Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2020 20:02 - Печални истини!
Автор: bdenkov Категория: Изкуство   
Прочетен: 395 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Още един "голям приятел" на Българския народ:
Александър Иванович Нелидов
(1835 - 1910)
дясната ръка на Граф Николай Игнатиев по времето когато е бил посланник в Константинопол.

На 16-ти Сеп 1944 Маршал Толбухин издава УЛТИМАТУМ ДО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, според който всички въоръжени сили на Царството минават веднага под пряко Съветско командване и всяко правителственно решение на Царството подлежи на одобрение от специален надзорен орган под командването на генерал-полковник Серге́й Семёнович Бирюзо́в (1904 - 1964) .
На 18-ти Сеп 1944 генерал-полковник Серге́й Семёнович Бирюзо́в пристига в Добрич и поема съдбините на Царствто в свои ръце чрез специална група на НКВД за България.
От този момент нататък тази група от Съветски НКВД-исти решават всичко в България и въпреки,
че официално последните окупационни части на Съветското НКВД напуската НРБ през 1956, за да удовлетворят международните договори които СССР е подписал със Западните си Съюзници след края на войната, надзорната група на Съветското НКВД се трансоформира в група от Съветски Съветници и продължава стриктния си надзор над всичко в НРБ-то до 1983,
когато Юрий Андоропов преценява, че поради маловажноста на България за глобалния стратегически интерес на СССР (и по късно Русия), Съветския агентурен апарат в НРБ-то трябва да се съкрати драстично, агентите да се пренасочат към по важни страни и бившата група на Съветското НКВД надзиравала из късо всичко в България от 1944 до 1983 ДА СЕ РАЗФОРМИРОВА.
Нито Георги Димитров, нито Вълко Червенков, нито Бай Тодър са имали някаква самостоятелност да вземат важни решения.
Всичко или им е било диктувано и налагано или най-малко е трябвало да бъде одобрено от този орган на НКВД за България.
Едва след 1983 Българското правителство получава свобода на собственни решения.
Но за пред света Народна Република България е била представяна като отделна и независима страна която решава съдбините си сама без какъвто и да било натиск от Москва.
Било е един театър на сенките и марионетките, като куклите на сцената са играели ролите които онези които им дърпат конците зад кулисите са искали и публиката си е мислила, че слуша речта на онези които са на сцената, но те са били неми кукли, а гласовете са били на умовете на онези които са дърпали конците зад сцената.

Между другото тази снимка с танковете е по-късна ретуширана фалшификация.
На оргиналната снимка са с камиони и просто преминават през града. По-късно заменят камионите с танкове и прибавят ликуващи посрещачи от други снимки.

По почти всички от 45-те инструкции си заслужава да напишете по няколко разяснителни реда за потвърждение...
Наппр. ... 8. Да се прави системно разследване на хора – добри организатори и специалисти, които са популярни. Тези хора да се привличат към на
с, а ако откажат – да не се допускат до ръководни длъжности....
27. Всички обръщения към народа от официални служители и водачи да обхващат исторически и народни акценти, но да не се проповядва дух на обединение на целия народ.

До 1964 в Българските училища всеки ден децата от 1-ви до 4-ти клас бяха длъжни преди първия учебен час да станат на крака и издекламират хорово и високо на глас в отговор на поканването от другарката учителка или другаря учител:
"Деца хайде да повтори
м заветите на великия син на Българския народ!"
и децата отговаряха хорово:
"Да горим с нажежено желязо всяка проява на Български национализъм и шовинизъм!"
и
"Дружбата между народите на СССР и Българския народ е така необходима за Българския народ, както въздуха и слънцето за всяко живо същество!"
и едва тогава децата можеха да седнат и учебните занятия да започнат.
Това беше инструкция на Министерството на Просветата, която се изпълняваше стриктно всеки Божи ден.

Номер тридесет и пет?
35. От всички основни, професионални и средни училища да се уволнят учителите, които имат голям авторитет и се ползват с уважение от учениците и населението. На тяхно място да се назначат нови. Учебните програми да се направят так
а, че да се прекъсва връзката между изучаваните предмети. Да се ограничи производството на учебни помагала. Да се премахне изучаването в средните училища на латински, гръцки, обща философия, логика, генетика. По история да не се обяснява какво са правили царете за доброто на страната, а да се изтъкват тиранията и борбата на потискания народ. В професионалното обучение да се набляга на тясната специализация

Няма никакви конкретни данни, че Удроу Уилсън се е застъпил за България на Парижката мирна конференция през 1919.
Коственно той е защитил и Царство България защото по принцип е бил за справедливи мирни договори, които да създадат траен мир в света.
Но Удроу Уилсън е бил и университетски професор който се е считал за най-големия (НО ТЕОРЕТИЧЕН ) експерт по въпросите на Славянството.
Той не е бил прекарал дълго врме в никоя Славянска страна или между Славянско население от което да има конкретен практически опит и преки впечатления.
Цялото му познание на световното Славянство е станало чрез четене и писане на книги и чрез кореспонденция с други експерти по въпросите на Славянството, докато е бил преподавател в университета в Принстън, Ню-Джърси, САЩ.
Той е имал идеята Южното и Западното Славянство да бъдат обединини в една макро Славянска про-Западна държава, която да се разпростре като коридор между Русия и Западна Европа от Балтийско Море до Черно Море и да стане своеобразен буффер между Изтока и Запада.
Благодарение на него имаме изкуствените чучела Чехословакия и Югославия.
Ако беше оставено на Удроу Уилсън, то Царство България би било станало част от Кралство Югославия.
Но това би засегнало Гърция, която е имала също териториални аспирации спрямо Царство България и ако България е била абсорбирана в Кралство Югославия то неизбежен би бил конфликта между Гърция и Югославия за Българското Беломорие, което Гърция е била вече окупирала.
През 1919 Удроу Уилсън е бил вече с много разклатено здраве.
На 25 Септемврий 1919 г. Уилсън претърпява не особено силен удар (мозъчен инсулт), който остава незабелязан от обществото.
Една седмица по-късно, на 2 Октомврий Уилсън има втори, значително по–сериозен, удар, който довежда до почти пълна загуба на способностите му.
Въпреки почти пълната инвалидност на президента Удроу Уилсън, неспособноста му да взема президентски решения и даже да се самообслужва, това е било запазено в пълна тайна от общественоста.
Хората от най-близкото му обкръжение му и съпругата му са вземали решения от негово име които той само е подписвал докато е можел.
Вицепрезидента и членовете на кабинета му са били държани в неведение за мащаба на здравословния му проблем до смърта му.
По-късно Американския Конгрес прави конституционна добавка за да уреди ситуация като тази, чрез предаване на власта в ръцете на вицепрезидента.
ЗАЩИТА МУ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ Е ПО СКОРО, ЕДНА ФАБРИКАЦИЯ СЛУЖЕЩА НА НУЖДИТЕ НА "БЛАГОАРСТВЕНИЯ СИНДРОМ" ОТ КОЙТО СТРАДАТ МНОГО БЪЛГАРИ, КОИТО ПОСТОЯННО СЕ ЧУДЯТ НА КОГО ДА СА БЛАГОДАРНИ.
И ЗАЩОТО ПРЕЗ 1919 НЕ Е ИМАЛО НАЧИН ДА ИЗВЪРТЯТ ТАКА РАБОТИТЕ, ЧЕ ДА КАЖАТ, ЧЕ ПАК ТРЯБВА БЪЛГАРИТЕ ДА СА БЛАГОДАРНИ НА РУСНАЦИТЕ, СА ИЗФАБРИКУВАЛИ МИТА ЗА СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ АМЕРИКАНСКИЯПРЕЗИДЕНТ УДРОУ УИЛСЪН.

image

A controversy is raging in the news media over a picture being put on sale by the British auction house Mullock’s. It depicts Hitler and Lenin playing chess, in 1909, when they are supposed to have met in Vienna. The etching, by Hitler"s Jewish art teacher, has a preliminary price of Ј40,000. But is it genuine? The chess historian Edward Winter introduced us to the topic some years ago.
https://www.google.com/search…:

В новинарските медии бушуват спорове заради една снимка, пусната от британската аукционна къща Мълок. Изобразява Хитлер и Ленин, които играят шах през 1909 г когато се предполага, че са се срещали във Виена. Гравирането, от учителя по еврейско изкуство на Хитлер, има предварителна цена от 40,000. лв. Но дали е истинско? Историкът на шаха Едуард Уинтър ни запозна с темата преди няколко години.
https://www.google.com/search?q=Lenin+and+Hitler+playing+chess+1909&rlz=1C1CHBF_enUS698US700&espv=2&biw=1280&bih=918&tbm=isch&imgil=TtNxl7Fw2UNWdM%253A%253BXL1TT7flAkK7VM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fwww.chess.com%25252Fforum%25252Fview%25252Fgeneral%25252Fhitler-lenin-and-chess&source=iu&pf=m&fir=TtNxl7Fw2UNWdM%253A%252CXL1TT7flAkK7VM%252C_&usg=__AnyrmTGqkjoUPGNt62Ixmrl7kuk%3D&dpr=1&ved=0ahUKEwiW-q2oy_rRAhVi6oMKHZ8vDR8QyjcIJQ&ei=c_WXWNb0JeLUjwSf37T4AQ#imgrc=S6IhBQqKPxleNM:


Franz Carl Spitzweg (Karl Spitzweg)
(1808 - 1885)
Карл Шпицвег
един велик художник, уникален талант минал през стила Бидермайер, развил напълно таланта си в периода на Романтизмът и дори се приближил до Импресионизма.

 



Гласувай:
0



1. krumbelosvet - Известна ли е
22.03.2022 18:05
Известна ли е на автора печалната истина, че България поема всички разноски на немската армия на българска земя, като за целта БНБ печати и предоставя на немското командване опрадалена сума левове. Доколкото зная, немците и сами са печатили левове.
Какво доверие очаквате от СССР, след като до вчера сме били съюзници на Хитлер? И в България има едно не малко малцинство, възпитано в германофилство.
Като млад специалист, на бюрото зад мене работеше "царски офицер", който е участвал на фронта срещу Германия и затова се ползваше със закрила срещу репресии, но си беше антикомунист. Той разказваше, как след 9-ти септ., ако накой му каже "другарю", отвръщал с презрение "какъв си ми другар ти бе". Ако подобни хора не са били държани здраво, в страната нямаше да има мира, нито строителство, нито модерно земеделие...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 359134
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930