Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2020 18:46 - Съдбата на Българските Царедворци
Автор: bdenkov Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 216 Коментари: 0 Гласове:
0



Пепельная среда - 1-ви Март 2017
(лат. Dies Cinerum или Feria quarta cinerum = 4-тия ден т.е. Сряда)
("Tag der Asche" или Der Aschermittwoch)
(Ash Wednesday)
(Mercredi des Cendres)
А НА БЪЛГАРСКИ НЯМА НИЩО???????
Деня в който започват 40 дневните Велики Пости.
46 с Неделите на който не се пости преди Великден.

Като гледам какво е положението сега,
си спомням често израза от Бългаския език:
"Да те прости Дядо Господ!"

През тази година падна доста сняг но все пак не беше достатъчнен да покрие Мусала.

Главния ЕВНУХ НА ХАРЕМА НА БКП ИВО ХРИСТОВ си мисли, че целия свят мисли по комунистически.
Комунистите не могат да забравят времето когато всички жени бяха техни и можеха да ги шибат на вересия само като размахват Червената си Членска Книжка от БКП и да плашат, че ако не им бутнат, ще ги пратят на най-тежката работа по време на бригадата или съботник, няма да ги предложат за повишение и за преместване на по-лека и чиста работа.

Като за успокоение за всичките лайна които обикновенния безпартиен Български народец
изяде по времето от 1989 до сега
и планината от говна в които е заровен сега и от които не може да излезе,
обикновенно онези от малкото, които се облажиха яко от "Прехода" казват:
"Хубавото на Прехода беше, че поне беше безкръвен!"
Но като се замисля поне 20% от обикновенните хорица и даже някой от така наричаните честни партийци си отидоха от този свят при доста странни обстоятелства именно по време на този "безкръвен Преход".
Не говоря за знакови убийства на олигарсите на Прехода, борци, силови групировки и т.н. - просто обикновенни хорица безпартийни и даже някой партийци (които явно не са се ориентирали бързо на къде отиват работите)
дето май ги изчистиха само и само един ден да не се разприказват.
Въпреки, че шанса да си отворят устата беше нищожен.
Един вид ликвидираха ги за всеки случай.

Дори свирепа гражданска война не би обезлюдила страната ни така, както "мирния" преход.

Он не вернулся из боя
Владимир Высоцкий

Той не се върна от битката
Владимир Висоцки
https://www.youtube.com/watch?v=8kHkO9FBJCE

Когато се разрових из съдбите след 9-ти Сеп 1944
на аполитичните "царедворци"
от личното обкръжение на Цар Борис III -
Елин Пелин,
Константин Щъркелов,
Александър Балабанов,
Александър Божинов и
Андрей Николов,
които са били преди всичко лични приятели на Царя
с който той теши самотата си, разширява интелектуалните си хоризонти, търси разтуха в лов из планините и се събират "на чашка" за да избяга от дворцовата политика,
забелязах обща подривна тактика насочена СРЕЩУ ЛИЧНИЯ ИМ СЕМЕЕН ЖИВОТ И ЛИЧНИЯ ИМ МОРАЛ
на комунистическата Държавна Сигурност
срещу всеки от тях.
Всеки от тези бивши "царедворци" е бил безобиден и аполитичен интелектуалец и с никакви свои действия преди и след 9-ти Сеп 1944 НЕ Е ЗАПЛАШВАЛ "НАРОДНАТА ВЛАСТ".
Но въпреки това комунистическата Държавна Сигурност ги счита за прикрили се врагове на народа (т.е. на комунистическата власт), само защото в миналото са били лични приятели на Цар Борис III.
И защото са нямали никаква реална причина да ги обвинят във вражеска дейност, а и те както и да са се опитвали да ги подведат и провокират не са се хващали на въдицата на ДС,
просто защото никога не са се занимавали с политика и никога даже и през ум не им е минавало да вършат нещо против комунистическата власт след 9-ти Сеп 1944,
Държавна Сигурност прави ОПЕРАТИВНИ РАЗРАБОТКИ НА ВСЕКИ ОТ ТЯХ С ЦЕЛ ДА БЪДАТ ОБВИНЕНИ В РАЗВРАТ, НИСЪК ЛИЧЕН МОРАЛ И НАЙ-ВАЖНОТО ДА РАЗБИЯТ СЕМЕЙСТВАТА ИМ И ДА НАКАРАТ СЪПРУГИТЕ ИМ ДА ТЪРСЯТ РАЗВОД.
Това не ще да е уникална разработка на Българската Държавна Сигурност. Най-вероятно е било метод разработен от Съветското НКВД и Съветските тайни служби ЗА БОРБА С НЕБЛАГОНАДЕЖДНИТЕ И ПОТЕЛЦИАЛНО ОПАСНИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ В СССР ОЩЕ ОТ 1930-ТЕ ГОДИНИ???
Чрез разпалване на пожар и създаване на разпри в семейното огнище, ума на тези талантливи хора е щял да бъде затормозен преди всичко с решаване на домашните проблеми.
Общия подход е бил:
Агент или агенти на ДС се сприятеляват на лична основа със съпругите на интелектуалците които са считани за прикрити врагове или потенциални противници на комунизма.
В хода на това "искренно" лично "приятелство", те съвсем доверително и на 4 очи претендирайки, че са водени от най-добри намерения за опазване на добрата репутация на семейството "СПОДЕЛЯТ СВОИТЕ ОПАСЕНИЯ ЗА ИЗНЕВЕРИТЕ НА СЪПРУЗИТЕ ИМ С ЖЕНИ С ЛЕКО ПОВЕДЕНИЕ"
Всичко е било изигравано по предварително добре обмислени сценари в които всяка реплика, жест и мимика са били добре оттренирани и многократно репитирани.
Като в същото време Държавана Сигурност и ведомствата занимаващи се с контрола на политически неблагонадеждните и потенциално опасните,
СА ЗАВЕРБУВАЛИ И ЗАВЕЖДАЛИ НА ОТЧЕТ ВСИЧКИ ПРИВЛЕКАТЕЛНИ ЖЕНИ КОИТО СА МОЖЕЛИ ДА ИМ ВЪРШАТ УСЛУГИ
ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ,
НАЙ-ЧЕСТО ЧРЕЗ КОМБИНАЦИЯ ОТ ЗАПЛАХИ, КОМПРОМЕТИРАНЕ И ДАВАНЕ НА ИЗВЕСТНИ ОБЛАГИ.
Така Държавна Сигурност изгражда един доста добър контингент от привлекателни жени, които са били напълно зависими от Държавна Сигурност и са били готови да направя всичко което им бъде наредено.
Тези жени по нареждане на Държавна Сигурност са съблазнявали или са правели опити да съблазнят бившите царедворци.
В този процес СА СЕ СЪЗДАВАЛИ "ДОКАЗАТЕЛСТВА" ЗА ИЗНЕВЕРИТЕ И НИСКИЯ МОРАЛ НА БИВШИТЕ ЦАРЕДВОРЦИ и тези "доказателства" са били предоставени на съпругите им "уж от загрижени за дорото на семейството приятели".
Просто е удивително какви интриги и капани им е поставяла Държавана Сигурност постоянно и как ги е клепала чрез слухове и клюки.
Въпреки, че те са се били оттървали само с няколко месеца арест, следствие и затвор, и са били признати за напълно невинни, в първите месеци на най-бесния червен терор,
ТЕ ВСЪЩНОСТ ТАЙНО И НЕВИДИМО СА БИЛИ ТОРМОЗЕНИ НЕПРЕКЪСНАТО
ОТ ТЕЗИ ТАЙНИ РАЗРАБОТКИ И МЕРОПРИЯТИЯ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И ВЕДОМСТВАТА ЗАНИМАВАЩИ СЕ С КОНТРОЛА НА "ПРИКРИЛИЯ СЕ ВРАГ" ИЛИ "ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСНИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ"
НАСОЧЕНИ КЪМ РЕВНОСТА НА СЪПРУГИТЕ ИМ.
ЛИЧНИЯ И СЕМЕЙНИЯ ЖИВОТ НА ВСЕКИ ОТ ТЯХ Е БИЛ НАПРАВЕН АД В ПОЖАРА НА КОЙТО НЕПРЕКЪСНАТО СЕ Е НАЛИВАЛО ГАЗ ЧРЕЗ НОВИ КЛЮКИ И СЛУХОВЕ.

Което намерих за най-жалко в тези случаи е,
че толкова много хора са повярвали на тези постановки, слухове и клюки ОКАЛВАЩИ ОБРАЗА И ТРУДА НА ТЕЗИ СВЕТЛИ ГЕНИИ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА,
и ги повтарят охотно и с пикантни разкрасявания до ден днешен и нар
ода с най-жив интерес ги чете и ги приема като свята истина идваща от най-достоверен източник до сега.
Което намерих също за много странно беше, че злобата на комунистическите тайни служби се е била насочила и към дейци на Българската култура КРИТИКУВАЛИ СУРОВО КОМУНИСТИТЕ В МИНАЛОТО, НО ПОЧИНАЛИ ПРЕДИ 1944.
Най-добрия пример е окалването на патриарха на Българската литература Иван Вазов, блаженно почивши от 1921, критикувал сурово комунистите в няколко статии няколко години преди да почине.
И защото и на него не са могли да му намерят нещо мръсно в живота и него са го обявили за развратник и женкар.
Истории за "Вазова смърт", "Бомбето на Вазов по време на погребението му", пикантни клюки за вечерта преди инфаркта му с една ученичка в една осамотена беседка в дъното на парк и даже истории от младите му години с ханъми от хареми, прескачане на дувари и т.н.
И щом народа се е хванал на въдицата за отдавна почившия патриарх, можете да си представите как са се чувствали живите все още тогава Елин Пелин, Константин Щъркелов и Андрей Николов.

Гадините продължават и до ден днешен с мръсотиите и престъпленията си..

Същата помия и срещу Царя-комарджия,вербуван от КГБ...

Въпреки личното покровителство от страна на Георги Димитров, за Елин Пелин и огромния му авторитет във всички слоеве на Българското общество, атаките срещу него не са спирали.
В дните след 9-ти Сеп 1944 когато Георги Димитров е бил все още в Москва,
е направен опит за покушение над Елин Пелин от жаден за кръв комунист, но убиеца го припознава с приличащ на него човек и убива него наместо Елин Пелин.
Елин Пелин се скрива в провинцията до завръщането на Георги Димитров и така оцелява през първия период.
Тогава обаче въпреки личното приятелство на Елин Пелин с Георги Димитров от млади години, тайни ченгета, започват да с мъкнат при съпругата му "водени от най-добри намерения за репутацията на семейството" и я информират НАЙ-СЪЧУВСТВЕННО ЗА ИЗНЕВЕРИТЕ МНИМИ ИЛИ ПРОВОКИРАНИ НА СЪПРУГА И ЕЛИН ПЕЛИН. Същевременно най-различни хубавици на 20 и няколко години с леко поведение преследват неуморно близо 70 годишния Елин Пелин и се представят за негови почитателки.
Само смърта спасява Елин Пелин след смърта на Георги Димитров на 2-ри Юлий 1949.
Елин Пелин почива на 3-ти Дек 1949
и това го избавя от Белене и погребение в свинарника на концлагера където свините са щели да се угояват с трупа му.

Подобна е съдбата и на гениалния акварелист Константин Щъркелов. След като е изгонен от София той е принуден да живее при родителите на съпругата си във Варна.
Тайни ченгета, започват да се мъкнат при съпругата му и тъщата му "водени от най-добри на
мерения за репутацията на семейството" и ги информират НАЙ-СЪЧУВСТВЕННО ЗА ИЗНЕВЕРИТЕ, МНИМИ ИЛИ ПРОВОКИРАНИ (от органите на власта) НА СЪПРУГА И.
Всичко е правено толкова ловко и умело, че наивните женици се хващат на въдицата и започват да чукат сол на главата на Константин Щъркелов и той за малко не губи ума си от този ежедневен домашен тормоз.
Спасяват го само редовните му бягства, забележете не при любовници или леки жени, а при състудента му и близък приятел от Художествената Академия, Чудомир в Казанлък.
Чудомир пише в дневника си, че Кочо пристигна загубил ума си почти не на себе си, като даже не можел да каже къде отива на кондуктора на влака и не можел да си спомни името на града започващ с буквата К.
Кондуктора на влака му издал билет до Карнобат като си мислел, че това може би е града започващ с К където той е искал да отиде. Но след като се поуспокоил по време на пътуването и като се поразговорил с други пътници, които знаели за Чудомир си спомнил че града е всъщност Казанлък.
Ето изглежда, като че ДС няма никакъв пръст в този тормоз над Щъркелов - изглежда като чисто битов проблем.
Но в същност е било постановка изпипана от органите от първия ден.
Цяло щастие е, че в последна сметка разума надделява у съпругата му и с помоща на верни и искренни приятели не се стига до развод.

Не ме изненадва и учудва ,гледайки наглостта ,простотията и липсата на елементарна мярка на безскрупулността на наследниците им . Пресен пример: г-жа ЛЪЖА НАГЛА НИНОВА !

И днес го правят...интриги, доноси, зависимости - за съжаление - нищо ново под слънцето....



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 360198
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930