западна България това става седмица, две след това. На някой места отива цял месец, защото са били настрана от стратегическите пътища и райони, които са били приоритет за Съветското командване.
Първо започнаха да ни лъжат, че един Партизанки отряд бил наистина слязал в София и дълги години това беше единствената снимка в учебниците по история от 9-ти Сеп 1944 - снимката с партизанина Чапай в Белово направена няколко дена след 9-ти Сеп.
После историята започна да се украсява и партизанския отряд набъбна на бригада и най-накрая стана армия.
И изскочи от архивите една филмова лента на която младия Тодор Живков поздравява слезлите от Балкана партизани и обяснението беше, че КОМУНИСТИЧЕСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ИЗВЪРШЕНА НА 9-ТИ СЕП 1944 ОТ КООРДИНИРАНОТО СЛИЗАНЕ НА ПАРТИЗАНСКИ АРМИИ ОТ БАЛКАНА Е БИЛО РЪКОВОДЕНО ЛИЧНО ОТ ДРУГАРИТЕ ТОДОР ЖИВКОВ И ДОБРИ ДЖУРОВ, КОИТО СА БИЛИ В НЕЛЕГАЛНОСТ И ОТ НЕЛЕГАЛНИТЕ СИ УБЕЖИЩА СА РЪКОВОДЕЛИ ВСИЧКО.
Самите Тодор Живков и Добри Джуров се подсмихвали и се шегували в средите на близки познати, че
СА БИЛИ НАИСТИНА НЕЛЕГАЛНИ ПО ТОВА ВРЕМЕ,
НО САМО ПОЛУ-НЕЛЕГАЛНИ,
ЗАЩОТО ТЕ СЕ КРИЕЛИ, НО ТЯХ ПОЛИЦИЯТА И ЖАНДАРМЕРИЯТА НЕ ГИ ТЪРСЕЛА.

Историческата снимка с партизанина Чапай при слизането на партизаните в Белово,
направена няколко дена след 9-ти Сеп 1944,
за която дълги години се твърдеше,

че е от парада на слезлите от Балкана в град София на самия 9-ти Сеп 1944 партизани.
https://2.bp.blogspot.com/…/RS_dAo912Us/s1600/IMG_6175.JPG

9-ти Септемврий 1944
"в снимки и карикатури"?
http://www.168chasa.bg/article/4297145

Трудно ми е да повярвам,
че от 1975 са изминали цели 42 години - струва ми се, че беше вчера и Мирей Матьо е още сладкото трикольорно славейче което радваше света с чудесния си глас и приятна външност.

На 22-ри Юний 1940 Франция капитулира.
Това вгорчава за първи път прекрасните взаимоотношения между Германия (Третия Райх) и Съветска Русия (СССР) създадени благодарние на усилията на един Оттомански политик Енвер паша през 1919.
На Сталин му се вижда, че съюзника му Хитлер се разширява прекалено много на Запад и иска като компенсация Румъния и даже още преди да се е получил отговора на Хитлер,
Съветските воиски нахлуват в Румъния и започват окупацията на Бесарабия и Северна Буковина, Руски земи дадени на Румъния след Първата Световна Война.
Хитлер решава първо да се консултира с Румънския политически елит и Румъниците в голямата си част ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ ТЕ ЩЕ ДАДАТ ВСИЧКО САМО И САМО ДА НЕ БЪДАТ ДАДЕНИ НА СТАЛИН.
След което Хитлер дава отрицателен отговор на Сталин.
Сталин е много разочарован и даже ядосан но дава нареждане на Съветските войски да спрат окупацията на Румъния на линията на която са достигнали (само една малка част от Румъния от преди ПСВ е била окупирана.
РУМЪНИЯ Е СПАСЕНА ОТ СЪВЕТСКА ОКУПАЦИЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗАСТЪПНИЧЕСТВОТО НА ХИТЛЕР, но в замяна на спасението си Румъния се е зaдължавала да върне всички земи взети след края на ПСВ.
На Унгария е върнато всичко чрез Втория Виенски Арбитраж.
И на България е върната Южна Добруджа чрез Крайовската спогодба на 7ми Септемврий 1940.
И докато Втория Виенски Арбитраж е бил анулиран след Втората Световна Война защото при него арбитри са Фашистка Италия и Третия Райх,
то Крайовската спогодба от 7-ми Сеп 1940 остава в сила защото е двустранна спогодба без арбитри. Това го дължим на политическата дълновидност на Цар Борис III, който е бил много внимателен относно въпроса за присъединяването на Царство България към каквито и да било съюзи.

Щом си бил на подписването на договора между Молотов и Рибентроп и си участвал в техните тайни договаряния,
трябва да ти се вярва на тебе.
Аз само цитирах това което е достъпно за простосмъртни като мене на интернет и в общественно достъпна информация.

Всичко което пиша е от добре известни и добре документирани факти, които в България са или напълно неизвестни или игнорирани защото не се вместват в официалните исторически догми (които са изфабрикувани поради политическа коректност)
Добре е да се прочете и версията на Английски и Немски, но тук давам връзка към версията на Руски.
https://ru.wikipedia.org/…/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE…

Източника ти е статията на Руски в Уйикипедия, която цитираш, не е меродавен източник на информация, а само ориентировачен, защото статиите в Уйикипедия се пишат от когото и да било и често съдържа лъжи или недоказани предположения.
А
ко се потрудиш да прочетеш същата статия в Уйкипеидя за "Molotov–Ribbentrop Pact" на Английски и няколко други езика, ЩЕ УСТАНОВИШ, ЧЕ ТАЙНИТЕ ПРОТОКОЛИ НЕ СА НАМЕРЕНИ В ГЕРМАНСКОТО КОПИЕ НА ДОГОВОРА МОЛОТОВ-РИБЕНТРОП ОТ 23-ТИ АВГУСТ 1939 И ТЯХНОТО .СЪЩЕСТВУВАНЕ САМО СЕ ПРЕДПОЛАГА.
СЪВЕТСКАТА СТРАНА ВИНАГИ Е ОТРИЧАЛА ТАЙНИ ДОПЪЛНЕНИЯ КЪМ ДОГОВОРА, НИКОГА НЕ Е ПОКАЗАНО ТАКОВА ТАЙНО ДОПЪЛНЕНИЕ И ОФИЦИАЛНАТА РУСКА НАУКА СЕГА ОТРИЧА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТАЙНИ ДОПЪЛНЕНИЯ.

Русия е една стара колониална империя с огромен опит в колонизирането на нови земи и държането в подчинение на завладените народи.
ЗА ТОВА РУСИЯ ВИНАГИ Е ОТДАВАЛА ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕННОТО МНЕНИЕ КАКТО ПО СВЕТА ТАКА ДАЖЕ И В САМАТА РУСИЯ ЗА ТОВА ОКУПАЦИЯТА НА СЕВЕРНА
БУКОВИНА И БЕСАРАБИЯ Е БИЛО ПРЕДСТАВЕНО КАТО "ОСВОБОЖДЕНИЕ" И СА БИЛИ ОРГАНИЗИРАНИ МАОСИ ПАРАДИ И ДЕМОНСТРАЦИИ НА РАДОСТНИ МЕСТНИ ЖИТЕЛИ ПОЗДРАВЯВАЩИ "ОСВОБОДИТЕЛИТЕ"
Докато са се точели парадите и са се вдигали тостове и наздравици Съветската армия е напредвала в пълен боен ред и е започнала окупацията на същинска Румъния.
Но след като са окупирали Герца́евский райо́н, идва нареждането настъплението да бъде спряно и така Герца́евский райо́н на същинска Румъния си остава в СССР и до сега е в Украйна и въпреки многократните опити на Румъния да си го върне, и в СССР и сега в Украйна се правят на глухи.
https://ru.wikipedia.org/…/%D0%93%D0%B5%D1%80%D1%86%D0%B0…

Аз цитирам мнението което ми се струва да е вярно.

Неудобната истина за УСПЕХА НА СЪЕДИНЕНИЕТО НА 6-ТИ СЕП 1885 е, че то става и успява благодарение на съвета за въздържане от прилагане на военна сила
даден на Султана и Високата Порта от двама ВИСШИ ОТТОМАНСКИ ПОЛИТИЦИ БЪЛГАРИ:
1) Гаврил Кръстевич (1813 - 1898) Директор на Вътрешните Работи на Източна Румелия, който спира всяка информация за подготовката на Съединението донасяна в Дирекцията от много лоялни на Високата Порта граждани на Източна Румелия и тази информация никога не достига до Турската тайна полиция и Турското разузнаване в Константинопол.
2) Александър (Алеко) Богориди (1822 - 1910) Губернатор на Източна Румелия, който възпира правителствените войски на Оттоманската Империя да се намесят и прогонят съединистите от Източна Румелия.
БЕЗ СЪДЕЙСТВИЕТО НА ТЕЗИ ДВАМА БЪЛГАРИ НА ОТТОМАНСКА СЛУЖБА, СЪЕДИНЕНИЕТО Е ЩЯЛО ДА БЪДЕ ПОМЕТЕНО ОТ МНОГОКРАТНО ПРЕВЪЗХОЖДАЩАТА СИЛИТЕ НА СЪЕДИНИСТИТЕ РЕДОВНА ОТТОМАНСКА АРМИЯ САМО ЗА НЯКОЛКО ЧАСА.

На времето познавах много комунисти - кой по убеждение, кой по интерес,
НО ВСИЧКИТЕ МИ ПОЗНАТИ И ПРИЯТЕЛИ КОМУНИСТИ БЯХА СВЕСТНИ ХОРА С КОИТО ЧОВЕК ВИНАГИ МОЖЕ ДА РАЗГОВАРЯ, ДА ПОСПОРИ И ВИНАГИ ДА СЕ РАЗБЕРЕ.
Така се разви живота, че повечето от моите познати и приятели са на Оня Свят сега, а с останалите живи не съм се чувал от много дълги години.
И за комунистите и комунизма в България сега мога да съдя само то това което Българските комунисти пишат по интернет и Фейсбук.
И НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ КАК ЛЪЖАТ ЗА МИНАЛОТО И КАКВИ НАГЛИ ПРОСТАЦИ ВИЖДАМ ПОСТОЯННО.
КАКВО СТАНА С ДОБРИТЕ И СВЕСТНИ ХОРА???
Не може ли без да се лъже и то най-нагло и очевидно за онези които са минали през онези времена поне???
Сега младите хора под 30-35 години са свободни и редовно пътуват където им видят очите, слушат музика каквато им харесва и гледат филми каквито си искат.
НО НА ВРЕМЕТО НЕ БЕШЕ ТАКА!!!
ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПЪТУВАНИЯ В ЧУЖБИНА - ТОВА БЕШЕ НАПЪЛНО НЕВЪЗМОЖНО.
НО ДАЖЕ И СЛЕД КАТО ОФИЦИАЛНО НИ БЕШЕ РАЗРЕШЕНО ДА СЛУШАМЕ ЗАПАДНА ЕСТРАДНА МУЗИКА ПРЕЗ 1970-ТЕ ГОДИНИ,
ИМАШЕ ТОЛКОВА МНОГО ТРУДНОСТИ,
ЧЕ БЕШЕ ЦЯЛО СЪБИТИЕ ДА МОЖЕШ ДА СЛУШАШ ЗАПАДНА МУЗИКА, КОЯТО НЕ СЕ ПУСКА ПО БЪЛГАРСКОТО РАДИО.
Та си спомням някъде през първата половина на 1970-те години, един мой познат получи от Франция една дългосвиреща плоча с песни на Мирей Матио. Беше цяло събитие да ни покани на гости за да чуем тези песни, които все още не се пускаха по Българското радио.
И беше такова рядко и паметно събитие,
че до днес като чуя някой от тези песни,
ми се струва, че съм попаднал на нещо много рядко и ценно
и трябва непременно да ги изслушам,
че друг шанс едва ли ще имам отново.
ПРЕЗ КАКВИ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ТРАВМИ, РАНИ И ОСЪКАТЯВАНИЯ МИНАХМЕ И ТЕ МИ РАЗПРАВЯТ, КОЛКО ХУБАВО СМЕ СИ ЖИВЕЛИ ТОГАВА?
Е вярно през 1970-те вече не биеха и затваряха за слушане на Западна естрадна музика, носене на брада, дъга коса, найлонова риза, чарлсатон панталони, мини-поли, както през 1960-те години.
По-възрастните ни гледаха със снизхождение,
като се оплаквахме за ограниченията за слушане на музика
и клатейки глави ни разправяха на четири очи и на ухо за кошмарите през 1940-те и 1950-те години,
когато редовно са изчезвали хора и после са ги намирали (ако ги намерят изобщо) обезобразени след дълги и мъчителни изтезания.
А нас тогава през 1970-те години ни вълнуваше каква е разликата между двете песни на Мирей Матио
"Санта Мария" и "Санта Мария де ла мер"
и се оплаквахме, че няма информация и не ги пускат по радиото.
Mireille Mathieu
"Santa Maria"

Mirelle Mathieu
Santa Maria De La Mer
https://www.youtube.com/watch?v=ICcW2pwhY3M

В интерес на истината и по Бай Тошово време и даже и през 1970-1980, затваряха нормални хора в лудниците защото са искали да избягат на Запад.
И съдеха на "закрити врати" за вицове и противодържавна пропаганда и има хора лежали за такива глупости по
3 години в затвора за политически престъпления, който мисля беше в Нова Загора и този затвор е бил винаги пълен с вицаджии.
Който беше от буржоазно произхождение или маркиран от властите като неблагонадежден СИ БЕШЕ ПАК ВТОРА КАТЕГОРИЯ ЧОВЕК В НРБ-ТО И ПРЕЗ 1970 И 1980-ТЕ ГОДИНИ, НО НЕ ТИ ГО НАТЯКВАХА ВСЕКИ ДЕН И НЕ ТЕ ЗАПЛАШВАХА, даже по времето на Людмила много неблагонадеждни и от буржоазно произхождение им беше дадена възможност да се развият професионално и служебно, ако имаха някакъв талант и способности И ДАЖЕ НА НЯКОЙ ИМ "ОПРАВИХА" ДОСИЕТАТА И ГИ НАПРАВИХА ПАРТИЙЦИ.

С такива се занимаваше ДС и след 89 познавам такива "успели" хванати преди това по някакъв начин с "активно мероприятие".. Блато..и случилото се с Людмила го доказва ..всичко човешко им е чуждо






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 359552
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930