Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 00:38 - Преврат на “Позитано” - Кирил Добрев предаде Серго, организира подписка срещу него
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 1484 Коментари: 0 Гласове:
0



  Преврат на "Позитано" 20. Подписка за свикване на извънреден БСП конгрес с една-единствена точка - смяна на Сергей Станишев, започнали доскоро най-близките хора на червения лидер.
Депутатът Кирил Добрев събира подписи за свалянето на Станишев, хвърли бомбата в събота лидерът на "Открит форум" Красимир Премянов на сбирка на лявото крило. Пред "Стандарт" той уточни, че не е виждал документа с очите си, но много е слушал за него. От две седмици в БСП се говори за тайнствената подписка, но още никой не я е виждал, потвърдиха и други висши социалисти. Според мълвата на "Позитано" 20 в заверата освен Добрев участвали главният редактор на "Дума" Ивелин Николов и секретарите на Изпълнителното бюро - Корнелия Нинова и Антон Кутев. Почти всичко в тази партия, хубаво или лошо, се свързва с моето име! Отново някой иска да си измие ръцете с мен!", коментира пред БНюз Добрев. Това са глупости, заяви Ивелин Николов. Конгресът на БСП е насрочен за октомври, няма смисъл от подписка за извънреден форум, защото той ще се падне през лятото, когато всички са на почивка, коментира Кутев.
Нинова не вдигаше телефона си вчера.  
Слухът за подписката срещу Станишев разбуни партията. Социалистите светкавично почнаха да си прехвърлят вината. Лявото крило набеди Кирил Добрев, комсомолците отвърнаха на удара и казаха: Янаки Стоилов. Неговата група пък заподозря софийската организация.
Сергей Станишев ще бъде предаден от най-близкото си обкръжение, заяви пред ПРО БГ евродепутатът Илияна Йотова. "Хората от най-близкия и тесен кръг на Станишев му пеят "Осанна" и едновременно с това плетат своите малки кошнички за бъдещи постове и позиции в БСП. Те няма как да заслужат моето уважение", подчерта зам.-председателката на БСП-София. Йотова заяви, че не е виждала митичния документ. Но не би се подписала, ако е дело на Кирил Добрев.
"Политика не се прави със скрити полицейски заговори. Честната позиция е да излезеш пред пленума и открито да кажеш какво искаш. Останалото е фарс, забъркан от групичка "гении", заяви Красимир Премянов.
Левите социалисти не участват в никакви "прегрупирания в партийното задкулисие", коментира Янаки Стоилов. "Ние разбираме единството като поставяне на здрава лява основа на политиката с демократични средства, а не като феодализиране на партията и създаване на различни велможи в нея, които подкрепят всяко статукво", добави той.
Деница Златева от червеното политбюро съобщи пред БНюз, че подписката не е стигнала до нея. "Едни казват, че Кирил Добрев и екипът около него правят тази подписка, други твърдят, че са по-старите лица. Истината винаги е някъде по средата", загадъчно обясни Златева, един от най-близките хора на Станишев. Тя  призова тези, които възнамеряват да се кандидатират за лидерския пост в БСП или да поискат оставката на сегашния председател, да го заявят открито и час по-скоро.
Очаква се идеята за извънреден конгрес да бъде повдигната на следващия пленум на 30 април.

СТАНДАРТ



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031